torsdag 10 september 2009

Show & Tell: 4 saker du måste se i min stad

Är det här RÄTTVIST? Fyra saker som jag skulle visa i min stad? Va? Vaddå min stad? Just nu bor jag i en pytteliten pygmestad. BYHÅLA! Ja, det finns faktiskt sådana här i Amerika också! Små j*vla städer som inte har någonting att visa. Jämför med DC eller NYC eller något annat coolt, där en del bloggare bor. "Nä vi åker till Central Park och spanar in kändisar", va! Det närmaste kändis jag kommer här är en neurotisk granne. Eller varför inte "Vi sticker till Vita huset och ser om Presidenten är hemma". HA! Den enda presidenten jag ser, är hon som bor på vår gata och titulerar sig som Mrs President of PTO (typ föräldrarföreningen). Det låter som om det bara finns en gata. JA, många fler finns det inte!

Tack Maisoui. Tack så HEMSKT mycket för detta tema. Skitkul.

Damdam daram, damdam daram. Ja. ska det vara så svårt att förstå att jag försöker komma på en enda jävla sevärdhet i den här byhålan? Inte konstigt att ungdomarna kallar det för Simsboring (heter faktiskt Simsbury) och i Hartfords tuffare distrikt har vi fått namnet Snobbsbury. VAD MENAR DE MED DET DÅ? Ja det skulle vara den neurotiska grannen då rå.

Vi kanske ska titta på det där stoooora trädet igen då. Ni vet det där som jag visat så många gånger förut. Så kul är det inte att stå och glo rätt in i barken. Eller varför inte stadens beautiful bibliotek. "Mm, det fint med tegelstenar". "Många är det också".

Men jag vet en sak som vi har REJÄLT av och det är faktiskt ALLA fyra årstider. Och det slår många ställen med hästlängder. Nu sitter någon och funderar, "ja men det har ju vi också". Nu är vi i Amerika och här är även årstiderna så där jävligt överdrivna. När det är sommar, ja då är det tamejfan SOMMAR och fuktigt och varmt så de där moonande pryttlarna i fönstren (AC) är igång. Hösten då? Här i New England har vi tusentals lövträd. Och om du är smart så har du räknat ut att då finns det tonvis med löv på backen. Det är höst det! När vi går mot vintern så få vi känna av kylan. Både inne som ute. Vi får inte bara snö utan vi får även ISREGN. Nu snackar vi inte små hagelpluttar utan rejäl isbark. Och till sist - Våren. Så ljuv och vacker. Så grön. Och ett jäkla oväsen! För här behövs inga djurparker. Det kryllar av djur i skogen och alla tycks vakna SAMTIDIGT!

Ha, där fick ni. Ni med era STORA pampiga byggnader eller artificiella parker eller djur i bur.

Själv har jag inte så många egna foton men jag länkar in en bildkavalkad av Simsbury under de olika årstiderna. Det blev faktiskt fyra saker i min stad. Så det så!

Vår och sommar


Maisoui! Tack snälla. Det VAR ett bra val av tema denna fredag. *fniss*

Tack för den!

Have a nice weekend!

34 kommentarer:

Suzesan sa...

Hahah jag sitter och skrattar så jag kvider. Roligt inlägg. Ut med det bara Taina. Du är så rolig.

Nu fick jag dagens skratt. Tack! Jag ska kolla länkarna sen när jag skrattat färdigt.

DEtsamma till dig. Ha en bra helg Kära Taina.

Kram
/Susanne

Emmama sa...

HAHA, du fick som vanligt till det ändå! :) Tack för detta! Kram!

Annika sa...

JA, här sitter jag och garvar högt från de pampiga monumentens stad. Bruttan, du får komma och få lite uppmuntran hos mig idag, hahaha!! Här har vi ju lite att visa...HAHAHAHA!!!
Till skillnad från----Pffttt...

Underbart skrivet!!!

Jättekram!!

Taina sa...

Suz:
Tackar, vad kul att du tyckte om det. Men det ligger lite sanning i det. Dels har jag ju inte bott här så länge och för det andra så är det ganska litet ställe så DÅ tänkte jag att va fasiken blir det av det här temat då???

Kolla länkarna. Det är vackert här. Med eller utan tegelstenar!

Kramen!!

Emma:
Man försöker så gott man kan. Trots att man bor i en byhåla. Eller Town som de säger här. Jag har fortfarande, efter snart 2 år, inte hittat The Town, Det ska vara huvudgatan då. Med Starbucks på ena sidan och biblioteket på andra...

Kram!!

Annika:
Jag visste det! JAG VISSTE DET!!! Tänkte först att idag ska jag INTE kika in hos Annika eller Saltis. Därifrån kommer de mest intressanta och coolaste sevärdheterna. Alla som läser tänker "Ååh vad häftigt, coolt snyggt, intressant". Men JAG DÅ? Förresten, jag är himla nöjd där jag bor. Jag sitter här under eken (ekarna) och filosoferar. Ingen trafik och ingen trängsel. Så gott att vara...fniss.

KRAMAR till dig i Pampiga Huvudstaden!

Annika sa...

Kul inlägg, tur att du ska komma ut till en riktig stad snart då! :-)

Gerda-Thyra sa...

fniss... alla kan ju inte bo i de stora intressanta städerna... var du nöjd med att sitta under eken och ha det lugnt och skönt!
Kul att du ska till Göteborg, hoppas du hittar några mysiga ställen att titta närmare på!

Annika sa...

Helt f-ing lovely!!
NU garvar jag igen när jag läser dina svar till oss...

JAPP, du får ta dig ifrån hålan o åka ner till Satis i NYC och mig i DC så att du verkligen får se ngt RIKTIGT förutom gamla vägar och träd och så...

;-)

Love it!!

*garvar högt*

Jenny sa...

Ha ha ha! Det var ungefär precis vad jag tänkte om Charlotte, när jag såg ert vecko-tema. TUR att jag inte är med ;-). Men du, ni har vacker natur och så bor ju NI där... Och ni är väl fyra stycken!? Så... först "ser" man dig, så maken, så stora dottern och så minstingen. Så har man sett fyra saker i din stad som man inte får missa :-)! Och så din granne, som har trettio grillar och lagar goda ribs, va... Det är fem saker. Plus naturen. TÄNK vad saker det finns i din stad :-D! KRAM!!

mammigranten sa...

Underbart!
Ökade förbränningen ytterligare nu efter träningen.
Haha!
Vi har väl typ samma här, inget att se... Tror inte jag skulle kunna komma på 4 saker faktiskt...
Kram

Sparkling sa...

haha :) detta fick mig att le :)

Ebba sa...

Nej visst är det så Taina att det inte är lätt att skriva om intressanta och coola saker att se när man bor i ett litet samhälle. Men ett härligt och roligt inlägg var det och det gav mig många leenden..../Ebba

Londongirl sa...

Ha ha ha härligt inlägg! Det ÄR inte lätt att bo i en byhåla antingen det är i USA eller någon annanstans. Men jag tycker du fick till det suveränt!
Tack för dagens garv här när jag hoppar runt bland alla fredagsbloggare!!! :-))

Anonym sa...

Haha.. underbart inlägg. Min humor precis.

Kram :-)

Anette sa...

Så underbart skrivet!! Jag bor i en liten stad jag med, men tycker ändå det är nån speciellt med amerikanska småstäder... lite exotiskt på nåt sätt! Tror säkert både biblioteket och huvudgatan med starbucks är värt ett besök! Kaffe och böcker, vad mer kan man begära?
Ha en bra helg!

Taina sa...

Annika;
Vad roligt att du tyckte det. Lätt var det inte ska du veta och jaf´g ser fram emot mitt besök i Gbg och ska ta åt mig alla tips som finns där ute ;)

Gerda-Thyra:
Nä just det! Hur skulle det se ut om vi alla bloggare trängdes i DC och skrev om samma saker vecka efter vecka. Lite trist. Jag nöjer mig med det här så länge och snart ska jag ju få besöka vackra Göteborg. DET ska bli kul!

Annika i DC:
Strö på du. Finnen i mig klarar av mycket! Hahahaha!

Jenny:
Just det! Vi fyra i den här familjen! Vilken sevärdhet egentligen. Maken med sina nya senilsnören på glasögonen, Tonårsdottern full med tandställning i käften, den nästintill tandlösa Minstingen och så jag då, den hysteriska morsan!

Kram

mammigranten:
Visst är det trist att inte komma på något riktigt smaskigt? Grannen lurade iväg mig till den underbaraste parken (enligt honom då) och jag gick och gick. Till slut hamnade jag på parkeringen igen. Vad ÄR detta undrade jag då? Jo det var själva stigen, som inte var en preparerad gångväg! Men hallåååå, Du hör ju själv. Tur att vi tycker om olika saker...

Kram

Sparkling:
Bra! I början log inte jag kan jag tala om. Blev ju varse om byhålan och INGET att skryta över. Men that´s life! Vi kan inte få allt...;)

Ebba:
Vad roligt att detta fick dig att le. Det behöver vi alla göra lite mer av. Le.
Små samhällen har givetvis sina guldklimpar också, men tyvärr har jag inte lyckats hitta dem ännu och de förslag jag har fått från "urinvånarna" här har inte riktigt fallit mig i smaken än. Men ack den som ger sig. Jag ska ut på jakt igen!

Londongirl:
Varsågod! Visst fick jag till det? Och det roligaste är ju att det är sant. Snacka om kontraster i vädret. En taxichaffis sa till mig en gång att det intressanta med New England är alla dessa fyra årstider. På en och samma dag! Hahahaha!

Taina sa...

Maisoui:
Vad bra. Ibland måste man skoja till det lite trots att det var nervknäckande i början...
Kram

Anette:
Tackar! Javisst kan det vara lite exotiskt. Och annorlunda. Jag ska nog ta mig en extra titt och fota huvudgatan!
Ha en bra helg du med!

Grekland nu sa...

Du är rolig du! Och se där, bara man tänker efter så finns det nog nåt att se precis överallt, dina bilder var ju jättefina. Förresten, när jag kikar runt lite hos andra så verkar det som om många visar bilder på just natur, parker osv. Det är nog ett karaktärsdrag hos oss nordbor, var vi än bor, att vi gillar naturen. Ha en skön helg i din lilla håla!

Christel sa...

Tänkte först...vad är detta, en gnällig Taina? Har jag aldrig mött förut, men sedan lyser din härliga humor igenom och du kan inte hålla dig. Nice try...
Kram från trädgårdstomtinnan i Röke

Camilla sa...

Hahhaha, herregud jag smaller av!!Det ar ett superskont inlagg du fatt till. Sa j-a roligt. Tack Taina, det behovde jag verkligen denna trista dag!:)
Stor kram

Camilla sa...

Ahh laste precis att du ska till Gbg, min gamla hemstad. Dar finns ju massor att gora:) Beror ju lite pa vad du ar intresserad av. Men fik finns det drosvis av.
Kram

Fritt ur hjärtat sa...

*LOL* Du är så bäst!

Taina sa...

Grekland nu:
Oh ja mycket vackert finns det. Men när man ska åka runt och visa något så vill man ju att det ska vara något speciellt. Något som de andra inte har kanske? Hahaha, det var ett roligt tema i alla fall och jag har kikat in hos de flesta och fått massor av tips! Var in hos dig tidigare men nu ska jag ta en titt igen ;)
Ha en fin helg du med!

Trädgårdstomtinnan i Röke
Ja jag har nog svårt att hålla mig. Lite kul måste man få ha en fredag, eller hur. Visst finns det mycket vackert att se här och jag ska ta mig en tur och fota mer. Promise. Måste skaffa mig en bra kamera först.
Kram från byfånen i CT

Camilla:
Vad härligt det är när man får andra att skratta. Då skrattar man ju själv till slut och vi behöver skratta mer!

Ja det blir Götet i veckan som kommer. Tillbringar helgen hos min son och DET ska bli kul. Få se hur mycket tid han har för mig. Som tur kommer ett parsläktingar också så jag får väl åka och fika med dem.
Kram

Fritt ur hjärtat:
Tack snälla! Vad gullig du är!
Kram

Anna, Fair and True sa...

Ha ha, där fick du till det bra ändå med de FYRA årstiderna! Jag har inte hunnit med temat ännu. Får se om jag hinner det imorgon innan vi ska på bröllop. Söndag drar jag nämligen till London på jobb.
Trevlig helg!

Fröken Anki sa...

Jag kan bara instämma med alla andra som tyckte att det här var ett kul inlägg! Och jaaaa, årstiderna är verkligen stora och omfattande här. Så det var en bra vändning på temat. INte lätt när man bor i en liten stad. Jag har tur som kunde i a f nämna museer!

Hoppas ni har en skön helg och att monstret känns lite mindre.

Imorgon ska vi ha avskedsfest för vår gemensamme vän Daniel. Han har beställt svensk jordgubbstårta, av allt! så det ska jag nu göra i ordning i kväll. Efter att jag druckit upp min drink och läst ikapp på bloggarna jag missat under veckan.
kram

underytanjag sa...

Du, jag vet fyra sevärdheter - DU och DIN fina familj! Ha en bra helg!

Taina sa...

Anna, Fair and True:
Eller hur? Och det ÄR verkligen intressant att få uppleva dessa årstider för visst är det annorlunda. Jag tror jag gillar hösten mest. Inte att kratta tonvis med löv men att se alla dessa vackra färger. Jag ska fota som bara den i höst. Märkte nämligen att det inte blev många utomhusfoton tagna förra hösten. Vi vet ju aldrig hur länge vi stannar här och då måste man ju passa på. Kontraktet löper till september 2010.

Ha så kul på bröllopet!

Kram

Fröken Anki:
Tack för din omtanke.

Jag gillars skarpt årstiderna här. De är så. så, så MÄKTIGA! Lång varm sommar, vacker höst, vit och lagom kall vinter och en sprakande och blommande vår! Kan det bli bättre?

Vad tråkigt när någon man lärt känna måste dra. Men han är väl klar med sitt uppdrag antar jag. Nu ska jag kika in hos dig.

Kram

underytanjag:
Fniss, DET skulle jag också ha kunnat skriva om! Men då hade jag nog fått lägga till hunden ;)

Kramar!!!

Saltistjejen sa...

Hahahhaaaa Taina-vännen!!!
Haha, ja du HÄR i STORsta´n har vi såklart MASSOR att se men I don´t want to rubb it in... ;-)
Men allvarligt talat så finns ju MYCKET att se hos er ju! Det tyckte iallafall jag när vi hälsade på hos er! :-)
Ni har ju superfin natur runtokring och du kunde alltid fotat mannen din när fiskar i floderna!!!!!!!!!
och du årstidernas skiftningar är något jag också upskattarmycket här. Saknar dock vintern, men den har ju NI!
Kanske borde vi ta och åka på ngn skidhelg tillsammans i vinter?! :-) DET hade varit skoj!
Ha nu en superfin helg trots mulet väder (iallafall här).
KRAAAAAM

StrandMamman sa...

Humor Taina, humor!!! Vad skönt att du har begåvats med humor i så stora mått, det mår alla vi läsare så gott av!!

Byhåla.... jag kollade in hur många invånare ni har i hålan, enligt hålans hemsida är ni drygt 23.000. Jaaaaha - och här är vi strax under 20.000, så...???! Hmmm. Vad sysslar alla byfånarna där med då?

Årstider är bra, bara vintern vore kortare och sommarn längre...

Kramisar!!

alegni sa...

du är bäst, taina :D

Taina sa...

Saltis!
Halloj där i STOOOORSTAN! Rub it in.

Visst finns det fina naturområden här. Håller med där. Men det har vi ju i Sverige också och ibland vill man ju visa något anat än bara denna natur. Hahahaha!

JAAA, visst ska vi ha en skidhelg tillsammans. Vore skitkul!

Kramar!!!

Strandmamman:
Tackar :D

Ja jag vet att det är ca 23000 pers men VAR ÄR ALLA? De tycks bygga sina hus på de mest konstiga och udda ställen så som mitt inne i skogen utan gatubelysning. Och vad GÖR alla? De flesta i i Simsbury är advokater verkar det som. Den ena stämmer den andra osv. Hahahaha!

Kramar!!

Ingela:
Hahahaha! Tackar snälla du!

Kram

Lullun sa...

Ett helt underbart inlägg ju!! :-)

Taina sa...

Lullun:
Tackar så mycket!!!
:D

Mia sa...

Hihihi! Du är för härlig! Heja byhålan!! Det blev ju ett jättebra tema för till slut. Kram!

Marianne sa...

HAHAHAHAHAHAHA! DU ÄR FÖR HÄRLIG TAINA! Tack, vilket härligt inlägg! Jag skrattar fortfarande!

KRAAAM!