måndag 30 november 2020

När livet sätts på paus

 Hjärtat har varit i halsgropen. Sitter halvvägs kvar dock, men det har varit en tung tid sedan jag skrev sist. Tungt pga sjukdom. En oidentifierad sådan. Liisa har varit sjuk i drygt en månad. Inledningsvis tippade vi (och alla andra) på att det var COVID, men nu har hon testats 3 gånger och det är fortfarande negativt. Spelar ingen roll hur du vrider och vänder på resultatet. Det. Är. Negativt.

Febern har alltså suttit i, i över en månad. Hon har blivit tröttare och tröttare. Tappat aptiten. Huvudvärk. You name it. Idag har vi varit hos onkologen. Tagit fler prover. Sedan blir det reumatologen. Alla "ologer" som finns verkar det som. 

Till slut så vet vi. Hoppas vi. 

Imorse vaknade hon feberfri! Alltid något.

8 kommentarer:

Annika sa...

Krya på dig, Liisa! Väldigt jobbigt att vara långtidssjuk och speciellt när de inte vet vad som är fel :(. Håller tummarna för att det vänder nu!
Kramar

Humlan sa...

Jag vet vilken oro man känner när man inte vet vad det är som är fel. Jag hoppas att hon får en diagnos och en behandling som hjälper!

Christina sa...

Oh, vad jobbigt! Jag lider med er, förstår hur oroliga ni är. Krya krya Liisa!!!!! Skickar många varma kramar till er alla!

eastcoastmom i CT sa...

Kramar, vad hemskt att inte veta! Lyme kanske? Kan ställa till med många olika symptom...

Pettas sa...

Så himla tråkigt! Jag känner med er.
Hoppas att ni snart får en diagnos, något att jobba på. Skönt dock att febern har givit med sig. Det märkliga är att det låter väldigt mycket som covid. Min dotter hade det på samma sätt när hon hade covid-en i ca 3 månader. Hon blev inte testad, för att hon inte fick bli det men efteråt när hon stod på benen igen fick hon komma bara för att få veta att alla prov var negativa men helt klart var att hon hade haft den enligt symtomen. Jag håller tummarna hårt och önskar tillfrisknande snart, snart.
Kramar till er alla!

ginna sa...

Håller alla tummar för er. Krya på, Liisa!

Malin sa...

Usch vad läskigt. Tänker på er och hoppas ni får svar snart.

Annika sa...

Nej, men Taina!!
Så inte roligt. USCH och fy!!
Ni kanske vet nu?
Lyme ja ... inte omöjligt. Har ju ett par vänner som har en kronisk variant här i NoVA. Den förste fick sin diagnos sent, och det först efter att det analyserats på ett labb i Kalifornien där de specialiserat sig på svårare och svårtydda lyme-fall.
Oavsett, hoppas ni har en diagnos nu. Det värsta kan ju bland vara att gå och vänta på en sådan.

Stora kramar från mig!!