tisdag 15 februari 2011

Dagen efter

Valentine is over, men vi deppar inte för det! I den här familjen "firar" vi dagen med presenter, blommor och choklad, precis som många amerikanare gör. Det är något jag har lärt mig att tycka om i det här landet, att de gillar att fira alla möjliga högtider. Nu kanske inte Valentine är en högtidsdag, men den firas ändå. Kommersiellt eller inte. Det är vad i gör den till och vill jag köpa presenter så gör jag det. Det behöver absolut inte vara något dyrt så som en Rolexklocka. En pruttkudde går lika bra. Inte för att jag köpte någon sådan, men jag skulle kunna ha gjort det.

Alla hjärtans dag bjöd dessutom på strålande sol och vi slog rekord. Vi och vi, låter som om jag blivit vädergudarnas assistent. I alla fall så nådde vi 55 Fahrenheit här igår. Ni kommer väl ihåg formeln och för er som har bra men kort minne så ska jag vara snäll och upprepa den --> (55-32)/1,8=12,8 grader i Celsius!

På väg till affären såg jag inte bara solen skina utan även alla jag mötte sken upp som små (ok vissa stora) solar! Det smittade av sig och hade jag varit på pisshumör så hade jag dragits med i det i alla fall. Nu var jag redan på strålande humör.

Det kom dock en sak som lade sig som en skugga överallt skimmer igår. Dottern till en av mina vänner har insjuknat allvarligt och läkarna upptäckte att hon lider av sk Cavernous malformation och den sitter i hjärnan. Hon fick något som liknar en stroke och har nu en lång rehabilitering framför sig. Alla vi som känner familjen ställer upp med att skicka mat/snacks, ja allt de behöver, så de kan ägna sig åt sin dotter som ligger på intensiven. Glädjande besked mitt i allt elände var att hon nu kan både dricka och äta lite. Kom igen R, vi tänker på dig!

Avslutar med lite bilder:

Liisa hade Valentinepåsar med sig till skolan. Såklart.

Hemma väntade överraskningar.

Även Jonas hade något att se fram emot (The Office, Original filmen, citronpress och choklad)

Liisas "skörd" från skolan där de hade varit smarta nog att dekorera skolådor som sedan användes som brevlådor! Här visar hon stolt upp katten hon ritat.

I lådan fanns kort, pennor och godis.

Till kvällen dukade Liisa bordet.

Ljus tändes.

Små hjärtan ströddes ut här och där.

Och voilá, se vad jag fick av Jonas då! En tuff klänning med halsband.

Nu åter till arbetet som det finns hur mycket som helst av just nu och därav min avsaknad av svar i tidigare inlägg eller kommentarer hos andra.

Prioritera Taina. Prioritera.

14 kommentarer:

Annika sa...

F^^K känner mig så DUM att jag glömde bort dig i min lista över bloggare jag träffat. VISSTE fan att jag glömt ngn, och så var det DU av alla. Min kära Taina!!!
NU är det fixat i listan.
adressen till kvinnan med cancer är lindaskriver.blogspot.com
Hennes man finns på annan adress och den hittar du på lindas blogg. Galet sjukt krig som pågår där.

Ja, det var det om DET.

Ja, visst ska man fira valentine. Tycker det känns så depro med folk som bojkottar v-dagen. WHY!? Den blir ju vad du själv gör det till, JU!! Ni hade en fin och trevlig v-dag!

Så hemskt med er vän. En diagnos jag aldrig hört förr. Usch, hoppas att hon kommer igen!!
KRAMAR

Taina sa...

Annika:
Hahahahaha! Lite kul var det att retas och påpeka det ;)

En sak kom jag att tänka på det du skrev om att kompisar som man känner sedan tidigare aldrig kommenterar. Läser de eller inte. Ibland vet jag inte hur många av mina vänner och släktingar läser. Syrran läser. DET vet jag för hon kommenterar i telefon istället!

Jag ska genast spana in den där bloggen. Låter verkligen sjukt!

Vi slår på stort här hemma och jag glömde skriva att Jonas köpte din favvochoklad till mig, dvs Godiva! MUMS!!!

Jag hade heller aldrig hört denna diagnos innan. Ovanlig sjukdom tror jag.

KRAM KRAM!!

Katarina sa...

Åh, här firas det då Valetine Day.. Hörru, den där klänningen såg skitläcker ut! fin J. har god smak!

Vad ledsamt att behöva läsa om er vän som har insjuknat i en svår sjukdom. Hoppas det ska gå bra.

Kram

Annika sa...

Taina, det var BRA att du retades med mig. KLUMPIG som satan som jag var...
Ja, kolla Lars blogg också, och LÄS kommentarerna. SAGOLIKT vilket krig det blivit där. DÅ har bloggandet blivit farligt.

Godiva är den bästa chokladen i världen!!!
UNDERBAR!!

Det är så sällan ngn av mina IRL vänner säger ngt om det jag skriver att jag ibland ens tvivlar på att de läser, men jag ser ju på min sitemeter att de varit där. Lustigt det där. Ofta får jag dock höra om det i mail, men iaf...
Jaja!!

KRAMAR!!!
PS, gud vad skönt att du gjort dig av med din "koll" av kommentarer. DETTA är så mkt bättre. TAck för det!!!

Taina sa...

Katarina:
Jag såg det. Även om lejondansen var mer för nyåret, men 999 rosor, DET är Valentine det!

Visst är klänningen snygg? Han köper ofta kläder eller stövlar till mig. Något som jag själv är snål med. Kanske just därför.

Ja jäkla skitsjukdom. Samtidigt är det bra att den har upptäckts nu. Det tråkiga i kråksången är att den sitter i hjärnan vilket gör den lite farligare.

KRAM

Annika:
Tycker också det är skönt att vara av med kollen. Den har liksom hängt kvar. Dessutom måste jag fixa hela sidan någongång. Kör ju lite gammeldags jag...

Grekland nu sa...

Oj vad ni firade! Och varför inte, allt som kan göra vardagen lite trevligare är välkommet! Här hemma gick den helt spårlöst förbi, glömde faktiskt bort den, men jag vet att det var fullt med olika evenemang på kaféer och barer, fast mest för de yngre. Och klänningen ser perfekt ut för dej, inte dåligt att maken kan köpa kläder som passar!

Saltistjejen sa...

Vill skicka de varmaste kramar till er och er vän!!!! Sådant är tungt tungt tungt. Jag hoppas verkligen att hon blir bättre! Och vad fint att ni ställer upp som ni gör med hjälp till föräldrarna, era vänner. Sådant tycker jag överlag att ma är bättre på här i USA faktiskt. Just detta att komma med mat och annat.
Fin V-Day också!!! Vad duktig Liisa är på att rita!!! :-) WOW!
Vi firade inte alls men brukar inte göra det. Inte så att jag bojkottar V-Day men jag har liksom ingen tradition av firande heller direkt... Men tycker det är bra med dagar där man ändå ska försöka vara mer aktiv i sin omtanke av andra omkring sig. Jag köpte t ex med mig extra fikabröd från vår bake sale och tog med till jobbet igår. Det uppskattades mycket! :-)
Kramar!!

Desiree sa...

Jag tycker bara att det är positivt att fira allt man kan fira. Firandet och livet är vad man gör det till i mångt och mycket. Får man chansen att fira så why not. Grå vardag har vi alla mer än tillräckligt av. Snygg klänning!
Oj vad många påsar Lisa hade med sig till skolan. Är det vanligt att alla barnen tar med sig något till övriga klasskamrater på valentines day?
Hoppas er väns dotter mår bättre snart.
Kram!

Taina sa...

Grekland nu:
Han kan verkligen det där med att köpa kläder åt mig och jag har aldrig blivit besviken.

Ja vi firar med dunder och brak! Flickorna tycker också att det är mysigt och var man än går säger folk Happy Valentine's Day.

Saltis.
Det är verkligen tungt för den här familjen. Pappan uppdaterar oss hela tiden via email så vi vet statusen. Liisa skickade ett mjukisdjur som hon hade sovit med inatt. Och alla ställer upp vilket är fint och också väldigt naturligt här.

Tradition med Alla Hjärtans Dag har vi skapat mer under tiden vi har bott här. Jag dras med av "hysterin" men känner samtidigt att det är en kul hysteri.
Fikabröd är alltid uppskattat! Mums!

Kram kram

Desiree:
Lite så tänker jag med. Ta till vara dessa speciella dagar och gör något kul av dem.
Visst är klänningen snygg! Han kan!

Ja alla ska ha med sig något till alla i klassen. Det kan vara bara ett litet kort.

Kram kram

Malin sa...

Här "glömde" vi bort Alla hjärtans dag, vi var helt enkelt för trötta. Vi ska fira på lördag med god middag och vin istället. 3 st 8-veckors valpar, sonen och 4 veckors förkylning har tagit ut sin rätt. Jättefin klänning du fick!
Tack så jättemycket för din kommentar, den betydde mycket för mig!
Kram Malin

Taina sa...

Malin:
Ni kan alltid fira den i efterhand ;) och lördagens middag låter ju som ett ypperligt tillfälle!

Ojoj låter som ni gått igenom en tuff period och valpar på det!! Holy macaroni!

Visst är klänningen snygg! Maken vill visst att jag ska klä upp mig emellanåt, hahahaha.

Du var värd varenda ord Malin!

Kram

Marianne sa...

Men stackars flicka! Hon har fått en hjärnblödning nu då, antar jag. Hoppas att hon blir helt återställd, och att de kan operera eller nåt så att hon inte råkar illa ut igen. Jag tror det är detsamma som aneurysm, som man även kan ha på stora kroppspulsådern.

Massa fina presenter! Jag gillar klänningen du fick. Tänk att ha en man som kan köpa kläder så där, det har inte jag. Men hus kan han köpa, så det fick jag ett : D

KRAM!

Ingmarie sa...

Glädje och sorg. Livet
är banne mig inte rättvist!

Emmama sa...

Fint hur ni firade dagen - både hemma och i skolan!! :) Här känns det inte som om det uppmärksammades så mycket som jag föreställt mig.

Tänker på er vän!

Kram!