fredag 25 september 2009

Show & Tell: För att överraska/överrumpla mig måste du...

...inte göra något speciellt alls! Jag är en person som LÄTT blir överraskad eller överrumplad av saker som händer runtomkring mig. För mig betyder dessa två ord lite olika saker och nu har jag INTE slagit upp i en ordbok, så alla besserwisser får gärna beskriva skillnaden. Men för mig är överraskad när jag blir så där positivt glad och överrumplad är mer en häpen känsla. Lite nyansskillnad bara.

Maisoui som står för fredagstemat valde just ämnet "För att överraska/överrumpla mig så måste du..." och vad hon menade det, ger utrymme för alla möjliga vinklingar, antar jag.

Och vem är denna du för mig? Jag har valt mina nära och kära så häng med:

Min käre Make

Du känner mig väl och vet att jag älskar känslan av att bli överraskad. Det kan vara något litet så som kaffe på sängen. Men det kan också vara något stort. Ett snyggt halsband kanske? Helst i guld då rå. Hahaha! Jag blir också glad av alla fina ord du öser över mig.

Överrumplad då? Jo när du vid något enstaka tillfälle tar hem en fisk efter flera timmars fiskande i dina galonbyxor i något vattendrag! DÅ blir jag överrumplad för det händer sällan. Jävligt sällan. Som jag har sagt förut så handlar fiske för dig om att fånga fisken men inte ta med den hem. Sug på den du!

Min käre Son:

Du är överraskningarnas man. Det har du alltid varit. Med din talang för konst har jag alltid blivit lika glad och överraskad av alla dina alster genom åren. Från det att du var liten så var teckningar din "Jag har en överraskning, mamma" och jag blev lika överraskad varje gång för det var något nytt i ditt sätt att uttrycka dig.

Överrumplad har jag också blivit. Flera gånger. Du började prata väldigt tidigt och hade ett stort ordförråd vid fyra. Kommer så väl ihåg när vi skulle på 4-årskontrollen och Farbror Doktorn bad dig rita en teckning. Skulle väl kolla om du var kvar i huvudfotingarnas värld eller om du hade tagit ett steg framåt. Om han bara visste! Du tittade på mig och frågade "Mamma, ska jag rita en med snopp eller utan"!!! Då blev nog inte bara jag överrumplad.

Min underbara Tonårsdotter

Här är en som gör mig glatt överraskad dagligen. Just nu arbetar och kämpar du så hårt i skolan. Detta är en av Connecticuts bästa high schools och de har höga krav på eleverna. Hur vet jag det? Jo för här finns statistik på allt! Trots det får du fina betyg och utan tutor help.

Du hjälper gärna till hemma utan att jag ber om det och tänk er känslan att komma hem och det är städat! Som liten älskade du också att överraska mig och då var det blommor. Blommor från skogen, blommor från rabatten och inte bara från vår rabatt! I början plockade du blommor utan stjälk och vi satt och tittade på dem när de liksom flöt omkring i vasen. En midsommarafton när du var 6 år, kom du hem med en fin liten blombukett och jag blev SÅ glad! "Åh nu kan vi pryda middagsbordet" tyckte jag. Men det tyckte inte du, för den buketten var inte ämnad för mig. Du tittade lite bestämt på mig och sa - "Jag ska lägga dem under kudden inatt, för nu vill jag veta vem jag ska gifta mig med när jag blir stor". Snacka om att bli överrumplad. Fick plocka min midsommarbukett till bordet själv.

Min underbara Minsting

Du överraskar och överrumplar en dagligen i allt du gör. Eller inte gör. Det hela började redan när du bara var ett litet frö-frö och skrämde oss flera gånger. Läkarna sa att "Förbered er på att det kanske inte går vägen denna gång". Ha! Du bet dig fast och ut kom du med buller och bång! Du älskar, precis som dina syskon, att överraska mamma. När jag kom hem från min senaste tripp gav du mig två stenar med förklaringen att "Jag hade tänkt ge dig röda rosor".

Det blir blandad kompott av känslor när det gäller dig och dina upptåg. Som när tänderna är lösa och du hotar med att dra ut dem innan de är så där riktigt lösa och plupp så är en tand ute. Eller när vi är ute på ett badställe och du hojtar "Mamma, nu hoppar jag i" och plums så är du i! Att åka karuseller och vattenrutchbanor är bland det bästa du vet. Snacka om att jag blev överrumplad när vi var till Lake George där du kom svischande ner för dessa enorma vattenbanor! Som var ämnad för de stora barnen. Men står man bara på tå så fixar det sig ju.

Jag själv

Själv älskar jag att överraska andra! Och mig själv. Nu ska jag jag överraska mig själv med en god frulle till exempel.

Have a nice weekend!

20 kommentarer:

Anonym sa...

Fine words mor! :)

Annika sa...

Taina, vilket fint inlägg! Och vilken fin familjetolkning på temat.
GILLAR!
Tycker verkligen om ditt upplägg!
Hoppas att din överraskningsfrulle smakade gott. jag ska själv överraska miog själv med en sådan nu...eller nej, det blir noll överraskning...det blir same old, same old...but still---I am hungry!!!
Ha en fin helg!!
KRAMAR!!

Taina sa...

Albert:
Det var så lite så! Ser fram emot julen nu då du överraskat oss med den roliga nyheten!
Kram kram på dig!

Annika;
Tackar! Det var ett svårt tema och ibland får man bara låta tankarna ramla ner på tangentbordet och alltid blir det något.

Frullen blev stekt ägg på rostat bröd. Gott, gott.

Ha en fin helg du med.

KRAMAR!!!!

Suzesan sa...

Åhh så fint och vilken fin familj du har. Inklusive dig Taina.


Väldigt bra inlägg. Ha en underbar helg.

Kram
/Susanne

Nilla sa...

Kul det där med 4-årskollen. :-) Fint inlägg du har gjort om din familj. Ha en skön helg.

Saltistjejen sa...

Vilken supertolkning!!!!!
Å jag blev nästan lite tårögd..... :-)
Hela inlägget är ju som en enda stor kärleksförklaring till din fina familj! Underbart!
Hoppas nu att ni får en fin helg med enbart positiva överraskningar!
KRAM!!!

Emmama sa...

Åh vilken fin familj du har! Härlig läsning! Ha en skön helg med i alla fall de flesta av de du skrev om. Stor kram!

StrandMamman sa...

Du har så superfina nära och kära!! Och inte är du sämre själv heller!

Fredagskram!

Taina sa...

Suz:
Tackar! Vad snäll du är. Ha en trevlig helg du med.
Kram kram

Nilla:
Den där kontrollen glömmer jag aldrig och inte doktorns gapskratt heller för den delen!

Hoppas du får en fin helg du med!

Saltis:
Ja, jag tycker så om min familj! Och visst består vardagen av en massa små som stora överraskningar. Speciellt med barn :)
Helgen går i idrottens tecken. Fotboll för Liisa och ridning för Isabella. Jonas och jag ska väl springa lite.

Kramar!!!

Emma:
Tackar! Ja det är ju sonen som saknas men han ser jag till jul och det är ju bara 3 månader kvar!

Kramar!!

Strandmamman:
Tackar, tackar. Blir lite generad men man försöker så gott man kan :D

Fredagskram till dig med!

Erica Pettersson sa...

Jättebra inlägg på fredagstemat!
Vilka fina ord om din familj :D

Hoppas att ni får en riktigt bra helg!

alegni sa...

du skriver så fantastiskt bra, taina. o vilken underbar familj du har, full med överraskningar till höger o vänster. snygga är ni dessutom, hela högen. tonårsdotters nya hårfärg är verkligen snygg!
ha en skön helg!
kraaam

Gerda-Thyra sa...

Underbart inlägg om din överraskande och överrumplande familj!
Kul att läsa och så fina och vackra ni är allihopa!
Ha det så bra och fortsätt att överraska varandra!

underytanjag sa...

Välskrivet som alltid och vilken kärleksförklaring till din underbara familj! Hoppas du blir lite överraskad i helgen, kram!

Ulrika sa...

Åh vad fint! Det var den bästa tolkningen jag sett på detta!

Lullun sa...

vilken kärleksförklaring! Verkligen en fin, och smårolig, tolkning av temat. Ja, barnen kommer med roliga kommentarer ibland. *hihi*

mårran sa...

Vilket HÄRLIGT inlägg! Vilken kärleksförklaring till din familj! Du skriver underbart! Små barn är så söta och även när dom blir stora förstås men just det "där" som kommer oväntat är otroligt speciellt.
En fortsatt skön söndag!

Lia sa...

Fina Taina: som alltid, din intelligens och humor gör alla inlägg så himla läsvärda! Vilka fina tankar och känslor du visar, jag blir så glad och varm bara av att läsa. Hoppas du förstår hur mycket du ger, genom att vara så privat och personlig som du är! TACK

Tankevågor sa...

Vilken fin tolkning av det här temat. Så mycket värme och kärlek det innehöll. :-)
Kram från Lisbeth

Anna, Fair and True sa...

Vilket härligt inlägg! Själv tycker jag det verkar som ett svårt tema. Jag har iofs inte ens hunnit tänka på det ännu men tror att jag hoppar över den här gången. Just nu vill jag hellre blogga om sommarsemestern inklusive bilder.

Vilken härlig bild på Minstingen förresten!

Taina sa...

Erica:
Tack snälla.
Hoppas din helg blev bra!

Ingela:
TACK SÅ HEMSKT MYCKET! Ojoj, här blir jag nästan lite generad.
Kramar!

Gerda-Thyra.
Vad snällt av dig. Tackar så mycket.
Jodå, vi fortsätter att överraska varandra! Ha en fin måndag.

underytanjag:
Tack snälla, söta du! I den här familjen överraskas det mycket. I fredags överraskade jag med att hoppa över kvällträningen och tände massor av ljus när maken kom hem och så hade jag gjort pizza. Riktig fredagsmys som uppskattades av alla.
Kram

Ulrika:
Nä men oj vad gulligt av dig. Tackar!

Lullu:
Ja familjen för mig betyder enormt mycket. Det bästa som finns. Barnen är experter när det kommer till överraskningar! Verkligen.

mårran:
Tusen tack. Vad roligt att du tyckte om inlägget.

Lia:
Gulliga du! Tack så hemskt mycket! Jag försöker skriva om ditt och datt och ibland blir det väldigt personligt och privat.
Skrev en kommentar till dig men såg att den aldrig kom in...får försöka igen då.
Kram på dig!

Londongirl;
Tack snälla! Ja min familj är speciell för mig. Mycket speciell!
Kramar från CT

Anna, Fair and True:
September månads teman har varit en utmaning, verkligen. Roliga utmaningar.
Jag förstår att du vill skriva om semestern och dela med dig av lite bilder. Det skulle jag också behöva göra annars faller det i glömska.
Kramen