lördag 23 maj 2015

Lååååånghelg

Yup, nu är det långhelg. Tre hela dagar är vi lediga. Eftersom det är ganska få ledigheter här, så känns en extra ledig dag så underbart.

På måndag är det alltså Memorial Day. Vissa tror att det är en nationell BBQ helgdag. Men riktigt så är det ju inte. Men det kan ju bli så i framtiden. Historien bara suddas ut och tas över av annat. Så som av BBQ och öl. Typ.

De flesta "firar" denna dag med att grilla. Och dricka öl. Men egentligen är det de som stupat i krig som ska uppmärksammas. Ska och ska. Det förväntas att man gör det.

Vad vi ska göra? Det vanliga. Spana in Simpans parad. Och jag ber till högre makter att gamla krigsveteraner håller sig kvar i bilarna. Förra året klev en typ 150-åring ut ur sin bil och skulle plötsligt "gå". Det tog ju en evighet för paraden att röra på sig. Själv var jag beredd att hämta en rullstol åt honom och knuffa fram honom. Visst, det var ju "fint", men det tog ju sån tid! Så lyssna nu alla "gamlingar", "SITT KVAR I ERA BILAR!"

Idag är det kallt. Kommer inte att bli mer än 19-20 grader. Men imorgon, då smäller det till igen och vi ska få så där varmt och klibbigt igen. Phew. Nä, jag klagar inte.

Skolavslutning närmar sig med stormsteg. Det är skolkonserter, läger, avslut av projekt och miljoner andra saker. Snurr i pallet på en annan. Liisa? Hon flyter med och förlitar sig på att mamma håller koll. Det gör den äkte hälften med. Och det är väl lika bra det för annars blir väl inget gjort. Ha!

På tal om konsert, så vet kanske de flesta att Liisa spelar saxofon. Hon är den enda tjejen i bandet som gör det. Och vilken konsert de bjöd på! Lite bilder på det här nedan. Ja, nu "hör" man ju inte genom bilderna, men ni kan ju alltid dra på musik i bakgrunden när ni kollar på bilderna...


Nu en löptur. Sedan frissan, trädgårdsarbete och middag med vänner. Hepp!

3 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Hon ser helcool ut med saxofonen!

Anonym sa...

Hej igen!
COOOLAAAA LIISA, jag hade ju helt glömt bort att hon spelar saxofon!? Hur många talanger har hon den lilla bruden? Hon ser så "proffsig" ut på fotona :)
Hörröduduu Taina, låt veteranerna göra sitt och så står du stilla och aktsamt och ser på...med TÅLAMOD! HA,ha,haaa ;)
Njut av långhelgen och kramar till er alla från Malax <3

Desiree sa...

Ja helt klart super coola Liisa med sin Sax.Hoppas ni får en riktigt mysig Memorial day weekend med BBQ och öl tillsammans med vänner.
Kramar!