tisdag 29 september 2009

Allmänt svammel bara

Som utlandssvensk-finsk, så behövs det ibland inte mycket förrän man blir yberlycklig, för se här vad jag hittade!

Panda lakrits! Äkta finsk lakrits och det smakade som riktig lakrits också!

Vi var till TJ Maxx igår och när jag tittade lite extra i godishyllan (ja va fan gjorde jag det för egentligen) så låg denna påse där och stirrade på mig "Ta mig" och snäll som jag är så vips ner i kundvagnen. Sedan fick jag en sådan där berömd hjärnblödning igen och intalade mig själv att Minstingen måste ha lite lakrits medan Tonårsdottern irrar omkring och letar kläder. Och DET tar tid! "Neeeeej, mamma, öppna inte påsen. Du måste betala först" skriker Minstingen. Men vad gör jag? Jag sliter upp påsen ungefär som om det vore min sista måltid. Stoppar i mig en, två och sedan var det kört. Herrejestas vad gott det var. Minstingen? Jodå, hon fick ett par hon med. Smart med tanke på att vi skulle äta middag efter shoppingen.

Barnen var lediga från skolan igår. Det var en judisk högtid, Yom Kippur. Minstingen fick vara på dagis eftersom det var en vanlig arbetsdag för en annan. Alla skolor stängde dock inte. Men Simsbury, där vi bor, har ett signifikant antal judar, och då ska det respekteras. Minstingen berättade ivrigt om denna dag och var väl medveten om varför hon var ledig. Men när jag frågade om vad judar/judendom var för något, tittade hon på mig och suckade "Mom, Jewish are Jewish people!". Så var det med det!

Tog ett par timmar ledigt på eftermiddagen. Maken hade åkt på buziness resa så jag tog med flickorna på shopping och middag på en trevlig restaurang, Antonio`s. Passade på att äta ute nu eftersom Maken är på diet. Han kan inte äta ute för mycket bara för att man måste beställa mycket och man måste äta upp allt på sin tallrik. Inklusive mina rester. Gah!

Vi åkte i alla fall till TJ Maxx och det är ett paradis för Tonårsdottern. Om det bara fanns kläder i hennes storlek. Hon är ju 16, snart 17 och vill inte ha en massa rosa pluttinuttrosetter eller knepiga mönster på tröjorna. Till slut hittade hon lite snygga tröjor. Själv plockade jag i lite Halloweenprylar. Minstingen tyckte vi skulle lägga i ett par julsaker också. JA! De hade plockat fram massor redan! En annan blev yr och funderade ett tag på om det hade slunkit ner för många lakriktsbitar. På tal om laktritsen igen. När jag skulle betala visade jag givetvis upp den nästintill tomma påsen och skyllde på att dottern var sååååååå sugen. Jag undrar vad kassörskan tänkte. Typ "Dra den där med Rödluvan också Mrs Olsson".

En annorlunda pumpa med lite krusiduller.

Varför inte en fin fönsterskylt i Minstingens rum?

Barnens favvisrestaurang.

Där sitter man aldrig ensam!

Gissa om Minstingen var imponerad av alla spindelnät!

Så här såg hon ut mest hela tiden ju mer saker hon upptäckte där inne. Så som spindlar och alla möjliga kryp. Trevligt matställe, hm.

Nä nu åter till arbetet!

Jobba Taina. Jobba.

16 kommentarer:

alegni sa...

wine, beer & dessert - det var ingen dålig meny för minstingen, inte. som efterrätt efter lakritsen, då ;)
varför låter allt så mycket roligare bara för att det händer over there? att hitta en påse finsk lakrits i butikshyllan till exempel. no big deal här, liksom ;) fast lika god är den här!
kram!

Saltistjejen sa...

Jag förstår att du inte kunde hålla dig! Herregud att hitta riktig lakrits här är ju ett mirakel!!!!
Själva ska vi snart få påfyllning av svenskt godis! M´s moster kommer på fredag och har köpt med sig lite till oss! Mmmm!
haha garvade åt makens diettankar också. Minns så väl hur vi pratade om detta när vi sågs! :-)
Kram!!

Annika sa...

Of course a FINNISH girl likes PANDA!!
Vet du vem som säljer Panda också---Trader Joe's!! OCH World Market ibland, om man har tur.
OK, om man nu kan börja importera Hartwall päron och hallonsoda också vore det ju bra :-)
Och Fazer choklad, mmmmmmm.....

Nej, men visst är det KUL när ma nhittar ngt sådär oväntat! man blir larvigt glad!

TJMAxx...har lite svårt för den affären, men det är nog bara för att jag tycker det är så rörigt för visst vet jag att man kan göra fynd BIG TIME!!!

E inte dottern ett fan av Aeropostale, Abercrombie o de ställena? Delia's? mfl...?

Fast jag vet ju att på TJMAXX kan man hitta verkliga märkeskläder.

Snart HALLOWEEN!!! Idag ¨på min PW så såg jag hus där man börjat pynta. Genast började det pirra av förväntan i min barnsliga SJÄL; hahahaha!!
Snart, snart...
jag är nog lika sprallig som din lillflicka den här tiden på året :-)

KRAMAR!!!

Anna, Fair and True sa...

Låter som en härlig dag! Såklart ni skulle tulla på lakritsen!

Fin pumpadekoration!

Petchie75 sa...

Jag är nog som minstingen och vågar inte öppna förpackningar inne i affärerna, men O kan lätt dricka upp en drick-yoghurt (BLÄÄÄÄÄ!) och sedan ställa den tomma flaskan på varubandet.
Vi har ju inte TJ MAxx men dock vår stora favorit Marshalls i PR och vi shoppade där i söndags - två boxershorts för O (Ralph Lauren), en Jimi Hendrix t-shirt till min brors flickvän (jag gav henne en Beatles t-shirt i somras så tänkte att jag får väl fortsätta på samma tema, hi hi), ett RL-örngott (vi hade redan ett), tre tvåspråkiga böcker till syskonbarnen i Spanien (spanska för amerikanska barn, engelska för spanska barn ;-)) ett par Bostonian skor till O, liten "grillplåt" till min pappa etc) - vi hittar ALLTID en massa (kanske inte alltid en massa nödvändigt men affären är som Ikea, man går aldrig därifrån utan att ha köpt något), men jag orkar nästan aldrig kolla igenom damklädesavdelningen för där måste man verkligen ha tålamod...
Juldekorationsavdelningen på Costco kom upp i slutet av augusti tror jag!
KRAM!

Saltistjejen sa...

Taina!
Jag har mailat dig!!!
Sorry att det blev en av dina crazy Tuesdays...

Suzesan sa...

Haha skylla på Minstingen. Roligt. Härlig sockerlakrits-crawing du fick.

Så söt Minstingen är på bilden fast hon försöker säkert vara lite farlig och skrämmande. Funkade så där med den gluggen i tandraden. Bra jobbat av din man att stå emot ALL maten.

Kramar
/Susanne

Taina sa...

Ingela:
Hahahahaha! Ja nu ser jag menyn! Hon fick varken öl, vin eller dessert. Det blev bara lasagne för henne.

Om du VISSTE vilket sug det är efter finsk lakrits och svenskt smågodis här! Sonen kommer ju hit till jul så jag får lägga in en beställning då.

Kramen

Saltis:
Eller hur??? Jag tror man skulle lyckas bra om man öppnade en affär här med bara svenskt och finskt GODIS! Jag blev riktigt häpen faktiskt och önnu mer när jag öppnade påsen och märkte att det var äkta vara. Måste nog åka och bunkra upp några påsar till.

Ja, guuuuud vad han håller på med sin diet då! Hahaha! Men han har varit himla duktig måste jag säga och tycker givetvis själv att det är kul när det blir resultat. Nu är han på tjänsteresa och då kan det ju slinka ner lite onyttigheter. men vad gör väl det. Vi lever bara en gång :D

Kramar på dig!!! Tack för din omtanke...

Annika:
Larvigt glad är nog bara förnamnet. Jag var hysteriskt glad och ju mer jag åt desto tokigare blev jag. Men du! Hallonsodan från Hartwall, jag tror jag svimmar!!!!!! Nami, nami.

TJ Maxx här är faktiskt riktigt bra. Jag har varit på en annan TJ Maxx och den var betydligt rörigare. Den här har dessutom mycket märkeskläder som du nämnde och när Albert var här sist hittade han en hel del snyggt faktiskt!

Isabella kan nog tänka sig de flesta klädesaffärer. Hon är ju trots allt en tonåring :)

Ja guuuuuuud vad Halloween prylar det finns och de är ju så läckra. Vill köpa mer men då blir väl Jonas tokig. Men något mer ska jag väl ändå ha. Något litet så där. Hihi.

Kramen!!

Anna, Fair and True:
Och den var GOD!! Nam, nam. Det blir fler besök dit kan jag lova. Snart!

Pumpadekorationen var inte så tokig faktiskt. Inte för att jag visste riktigt var jag skulle ställa den men alltid hittar jag någon tom yta här hemma.

Kramen

Petra:
Vi har också Marshalls och det är väl samma kedja, eller? Men Marshalls här är otroligt stökig! Visst har de prylar och kläder men det är ju SÅ MYCKET!
Vad kul att ni fyndade så mycket! Jag hittar en hel del RL kläder till Minstingen på TJ Maxx och i våras köpte jag en dunjacka som hon kan ha i vinter. Kostade 20 dollar! En RL jacka!!!

Något överdrivet med julsaker i augusti. Tycker jag...

Kramen

Suz:
Snacka om sockersug!!! Och när man ser finsk lakrits, vem kan motstå sånt??? Jag bara frågar.

Den där tandgluggen är för cool. Du ska se hur hon ser ut på dagisfotot! Jag höll på skratta ihjäl mig idag när fotona kom. Bildbevis kommer.

Kram

underytanjag sa...

Älskar också finsk lakrits.. sist jag handlade med barnen åt de tom upp småyoghurtar utan sked före kassan (lovar det var inte jag) man kunde nästan tro att de aldrig fått mat förr..

Anonym sa...

Jag förstår lyckan över Panda lakritset! Det finns ingen lakrits som i finland! ;)Trevlig att se alla bilder som du bjuder på också!

Ps. Fazers choklad går ju inte heller av för hackor, eller vad säger du?! :)

Sporty Spice sa...

Tror bestämt att jag måste åka till TJ Maxx idag och shoppa lakrits. Det dem har på IKEA är inget vidare. Och jag är lakritsoholic!

Taina sa...

underytanjag:
Ja vad gör man? En gång slog det slint i skallen då jag skalade en banan när Minstingen var liten och skulle betala för den sen!!! Hur dum får man vara egentligen?
Kram

Träningslyckan:
Guuuud vad jag saknar finsk lakrits ibland. Måste be pappa skicka en låda till jul :)
Fazers choklad är ju rena drömmen mmmmmm

Sporty Spice
Nä Ikeas lakrits är INTE god! Håller med dig där. Jag ska åka till TJ Maxx och köpa ett par påsar till...även om du skrev i ett av inläggen att man ska tänka till före så man inte handlar hem en massa onödigt...

Marianne sa...

Hahaha, ja men det är väl klart att man inte kan spara på lakritsen, då kanske den blir dålig eller nåt och det kan man ju inte riskera!

KRAM!

Anonym sa...

Pumpan var ju jättefin! Här på min ö är det bara fula plastsaker som gäller, till och med tropiska plastblommor - människor ÄLSKAR dem!

Taina sa...

Marianne:
Precis SÅ tänkte jag. Men du kan inte ana hur gott det var. Jag ska be pappa skicka några påsar från Finland till jul. Mums.

Kram

Carina:
Visst är den fin! Det finns MASSOR av halloweenprylar här och många är verkligen fina dessutom. Maken tycker nog att det räcker nu. Men lite till blir det nog.

Plastsaker är liiite trist kanske? Och plastblommor? Njae inte min smak...

Suddrik sa...

Jag hittade finsk "Viking-lakrits" på Top för några månader sedan. Asken är så fin att jag inte vill öppna den. Det kommer sluta med att maken massakerar den om jag känner honom rätt!!