måndag 7 februari 2011

Och vart tog helgmyset vägen?

Fredagar ÄR ju bara en Guds gåva! Redan känslan när du stiger upp på morgonen och vet att när arbetsdagen är slut, så börjar den. Helgen. Men helgmyset, ni vet den där mysstunden med familjen runt middagsbordet och sedan sitter man ihopkrupen i soffan med lite gott småplock - vart tog den vägen? Jag bara undrar.

I fredags drog vi iväg till den lokala puben för att lyssna på live bandet med vår kompis, Gavin. Där hade vi givetvis störtkul och än en gång skakade Taina rumpa och sina lurviga. Ben alltså.

Delar av bandet och det annonserades högt i lokalen när vi anlände "Say Hi to Tejnä and Jounäs".
Dansgolvet fylldes snabbt av danssugna gäster.

Jonas var upptagen med vår fina vän Joanne.

Kvällen blev sen, men till slut var det dags att släpa sig hem och en annan somnade ovaggat. Och utan att borsta tänderna. Jaja nu är det väl en och annan som säger "Guuuuuuuuuud så äckligt!" Visst fan är det det. Speciellt dagen efter när det känns som om det varit ett gäng fågelungar och skitit i munnen på en. Men det blir inte jordens undergång för det. Eller?

Lördagen då? Jo DEN skulle vara lugn och bara en massa mys. Jonas och Liisa åkte skidor. Jag skulle småfixa lite hemma samt träna. Men Property managern hade andra planer och fick för sig att taket skulle skottas rent och skickade därmed ut ett gäng killar hem till oss. Fine, tänkte jag. Då rasar inte taket in i alla fall. Och det skottades och skottades. Plötsligt tittade jag ut och såg att de drog iväg. Hm de kommer säkert tillbaka och skottar undan högen framför ingången, tänkte jag när jag såg hur det såg ut.

Vår ingång. Six feet under. Typ.

Nähä, de gjorde de inte. Kom tillbaka alltså. Det var bara för Fru Olsson att lämna småtramset med att försöka skapa mysstämning i huset och ta sig ut och skotta BLYTUNG snö! Det här fanns inte med i mina planer för lördagen och turen till affären blev allt annat än lugn. En del parkeringsplatser är upptagna av snö. Högarna tycks bli större och större och Taina får svårare och svårare att hitta sin bil bara för det!

Affärerna är stora. Parkeringsytorna är stora. Bilarna är stora. Och de där jävla snöhögarna blir bara större!

När allt var inhandlat så hade jag väl fått ner blodtrycket lite i alla fall. Lagade en god kycklingrätt och vi skulle få en lugn hemmakväll. HA! Telefonen ringde senare på kvällen och några vänner ringde och frågade om vi inte kunde komma över och umgås lite. Poff! Här är det två som alltid ställer upp. Samt Liisa såklart (Bella drog iväg för att se en musikal med kompisar). Lördagskvällen blev en trevlig tillställning med gänget som ska åka skidor ihop om ett par veckor.

Söndagen kom och Jonas fick dra iväg till jobbet och hjälpa till att skotta tak. Det är inte kul att vara ansvarig för en enhet och hälften av personalen ligger platta under taket. Inte i Amerikat i alla fall. Ingen annanstans heller för den delen. Själv passade jag på att träna och bygga snöhäst med Liisa. Till löpträningen, som nu skedde utomhus, använde jag mina nya Yaktrax Pro och jag bokstavligen flög fram på isiga gator. Vilket grepp!

Mina nya partners! Liisa undrade om jag skulle ut och "skutta".

Här ligger hon, Liisa, raklång och ålar sig fram på skaren.

Hästen jag byggde i år blev TOO FAT, enligt Liisa.

Och operation bantning påbörjades.

Jaha, den blev kanske något smalare och passade nu in som cirkushäst enligt primadonnan själv.

Dino har full koll och sitter gärna högt uppe på snöhögarna och spanar in allt och alla!

Mot kvällen blev det givetvis att bänka sig framför TV'n en stund för att se Super Bowl. Meningen var att vi skulle ha åkt till ett par vänner men EN kväll ville jag vara hemma och så fick det bli. Somnade ovaggat. Men med borstade tänder denna gång!

8 kommentarer:

Desiree sa...

Vilket ohyfs att skotta ner snön från taket men att lämna den rakt framför ingången. Jag hade blivit skitsur. Det var ju inte den typen av träning du hade tänkt dig på lördagen. Fredagskvällen såg himla nice ut. Just live musik är så underbart och det var ju mycket folk på stället så det verkar som ett poppis ställe. Ibland får man faktiskt hoppa över att borsta tänderna. Det har nog hänt oss alla ibland. Låter som ni fick till en skön helg i övrigt men ni har fortfarande otroligt mycket snö. Härligt väder med solskenet. Gillar dina löparskor. Har du satt på broddar så att du kan ut och springa i snön?
Have a good one!

alegni sa...

vilken tur att du specificerade det där med det/de lurviga ;)
KRAM

Taina sa...

Desiree:
Skitsur var nog bara förnamnet just då men skottningen gick bra ändå. Bra träning för armar och rygg.

Det kommer att ta tid för snön att smälta i år. Evigheter!

Det här är speciella "sulor" som jag drar över mina skor så det gå jättebra att springa både på is som snö! Perfekt! Går att beställa på nätet,

Kram

Ingela:
Ja jag vill inte att någon ska missuppfatta...

KRAM

Annika sa...

Vilken otroligt mysig lokal pub ni har med dans och allt. KAN tänka mig att ni har kul där.
OCH vad snö ni HAR!!!
Vilka mängder! Inte dåligt.
Dåligt däremot, som FAN, att skotta ner den sådär...USCH!!
Och ja, jag vet hur det kan vara vid mataffären med snöhögar efter en vinter med mkt snö. Nästan omöjligt att parkera.
TUR då att du kom ihåg din munhygien åtminstone en ggn under helgen :-)
Fattar inte heller att helgerna måste gå i racerfart!
Kram!!

Taina sa...

Annika:
Det är verkligen skönt att ha så nära till den här typen av pub där man träffar många trevliga människor över en drink. Eller två.

De här snömängderna går till historien och folk börjar verkligen bli trött på den. En av grannarna, som sliter med sitt privata företag och som ser fram emot helgen då han skulle kunna ta det lugnt är helt slut efter alla problem han fått pga snön. Tak som ska skottas, uppfarten som ska hållas ren (gud förbjude om någon skulle halka och göra illa sig), ta hand om alla läckage i huset. Han såg ut som han bara ville lägga sig ner och sova ända fram till april, typ.

KRAM

Saltistjejen sa...

Hahhaaa skrattar åt ert helgmys!!!
Jo ni verkar ha fullt upp på helgerna ni med. Vår var som sagt rätt lugn tyckte jag vilket var skönt. Och jag håller med om att minst en kväll hemma är skönt under helgen. Även om det är roliga saker man blir bjuden på är det skönt att få varva ner hemma.
KRAM!

Katarina sa...

Åh, va roligt det såg ut på er fredagskväll. Det är verkligen kuol med live band!

Det där med alla snö framför huset.. det är inte kul!

vilken söt hund ni har och gudars vad mycket snö, är det inte halt att "skutta2 runt? Ha ha

Kram

Taina sa...

Saltis:
Jag tycker också det är kul att träffa folk, komma ut och göra något annat. Men jag uppskattar också hemmets lugna vrå. Risken är bara att när vi ska kolla film och jag blir stillastittande, då somnar jag...

KRAM

Katarina:
Tycker också det blir annat med live band och så är det speciellt när det är vår kompis som spelar. De är riktigt bra också!

Ja gudars vad snö vi har fått och att de skulle dumpa det från taket framför ingången gjorde inte saken bättre...

Vår hund, Dino ÄR en riktig goding. Han är nu 2,5 år men beter sig fortfarande som om han var 2,5 MÅNAD!

De här Yaktrax pro ger ett supergrepp på is och skuttandet går riktigt bra!

KRAM