lördag 5 september 2009

Anonym kommentar

Jag vet att jag skrev en del om Minstingens skolgång i våras. Och om hennes fröken. Igår kom det en kommentar från en anonym person som löd så här:

Hmm.
Alltid lärarnas fel. Konstigt. Såvitt jag vet är det föräldrarna som är med vid befruktningen, inte lärarna, sen är det föräldrarna som uppfostrar barnen, inte lärarna. Sen börjar barnen skolan och då är allt lärarnas fel, inte föräldrarnas..... Måste vara befriande att kunna skylla ifrån sig på skolan.... Eller?

Du behöver inte svara, jag kommer inte kika in här i fortsättningen. Tyckte bara att diskussionen var lite ensidig.


Kommentaren är till inlägget om Irritationsmoment och något fint. Jag bestämde mig för att publicera kommentaren för jag har absolut ingenting emot kritik eller synpunkter. Det är alltid intressant att höra vad andra tycker eller hur de upplever olika saker. Jag har givetvis svarat på kommentaren trots löfte om att inte kika in här mer. Men han/hon är så välkommen igen. Det är alla!

Jag instämmer helt i befruktnings- och uppfostrandelen. Men jag kunde inte riktigt få ihop det här med att beskylla skolan. För vad? Att diskussionen blev ensidig är inte så konstigt. Det här är MIN blogg, MINA upplevelser och DET skriver jag om. Jag påstår inte vad som är rätt eller fel. Jag skriver om det jag upplever vara fel. Nu kände jag att jag inte fick den information jag behövde och inte det stöd som utlovats. Kan meddela att denna fröken har tagit time out från skolan av okänd anledning.

Skolan har denna gång ställt upp suveränt! Har redan fått information om det program Minstingen är berättigad till, sk ELL. Jag tror inte på lösningar som flykt eller byta skola. Vi stannade kvar och löste det på ett bra sätt TACK VARE SKOLAN!

För att knyta an till gårdagens tema, empati, så försöker jag tänka mig in i hur den anonyma personen tänker och kanske detta var en ren projektion från hans/hennes sida, dvs något de själva upplevt. Det skulle vara intressant att höra.


15 kommentarer:

kalasLotta sa...

Såna där kommentarer blir man bara förundrad över...den som följt dina inlägg om Minstingens skola kan inte annat än tycka att du är öppen för lösning, inte skyller på fröken (har åsikter javisst men skyller är hårt), efterlyser råd o tips...

Herregud..säger jag..herregud..

I slutändan blev allt bra tack vare skolans och ert samarbete vilket ju är viktigast för alla.

KRAM igen..

mammigranten sa...

Ja dessa förståsigpåare.
De ska alltid lägga sig i och missförstå saker, så trist.
Men jag tycker ju inte att du skyllt ifrån dig alls, du skrev ju bara om hur du uppfattade det hela och den uppfattningen kan ju ingen annan påverka.
Skönt att det löst sig nu ändå och hoppas att hon får ett underbart skolår nu.

Håller även tummarna på att monstret lämnar er snarast!

Kramar i mängder

alegni sa...

du har väl inte en endaste gång skyllt på skolan. de som slänger in dylika anonyma kommentarer kunde väl läsa på lite så de vet vad det är de kommenterar.
ha en skön helg trots allt.
kramar!

Suzesan sa...

Ooopps Va va va.
Det är bra Taina att lyfta fram såna anonyma kommentarer.
Jag undrar så NÄR har du Skyllt på skolan. Det är ALLTID anonymt när de gör så. Skriver så där!

Jaha skulle de aldrig mer titta in på sidan. Okey.

Jag bryr mig inte... för jag tänker absolut titta in här igen. Jag gillar din blogg och det du skriver om. En av mina favoriter.
Bra svarat Taina. Snällt svar.
Jag upplever den kommentaren som elak. Men det är ju så jag uppfattar det.

Varför man blir elak i tonen är ju en gåta!! Ja det är säkert projicering. Ofta är anonyma kommentarer just det. Det är din blogg och du skriver om vad du VILL!

Stor Kram
/Susanne

Jenny sa...

Jag tycker inte heller att du någonsin skyllt på skolan, annat än när du helt korrekt lyft fram deras konstiga beteende! Det du skrev om handlade ju om hur skolan HANTERADE en situation (dåligt), inte att de SKAPADE den -stor skillnad! Jag tycker att du ALLTID tar ansvar för minstingen, som förälder, funderar och väger olika saker mot varandra!! Go Taina :-)!
Däremot kan jag kanske hålla med den annonyma skrivaren (och varför är alltid folk med otrevlig ton anonyma? För att de aldrig skulle våga stå för hur otrevliga de låter? Hmm ;-)) om att det finns många männsikor som skyller allt på skolan, eller tycker att skolan ska uppfostra barnen. Men det är ju en helt ANNAN diskussion, som inte har ett dugg med dig och ditt beteende att göra!! Kanske är han/hon som skrev själv lärare som fått sig nån skopa av nån förälder häromsistens... Who knows? Jag håller med om projecering alla gånger! Bra att du tog upp det i alla fall, och svarade. Stor kram!!

Musikanta sa...

Kanske är det en frusterad lärare som skrivit det anonyma inlägget, eller en sur gammal pensionär (det finns ju sådana också, haha).

Jag blir ledsen när jag hör att ni har det svårt i familjen just nu. Jag sänder er många varma tankar och hoppas att allting blir bättre SNART...
Styrkekramar/M

Taina sa...

Kalas Lotta:
Jag blev faktiskt förvånad. Kanske personen var i ett tuff situation just nu och bara blev pissed off på mitt inlägg. Vete gudarna vad hon/han har googlat på för att få fram detta inlägg. Det var ju iaf i maj jag skrev det.

mammigranten:
Personen har läst och tolkat det på sitt sätt och skulle kanske ha frågat hur jag menade egentligen istället för att antyda om att jag skyllde på skolan. Och det här med befruktning. Hur kom det in i diskussionen kan man ju fundera över?

Tack för din omtanke. Vi bearbetar det hemska. Dag för dag. Det går framåt men emellanåt blir det ett steg bakåt. Det är tillåtet. Giftet ska bort eller suddas ut iaf.

Kramen

Ingela:
Ja läser man bara det där inlägget utan att veta bakgrunden så kanske det ser lite "hårt" ut men saknar fortfarande en ren beskyllning. Tycker jag. Men alla har vi rätt att tycka och jag skulle gärna vilja att hon/han kom tillbaka och beskrev hur hon/han tänkte egentligen....

Kramar!!!

Suz
Tack snälla du. Tonen i kommentaren upplevde jag också vass. Men det gör mig inte så mycket. Blev mest förvånad över reaktionen och att sedan avsluta med att "här tittar jag inte in mer". Synd för jag skulle gärna vilja ge en förklaring. Jag är inte känd (tror jag iaf) för att skylla på andra däremot är jag en person som tycker mycket och tar upp saker och ting när jag inte är nöjd. Eller när jag ÄR nöjd. För då lär man sig ju av det.

Kramar!!

Jenny:
Jag tycker inte heller det. Har läst igenom en del av mina inlägg och tyckt att jag har försökt förklara min frustration över att Minstingen inte erbjöds den hjälp hon var berättigad till och att kommunikationen med hennes fröken var under all kritik. Men, men det är ju historia och nu verkar allt fungera bra. PÅ SAMMA SKOLA som är en BRA SKOLA.

Kramar!!

Musikanta:
Tack snälla du. Det har varit och är en omtumlande period just nu. Men finne som jag är i botten ska jag inte ge upp utan här ska vi framåt och den bästa hjälpen har vi påbörjat med.

Ja vem vet, det kan vara en sur pensionär som skickat in den anonyma kommentaren. Skulle verkligen vara kul om hon/han kunde komma tillbaka och läsa detta :)

Kramar

Umepojk i Mason, Ohio sa...

Förstår inte vilket inlägg Anonym läste. Verkar ha ett ’chip on his/her shoulder’. Typiskt att det var anonymt.

Anna, Fair and True sa...

Jag läste också kommentaren (tack vare prenumerationsfunktionen) och tyckte också det var en så konstig kommentar. Eller på ett sätt kanske inte konstig - alla har ju rätt att uttrycka sin åsikt - men sättet den sas på och även tillägget om att "jag ska inte titta in här igen ändå". Varför då ge en kommentar överhuvudtaget??

Jag tycker verkligen att du gav en så nyanserad en förälder kan ge. Särskilt eftersom ni ändå funderade mycket fram och tillbaka och du tog upp många aspekter av det hela. Du måste ju samtidigt få skriva av dig lite, få skälla lite, osv. Det är ju DIN blogg! Och i slutändan har ni ju ändå valt att hantera det MED skolan, hon går kvar där osv. Men personen kanske inte ens läste så långt??

Jag har faktiskt varit lycklig lottad på det sättet och har aldrig fått konstiga kommentarer på min blogg. Kanske skriver jag inte tillräckligt kontroversiellt eller nåt??

Emmama sa...

Jag tycker aldrig du skrivit på ett sätt som varit riktat mot lärare på ett negativt sätt. Jag tror många yrkesgrupper, tex lärare, fått mycket skräp på sistone och då kanske man lätt missförstår och tar saker fel. Jag älskar hur du skrev att du vill vara empatisk och förstå och jag tycker du fått många intressanta nyanserade kommentarer ovan. Det hade varit lätt, och fel ur empatisk synvinkel, att bara göra narr av det för allt har en orsak. Hoppas ändå vi alla slipper dessa arga kommentarer i fortsättningen för ingen skriver nåt för att vara elak utan för att man kanske just då är upprörd över nåt och det är inte hela världen. Kram!

Taina sa...

Umepojk:
Kanske han/hon har läst bara delar av inläggen och på så sätt inte fått ihop det. Eller som jag skrev, själv blivit utsatt för något och har det tungt. Vem vet. Skulle vara MYCKET intressant att veta, men nu återkommer ju inte personen i fråga något mer...så vi får gå ovetandes.

Anna, Fair and True:
Jag kanske tar i lite i mina inlägg men det är ju som jag skrev min blogg och jag tycker det är skönt att få agera ut det som ligger en närmast just för stunden.

Varför kommentera om man inte vill få ett svar? Det undrar jag med. Men jag är verkligen nyfiken på personens tankegångar och kanske han/hon sitter på en smart lösning om HUR man ska agera i sådana här situationer. DET skulle ju vara intressant.

Kramar

Emmama:
Absolut! Jag har ingenting för att vara elak eller göra narr av personen. Det finns ju en anledning. Efteråt har ju skolan ställt upp och dessutom åtgärdat det som verkligen var snett på skolan, dvs fröknarna i Kindergarten hade inte ett standardiserat sätt att jobba och på så sätt blev variationen mellan klasserna väldigt stora också vilket kan skapa en del problem när dessa ska upp i ettan då både lärare och klasskamrater byts.
Kramar

Annika sa...

Alltid anonymt när det är någon som vill "tycka annorlunda"---alltid!!
jag har varit förskonad från knäppa kommentarer, men visst har det hänt ibland. OCH alltid från ngn anonym.
Mkt skum kommentar du fick, och personen kan inte ha följt din blogg om han/hon skriver så.
Just det, det är DIN blogg och du skriver precis vad DU vill där!!!
Du är en av mina absoluta favoritbloggare!
Kramar, kramar!!!

Taina sa...

Annika:
Ja varför vill de vara anonyma egentligen? Jag tänker inte hoppa på någon för att de tycker annorlunda. Det är ju alltid intressant när någon tycker annorlunda för då blir det ju diskussion.

Tack snälla för den fina komplimangen!!

Kramen!!!

Petra H sa...

Ja, varför är det alltid de ANONYMA som kommer med en massa konstiga, provocerande kommentarer?? Stå för vad du tycker om du nu tvunget måste tycka något... Och det är märkligt hur det alltid kommer en massa anonyma kommentarer som tycker ne massa när det handlar om BARN!
Jag kan bara hålla med de andra, du har absolut inte skyllt allt på skolan och haft någon ensidig diskussion.
Kram!

Taina sa...

Petra:
Förstår inte heller varför man måste vara anonym. Det är knappast någon som hoppar på en för att man tycker annorlunda. Och det verkar vara ett mönster när man tar upp ämnen som barn så blir det en hel del reaktioner...

Tack för dina snälla ord.

Kram