onsdag 9 september 2009

Motivation

Det var väl inte så farligt? Obamas motivations tal till skolungdomarna. Det var ju bara vanligt "pep talk". Vilka diskussioner detta tal skapade både före, under som efter talet. Jag förstår inte riktigt hur de som motsatte sig detta tänker. Skulle barnen kunna bli hjärntvättade för att landets president håller ett tal. Det gör han ju dagligen. Det finns de som tycker att politik inte hör hemma i skolan. Hallå, det var ju inte tänkt att han skulle besöka varje klassrum i egen hög person och viska i de små oskyldiga barnens öron "Spring nu hem till din farsa och säg att han ska vara en sann demokrat eller så får du smisk".

Läste tidigare ett inlägg av Umepojk i Mason, Ohio om Obamas tal och där en kommentar från en läsare löd:
Jag är ingen Obot, och tycker faktiskt att hans uppförande mer och mer börjar likna sånt som de sysslar med i Korea m.m. (men det är det ju inget som Obots ser).
Min fråga är då; "Vad är sånt för något?" Visst tycker vi olika. Men Korea!

Vi Connecticut-bor kan i alla fall få ta del av ännu mera motivations-pep-talk och det är bland annat av Colin Powell, Rudy Giuliani och Laura Bush. De besöker Hartford och utlovar ett "Get Motivated Business Seminar". Många som jobbar i Hartford kommer troligtvis sitta och jobba i bilen några timmar för det här seminariet har lockat tusentals åhörare och trafikkaoset är ett faktum.

På tal om motivation, så försöker vi nu att få Minstingen motiverad, eller det handlar kanske mer om fokusering i det här fallet. Hon har nämligen fått sitt första skrivbord! Det var en av de "hemliga" paketen från IKEA som visades i ett tidigare inlägg.

Här ska alltså Minstingen "work harder" som Mr President sa.

Behöver hon mer "pep-talk"? Eller ser hon tillräckligt motiverad ut?

Vid mitt skrivbord saknas rosa stolar och allt annat pluttinutt. Bara en j*vla röra just nu!

Get motivated Taina. Get motivated.

13 kommentarer:

Jenny sa...

Jag tycker också att det var helt galet med allting runt Obamas tal - Jag läste till och med kommentarer på Facebook som liknade honom vid Hitler!? När personen som skrev det pressades att specifiera mer exakt VAD som var likt Hitler blev det mycket "eh uhm öööhh" och så försvann hon... Visst tycker jag att man kan ha mycket åsikter om Obama, och man behöver absolut inte tycka om hans politik, men att gå till sådana angrepp som det blivit, det är helt sjukt! Jag förstår det inte alls. Kram!

Annika sa...

Vissa är INTE kloka...
Vet du så in i bänken less jag är på alla evengeliska högerkristna i detta land med sina VALUES.
Jag vill spy!
Men, som tur är var det ingen big deal på dotterns skola. Talet sändes direkt, ingen ville avstå, och det var absolut inget snack efteråt. Jag är så tacksam att bo i en ngtlunda liberal del av detta land.
Talet var ju BRA, och allmängiltigt för ALLA, även för evangeliska högerkristna...

Anyway, it is OVER now...Ikväll är det tal till kongressen av Obama på TV, hälsoreformen. När man läser hur folk reagerar på den blir man ju sant mörkrädd...
Ibland är det prövande att bo i the US of A...

Men din flickas rum är SÅÅÅÅ fint!!!
GILLAR det skarpt!!

Massor av kramar!!

Saltistjejen sa...

Å vilken stor tjej som sitter vid sitt fina skrivbord!!!!!
men Taina du borde väl skaffa lite rosa grejer du med på ditt?!?!
Sedan har jag nog missat lite detta med Obamas tal och allt runt det. Jag har inte följt med så noga mer än att jag fattar att det varit en del "stormar" kring talet och att det skulle förbjudas i vissa skolor etc... varför har jag dock itne orkat luska ut för jag tycker sådant känns alldeles fööööör mycket bara. orkar inte med att folk verkar galna!!!! ;-)
Man kan väl tycka vad man vill om politeker och framförallt om politiken de för, men att börja med personangrepp på låg nivå känns bara för mycket för mig. Rena rama sandlådestadiet.
Hoppas att det går bra för dig med rapporten och att din jobbresa till Europa blir bra!
KRAM!!

Taina sa...

Jenny:
Hitler??? DET missade jag helt på FB. Så underlig koppling. Ojoj jag har verkligen blivit snurrig av allt detta men nu tycks det ju ha lugnat ner sig lite eller?
Kram

Annika:
Javisst blev det gulligt med det lilla, lilla skrivbordet och den lilla, lilla stolen!

Hälsoreformen är ju helt sanslöst. Vilka debatter! Jag försöker hänga med men det är inte så lätt alla ggr. Idag hade de en artikel om de olika alternativen som lagts fram men ärligt talat så begrep jag inte mycket...Är inte SÅ insatt i det här med hur försäkringsbolagen fungerar EGENTLIGEN. Har varit i kontakt med dem flera ggr och får den bästa hjälpen men sedan så blir jag medveten om att alla är inte lika lyckligt lottade som vi. Det gör ont. När jag ser sjuka barn...

Ja, jag kommer i alla falla att följa allt som händer för då kan man ju vara med och diskutera.

Kramar!!!

Saltis:
Välkommen tillbaka!
Jag kanske ska skaffa mig lite rosa pluttinuttprylar jag med. Rapporten kanske blir bättre då. Upptäckte att jag åker på tisdag redan. Trodde det var onsdag. EN DAG MINDRE!!!

Obamatalet, suck. JAG tyckte det var ett bra tal. Han peppade och lyfte fram hur viktigt det är att jobba hårt i skolan. Är det så farligt då?

Monstret bearbetas bort. Det är tungt. Men vi jobbar på det. Every day!

KRAMAR!!

StrandMamman sa...

Nä jag fattade inte heller vad de har att tjafsa om, tyckte inte det fanns nåt konstigt alls i det där talet. Men det beror väl på vilka glasögon man har på sig...

Minstingen kan vara supernöjd, det blev sååå fint! Ja fint var Dotterns Ikea-inredda rum för ett år sen också, numera är det mest kaos där... Men ditt skrivbord tycks vara tvilling med mitt, ifall det är till nån tröst!!

Schas, schas, dumma fula monster...

Kram!!!

anna of sweden sa...

Så söt hon är där vid sitt skrivbord!

Och du - lite rosa har du ju faktiskt! :)

Kramelikram!

Mamma J sa...

Jag blir förvånad över hur man kan resonera så där. Han är ju landet folkvalde ledare.

Det är lite som att säga att alla de lagar som han instiftar bara gäller de som röstade på honom.

En sådan stol har min T också :-)!

Suzesan sa...

Dear Taina.

Så fint på Minstingens rum. Bra att du skrev lite om det som stormar runt Obama nu för jag förstår inte vad det handlar om. Jag tror alla är rädda och oroliga för nytt och sen är ju Obama som är så i ljuset få räkna med mostånd. Goda människor får ta skit. I alla tider. Jag måste sätta mig in i detta mera.

Kram
/Susanne

Tsss! Get motivated Taina. Eller inte... vilket som är bäst för dig;)

Lia sa...

Ja visst är det ett svårt kapitel, det där med motivation!? Brukar ofta stå framför mina elever och känna lätt panik: hur motivera andra att utvecklas, när man själv inte alltid kan se poängen!??? Skrivbordet funkar nog väldigt bra, minns att jag själv var mycket stolt över mitt första skrivbor som också hade sina obligatoriska rosa detaljer! =) All kärlek till dig, jag har fortfarande inte hämtat mig riktigt från din 3milsrunda! Jisses kvinna, du är otrolig, fantastisk!!

alegni sa...

inget förvånar mig längre när det gäller det där landet. vad jag ibland undrar är VAD en president ska få säga för att alla ska vara nöjda o glada? förmodligen ingenting...
snygga arbetsplatser ni har båda två, o du har ju visst rosa i ditt rum också :D
kram!

Anna, Fair and True sa...

Det är helt galet alltså! Har också funderat på att blogga om detta men nu har ju så många skrivit om det ändå så jag får se hur jag gör. Jag fattar inte varför det ska vara så kontroversiellt när alla faktiskt håller med om att systemet behöver reformeras. Vad hände med sansad debatt, kohandel och "normal" politik?? Men jag tror högern (och framför allt den kristna höger) bara använder hälsoreformen. Det hade betett sig likadant om det vore en annan reform. De vill bara förstöra för Obama.

Det hemska är ju att många går på all den här propagandan och faktiskt tror att han är kommunist! Och att det kommer finnas death panels och allt var det är! Helt sjukt!

Tyvärr innebära dessa problem att USA kan lägga mindre tid på klimatet vilket inverkar på chanserna att få ett nytt klimatavtal i december! :(

Taina sa...

Strandmamman:
Visst var det ett bra tal? Fattar noll varför det blev ett sånt ramaskri. Men men nu är det i alla fall gjort.

Jag hoppas Minstingens rum ska hålla sig några dagar i alla fall, men det blir lätt kaos där med alla leksaker...

Kram

Anna:
JAG VET! De där j*kla rosa väggarna som ägarna SÅÅÅ tycker om. Jag har förträngt dem där jag sitter.

Kramelikram

Mamma J:
Eller hur? Han ÄR folkvald och en bra sådan. Tycker jag.

Kram

Suz:
Tack, jag tror Liisa blev nöjd själv med rummet.

Du kommer att bli förvånad över allt som skrivits om detta tal. Helt otroligt.

Kram

Lia:
Det är något speciellt med första skrivbordet. Man blir "stor" på något sätt. Hon sitter gärna där och pysslar nu.

Att motivera andra är ett svårt kapitel. När jag har haft föredrag så har jag alltid gått in med hull. Men det kan vara knepigt om du känner minsta lilla motstånd...

Löprundan skulle du också klara av. Med motivation! Hahahaha!

Kramar

Ingela:
Ja vad ska han få säga kan man ju undra. Själv tycker jag han är vältalig och har genomtänkta tal. Till och med när han uttryckte sig om poliskåren...hahahaha!

JAG VET att det finns rosa runtomkring mig. Men det existerar inte i min hjärna. Det är ägarnas färgval. Weird.

Kramar

Anna, Fair and True:
Skriv gärna! Det är alltid intressant att se dina inlägg då du gör det så grundligt. Här skriver jag bara mina upplevelser utan någon större research.

Området där vi bor är mycket republikanskt, men skolorna valde i alla fall att ta upp ämnet igår och Tonårsdottern tyckte det var ett bra tal, precis som många andra av hennes kompisar. Men vågar alla säga det till sina egna föräldrar? Tror inte det...

Kramar

Marianne sa...

Asså, f'låt en från landet, men vad är en Obot?

Sjukt, sjukt.

FINT skrivbord till stora Minstingen! Nu kan hon se att hennes jobb också är viktigt, precis som ditt!

Kram!