måndag 7 september 2009

Labor Day helgen

Vi har haft långhelg tack vare Labor Day. Så skönt. Vi hade inget på schemat när helgen inleddes. Men dagarna försvann i ett huj i alla fall.

Det fanns en sak jag var tvungen att göra och det var att springa ett långpass. Tvungen och tvungen. Så är det om jag nu ska klara av att hasa mig runt ett maraton i höst. Det blir i så fall mitt 9: e maraton. Så mitt långpass skulle bli en 3 timmars löpning. Jag åt kolhydrater och drack en hel del vätska innan. Vaknade tidigt på morgonen och laddade med en rejäl frukost och sedan fylldes vattenflaskorna med både vatten och energidryck. Bockade ner huvudet och drog ut. Det är en speciell känsla att sticka ut tidigt på morgonen och se staden vakna upp. Städerna menar jag för på 3 timmar hinner man springa från en stad till en annan.

Efter ett sådant pass så är det superduperviktigt att streeeeeeeetcha. Risken är annars att du blir sittandes en hel dag på samma ställe. Att köra ett långpass utan en massa folk som hejar på en är ganska trögt. Det är mentalt jobbigare att springa ensam. Tycker jag. I ett maraton med tusentals andra löpare är det mer legitimt att konstatera att jag är inte ensam om att vara en idiot som måste ut och springa 42 km. Samtidigt finns det tusentals "fans" som hejar och tjoar och instämmer i vår idioti. Vem f*n ställer upp frivilligt och inte får vi betalt heller utan vi får betala för det! Men kul är det. Efteråt i alla fall.

Nåja, att lägga in ett långpass som passar in i familjemönstret är inte alltid så lätt. Det blir lite tokigt att säga "Ta en fika under tiden jag tränar". Det blir många koppar kaffe det. Speciellt om de ska vänta på en idiot som tvunget ska springa i 3 timmar! För plötsligt dök det upp aktiviteter på schemat - Goshen Fair. Vilket jippo, med cowboyhattar, tivoli, hamburgare, grisar och hästar, traktor pulling, timmerstocksrullning (!) och mycket mer. Hela familjen drog dit och hade en rolig heldag. Minus "mina" 3 timmar, dårå.Jodå, det är en sorts fågel bakom den där hippiefrillan!Nej, det är inte Fuglesang. Det är ett får som troligtvis inte vill visa sig naken......efter en sådan här omgång!Life is good!Åh, kan vi ta med den hem?Ett par rejäla hästar som drar ca 4 ton betong. Det miljövänliga alternativet till alla traktorer?Rejäla Goshen grabbar visar vad de sysslar med på fritiden; rullar timmerstockar!

Lokalt odlade grönsaker. Bakom galler!Dags för lite karuseller och andra flygande mojänger. Minstingen står på tå för att vara på den säkra sidan Yes or No.

Stor är hon inte, men tuff där hon sitter bland alla stora barn. Och Maken.Jag undrar om de visste om att Minstingen skulle komma. Fötterna hade hon i alla fall kvar i båten. Armarna? Ha de stack rakt upp mot himlen. "Det blir så coolt då", enligt Minstingen.Här fanns allt möjligt att titta på och handla om man så önskade sig.


Nu är det nya tag som gäller. Om drygt en vecka ska jag ut och resa en kortis. Det blir både Svedala och Tyskland. Nu ska rapporten finslipas och presentationen göras klar.


Jobba Taina. Jobba.

17 kommentarer:

Annika sa...

Du är så duktig!!
Att springa ett maraton är ju en bragd, och jag kan tänka mig att man lyfts upp av åskadarna!
Keith, vår kompis, har en syster som springer ca 7 maror om året. Hon har fått det i blodet, i helgen var hon i New Mexico och sprang. Cooolt.
County Fairs är alltid kul att gå på, och snacka om att det finns mkt att SE där! man ser ganska mpånga original, hihi!
Taina du borde gått upp och rullat stockar du med. Visat amris-karlarna lite äkta finsk sisu!!
Och din tös ÄR modig!! Jag skulle inte vågat åka :-)
Jättekram

Jenny sa...

Gudars vad duktig du är Taina, TRE timmar! Jag tror inte att jag skulle springa så länge ens om jag var jagad av elaka bovar ;-). Och maraton, wow! Är det NY-maran du ska springa?
Och lite avundsjuk är jag allt på att du får ta dig en sväng "hemmom" minsann. Härligt! Kram!

Taina sa...

Sju maror OM ÅRET?????????? DET är någonting det. Hahahaha, jag kör bara en mara PER ÅR. STOOOOOOOR skillnad. Men jag är nöjd ändå.

Tänk om man var så duktig så man kunde gå omkring och fota alla original. Ska nog skaffa mig en sån där paparazzikamera som är typ lika stor som jag. Hm då är man inte speciell osynlig...

Liisa vet inte vad rädd är för något. Ju fortare och högre desto roligare!

Kramar!!!!

anna of sweden sa...

3 timmar!? Jag är imponerad!

Emmama sa...

Otroligt bra! Nästan som min pappa.. ;) Härligt med dottern som står på tå för att vara på den säkra sidan. Verkar som ni hade det bra!

Hur har nu din TISDAG varit? :)

Kram!

Mamma J sa...

Helt otroligt vilken självdisciplin du har! Men, så är du smal och smidig som en vidja och snygg som en fotomodell! Heja dig!

Och eran minsting är bara för skön! Det vilar inga ledsamheter där, va?!

Suzesan sa...

Hahah så rolig hon är Minstingen. Gulligt kort när hon står på tå. Målmedvetet. Skönt att hon får ur sig allt spring i benen. Brås på mor kanske??? På tal om spring i benen. Wohaaa för att springa tre TIMMAR. Jag hade dånat efter en KM. Gosch!

Vad Duktig du är Taina!! Min dotter är också en springare. Om än lite mindre nu. Hon älskar att springa.

Ha en bra dag och det var fina bilder.

Kram
/Susanne

Peter sa...

Vilken mara har du på G i höst? jag sprang också i dag, men bara i en halvtimme. Sedan slängde jag i mig en pizza med extra mycket ost. Bara som kompensation...

Taina sa...

Jenny:
När det är flera som springer samtidigt så kan man ju alltid fantisera om att man är jagad av bovar! Hahahaha.
Nej det är inte NY maran tyvärr. Den har jag sprungit en gång och det var himla kul. Nu är det Hartford maran som gäller.

Kramar!

Anna:
Vänta tills dina knän är bra igen så är du också fit for fight för detta!

Kramelikram

Emma:
Hm som din pappa! Sprang han Stockholm maran i år kanske?

Ja visst är hon rolig det lilla monstret. Ville så gärna åka alla mojänger. Kul var det!

Tisdagen har varit massor med jobb, jobb och jobb. Och så lite Groove på gymmet ;)

Kramar

Mamma J:
Hahaha, du är rolig du! Men visst måste man träna om man är så dum som jag och pratar högt och vitt om att jag ska springa en mara igen. Då måste jag ju göra det och för att klara av det så finns det bara en sak att göra. Träna utav h*lvete!

Kramar

Suz:
Minstingen kommer med all sannolikhet att bli en löpare. När hon ska coola ner sig ibland springer hon runt huset 15 varv! Hahaha!

Tre timmar kan kännas länge men när man väl är igång så rullar det bara på. Skön känsla.

Kramar

Peter:
Ja det behövs ju lite kolhydrater. Och en halvtimme är ju bättre än ingenting.

Det är Hartford maran som gäller i oktober. Maken ska också ställa upp i år. På halvmaran. Han är ju anmäld tack vare (pga) mig! DET ska bli intressant.

Ha det!

alegni sa...

där kom svaret på varför medelvikten i usa ökar - alla grönsaker förvaras bakom galler så de är svårtåtkomliga för de flesta, o det är få som orkar springa tretimmarspass som du, taina, för att förbruka det de sätter i munnen ;)
kram
ingela

Mia sa...

Hihihi, Fuglesang förklädd till får! och alla som trodde att han var uppe i rymden! :-) jag är väldigt imponerad av din träning. Att springa i 3 timmar känns som en evighet för mig. Heja dig! Kram!

Saltistjejen sa...

Härlig helg Taina! Men du VAr ska du springa maraton?? Möjligtvis inte här i NYC? Det är ju maraton här varje år första helgen i november. Vi brukar kolla. Oh varje gång blir man sugen. Tills man börjar tänka på all tid man måste lägga ner på löpning och då tappar jag liksom suget... haha! ;-)
Hoppas ni mår bättre nu också efter det jobbiga som hänt.
Kramar!!

Camilla sa...

3 timmar!! Jag blir svimfardig bara av att tanka tanken:)
Inte underligt att farstackaren hade fuglesangdrakt efter att ha blivit av med kladerna i den dar makaparen. Ser ut som varsta tortyrredskapet.
Ni verkar ha haft en trevlig dag pa er outing.

Kram

Taina sa...

Ingela:
Hahahaha ja det är kanske så. Jag blev faktiskt lite förvånad när de fanns bakom ett galler...

Nästa gång ska jag släpa med mig några som behöver springa ett par steg :D

Kramar

Mia:
Man vet aldrig vem som döljer sig bakom ett skynke...

Nu springer jag ju inte 3 timmar varje dag, men några långpass måste till om man ska hasa sig runt på ett maraton. Idioti eller inte men jag har som mål att springa en mara per år så länge jag orkar!
Tack för heja-ropen. Jag tar med mig det till loppet i oktober.
Kram

Saltis:
Nej tyvärr, det är INTE NYC maran denna gång. Jag hoppas jag ska få springa den en gång till i mitt liv. Har sprungit den bara en gång och det var en otroligt mäktig upplevelse! Det är Hartford som gäller denna gång.

Kramar!!

Camilla:
Det låter värre än vad det är. Men visst känns ett 3-timmars.lopp i benen dagen efter.

Ja stackars får. Det såg nästan ut som om han skämdes där han låg.

Kramar

Anna, Fair and True sa...

Grisarna var ju bara så söta!
Och jag tror nog Minstingens armar inte är så långa att de sticker ut ändå! :)

Taina sa...

Anna, Fair and True:
Gosiga grisar! Trots svininfluensan. Hahahaha.

De stack upp. I alla fall händerna :D

Marianne sa...

Wow! Maraton! Du skulle satsa på maran i Istanbul, en av världens vackraste städer. Om du gör det kommer jag och hejar, jag LOVAR!

Kram!