onsdag 2 september 2009

Skolstart och trafikkaos

Nu har skolan dragit igång på allvar. Båda flickorna, Minstingen och Tonårsdottern tycks ha haft en bra start trots tidiga morgnar. Fröknar och lärare verkar vara schyssta, klasskompisarna coola och kommande aktiviteter med field trips och dylikt är ju hur spännande som helst! Ett ynka klagomål dock och det är över alla dessa läxor och projekt som ska göras. Största klagomålet kommer nog från mig. TONVIS med papper som ska läsas, fyllas i och skrivas under. Det är bland annat
- Information från föräldraföreningen (PTO)
- Ett brev angående "Pest Management". Det står så på pappret och handlar i själva verket om att skolan genomgår, enligt lagen (law of pest control), kontroller/tester av byggnader och skolgård för mögel, rätt pH i mark, fukt och annat kolijox som inte får överskrida några gränsvärden.
- AHERA (Asbestos Hazard Emergency Response Act). Snacka om att bli proffs på förkortningar
- After school program
- Health and safety program
-Accident insurance

Och tusen andra papper. Så som FUNDRAISING! Det verkar som om det är miljoner hål i de flesta budgetar. Sponsring och bidrag skriker de efter!

En sak folk verkar ha råd med, är att köra bil i detta land. Har aldrig sett på maken vilket kaos det är på morgnarna. Det verkar som om ALLA har skaffat sig en bil. Okey, bensinpriset är ju lågt, strax under 5 kr/liter. Men ändå! Hur mår vår vackra jord? Host, host, säger jag bara.

Alla dessa skolbussar får nu svårt att komma i tid till skolan pga detta trafikkaos. Skolan har dessutom skickat ett brev om att INGA förseningar för elever godtas. Dvs de ska inte kunna skylla på trafiken ens. Jaha, hur tänker de nu egentligen? Barnen börjar givetvis kräva att föräldrar ska skjutsa så att de inte kommer försent och så har vi ÄNNU fler bilar. Bra tänkt Mr Principal och Mrs Transport Coordinator. Ovan på detta, ställer Simsbury stad upp med två poliser som viftar sina armar ur led för att hålla koll på alla bilar och bussar. Och de jobbar väl inte ideellt kan jag tänka mig. Någon måste ju stå för den notan också. Suck.

Här sitter man bakom ratten efter att ha lämnat Minstingen på dagis. Efter lunch blir hon hämtad av bussen från dagis till skolan. Sedan åker hon buss hem. Lilla Kindergartener som hon är!

Haha, dessa bussar kommer inte att hinna i tid kan jag bara meddela.

Kan de ha Pest Management så skulle de kanske fundera på Traffic Management också. Eller?

9 kommentarer:

anna of sweden sa...

Uj, uj, uj ... Tänk om de kunde bygga lite bredare vägar och cykelleder i det här landet. Så att cyklar kunde få plats ...

Kramelikram!

Annika sa...

Håller med!
Visst är det ett ton papper som ska fyllas i. Återigen; vore det inte bättre om man kunde göra detta online?
Skolan är rätt bäng, fattar inte hur de tänker med trafiken och försen ankomst. GALET!!!
Vi börjar nu på tisdag, efter Labor Day. Undrar hur kaotiskt det kommer att bli? Fast jag tycker oftasts det går rätt smidigt, faktiskt.
Håller så med om läxor och projekt, it is too much!!!
Och ja, fundraisers finns i SINNE!!!! Jag ställer bara upp på ngn enstaka under året.

KRAMAR!!!!

mammigranten sa...

Noah han börjar på onsdag nästa vecka, på tisdagen är det öppet hus på skolan, på en timme ska vi hinna med att träffa fröken, se klassrummet och det ska ju alla klasskompisar också, sen är det en ½ timme som det är info för familjer som är nya på skolan, vad ska de hinna med då???

Jaja spännande ska det ju bli ivf.

Men vad händer om bussarna är sena? Det är ju inte barnens fel? Det är ju skolans isf, för att de planerat fel, eller?

Kram

eastcoastmom sa...

Men om barnen kommer försent med skolbussen är det ok, i varje fall här i södra CT.

alegni sa...

vad bekvämt vi ändå har det här när ungarna kan cykla till skolan. jag avundas er inte när ni sitter i de där bilköerna...
kämpa på, taina!
kram!

Anna, Fair and True sa...

Ingenting om svininfluensan?

Är det inga barn som bor nära skolan så det bara kan gå??

Taina sa...

Anna:
Jag ser INGA ungdomar cykla till high school. Märkligt. Men det är väl som du säger, det finns inga cykelvägar. Tyvärr.

Kramelikram

Annika:
Online är ju så inne på allt annat så jag fattar inte att de ska envisas med att skicka dessa papper. Det kommer flera papper per dag. Från båda flickorna. Mycket läsa blir det. Det är många ggr bra information också.

Angående trafiken så tyckte jag det gick lite smidigare förra året. Det kanske är de nya seniors som fått sina körkort och bilar som vill "stajla" lite.

Dessa välgörenheter fyller en viss funktion men man kan ju inte lämna bidrag åt alla. Då blir man ju ruinerad!

Karolina är väl laddad till tårna inför skolstarten kan jag tänka mig.

Stora kramen

mammigranten:
Vad kul för Noah. Så var det här också, bara en timme. Liisa var inte riktigt med på vem som var fröken. Men nu går det bra och hon bara älskar sin nya fröken!

Angående trafiken så ÄR det kaos. Skolan har inte varit riktigt beredd på de nya bilburna ungdomarna som ska ha bil med sig...

Kram

eastcoasmom:
Det gör de nog här också. Men först ska det malas igenom i kvarnarna innan "godkänd sen ankomst". Men det är upp till oss att bevisa.Vi får hoppas att det lättar snart.

Ingela:
Det behövs cykelvägar och en kultur av mer cyklande människor. Cyklarna här ser ju så "konstiga" ut så jag förstår om de inte vill cykla.
Jag kämpar. Och det gör vi alla just nu.
Kramen!!

Anna, Fair and True:
O JA! Det har givetvis kommit massor av information om hygienen och även hur de följer alla fall av svininfluensa. Och vi har haft fall här i kommunen.

Kramen

nika sa...

papper papper papper...gah!!!!!man blir nästan tokig, håller med dig och trafiken utanför skolorna är löjlig....hemsk.

Taina sa...

nika:
Och mer kommer det VARJE j**la DAG! Till slut orkar man bara inte och är den enda föräldern som inte skrivit under eller lämnat in bidar. Who cares. I am from Sweden, är ju en bra ursäkt.
Trafiken. Det är ett kapitel för sig. Suck.