onsdag 9 februari 2011

38,8 Celsius


Eller 101,84 Fahrenheit. Det är vad Liisa har i feber just nu. Fick hämta henne från skolan igår. Proceduren för hämtning är inte bara att kliva in på skolan och ta med sig sitt barn utan först ringer du på dörren och hoppas på att du blir insläppt. Därefter ska du anmäla dig på Main Office där de tycks studera en från topp till tå. En av administratörerna liknar en gammal kulstöterska från forna Östtyskland och henne gäller det att hålla sig väl med. Jag känner mig själv som en liten skolflicka som råkat tappa bort en penna. Jag står säkert kobent när jag pratar med henne. Kanske de där konstiga bulorna på tröjan vittnar om att jag stått och snurrat på tyget under tiden hon har talat om för mig vad jag behöver göra för att hämta MIN dotter.

Jag fick till slut komma in till Health Office, där Liisa låg på en brits och läste böcker. Möttes av två gulliga sköterskor som förklarade i detalj hur jag skulle sköta min 7-åriga febriga dotter. Fint att få den informationen. Vilken tur att mina två andra barn (Albert 24 och Bella 18) har klarat sig så bra.

Medan Liisa ligger och tar igen sig ska jag försöka jobba. Planera trippen till St Louis om ett par veckor. Yepp, då är det dags för lite fläng igen då!

12 kommentarer:

Desiree sa...

Stackars Lisa, hoppas att hon kryar på sig snart. Det är ju märkligt att du ska bli synad så bara för att du ska hämta sjukt barn. St. Lois resan är det privat semester eller med jobbet?
Kram!

Taina sa...

Desiree
Det brukar gå snabbt över. Ingen förkylning, bara feber. Och huvudvärk. Så hon får ligga nerbäddad idag oh kolla film. Mysigt.

Ren jobbresa. Hinner inte se annat än fabrik och kontor tyvärr. Vet inte om det finns så mycket att se där heller. Har aldrig varit dit. Vi har köpt en ny fabrik och de ska intergreras in i våra system. Alltid spännande att träffa nya människor!

KRAM

Saltistjejen sa...

Å neeej! Hoppas inte E´s feber smittade via våra bloggar...!! ;-)
Nu får hon krya på sig lilla tjejen och hoppas ni andra inte blir smittade!
KRAM!

Heather sa...

Min son också kom hem igår vid 13.30 pga feber och han var hängig och ledsen. Halsont. Han hade 38,4°C feber... idag är det normalt.. men han får vara hemma 1 dygn feberfri innan han kan återgå till skolan.

Krya på Lisa!! kram

alegni sa...

"vi har köpt en ny fabrik" - låter som om du är rätt pengstinn, taina ;)

stackars lilla sjuklingen, hoppas hon repar sig snabbt. åtminstone tills du ska flyga iväg igen.

KRAM

Taina sa...

Saltis:
Enligt sköterskorna (som tycks veta allt) så är det nog bara en snabbt övergående virus...Hon är lite hängig faktiskt och det beror nog mest på huvudvärken. Inte kul att ha ont i skallen inte.

KRAM

Heather
Oj då, fler som är sjuka. Liisa var och är inte feberfri än och jag brukar också se till att hon stannar hemma minst ett dygn feberfri. Hoppas din son kryar på sig snart.

Kram

Ingela
HAHAHAHA!!! Nu är det ju inte riktigt så att JAG privat har köpt en fabrik utan företaget jag jobbar åt. Men visst LÄT det bra?

Liisa blir nog snabbt bra tack vare mammas kolijoxmedicin...

KRAM

Lia sa...

Lilla Liisa, så trist för henne att det inte försvinner ur kroppen =(
Och alltså, KAN du hålla irritationen i schack när någon ger dig en liknande lektion i barnsjukdom!? Jag skulle ha svårt att le snällt och lyssna intresserat...
BTW: jag hoppas att rekryteringsprocessen går framåt för dig, spännande! KRAM

Taina sa...

Lia
Hon har iof bara varit sjuk en gång tidigare i år och det var en kort sväng av magsjuka, men annars är hon frisk som en nötkärna den här damen. I alla fall om man jämför med för 1,5 år sedan då hon var sjuk hela tiden kändes det som.

Hahaha! Jag har lärt mig. Blivit äldre???

Vad gäller "rekryteringsprocessen" så tar jag den inte så gravallvarligt just nu eftersom mina arbetsuppgifter inom det jag sysslar med nu har utökats och nu är det järnet som gäller, trots att jag vabbar idag.

KRAM

Ingmarie sa...

Stackars liten! Liisa alltså. ;-) vet hur det där med hämtning är... Du kan ju tänka dig hur det är när du ska hämta någon annans unge! Flera kila papper som ska fyllas i, stämplas och både stötas, nötas och malas innan det blir ok. (Kanske överdrev liiiite där men bara ytterst,ytterst lite. ;- )

anna of sweden sa...

Hälsa lilla sjuklingen att hon ska krya på sig!

Kramelikram!

Annika sa...

Haha, jodå, nog är det KOLL när man ska in på skolan...
Garvar lite åt beskrivningen av de forna östtyska kulstöterskan. KAN se henne framför mig ;-)
Liisa då, hoppas det går över snarast.
Kram!!!

Taina sa...

ingmarie:
Hahahahaha! Jag går inte ens in på det!!! Och det ligger nog inte SÅ långt från sanningen..

Anna:
Det ska jag. Tackar.

Kramelikram

Annika:
Du ska se hur hon ser ut. Och blicken hon ger en!!! OMG säger jag bara.
Liisa är fortfarande febrig så det bli till at vara hemma igen.

KRAM KRAM