måndag 7 maj 2012

Vart tar tiden vägen

Jag ska inte snacka om hur fort tiden rusar iväg för en. Det finns säkert de som är yberduktiga på att planera och bocka av på sin Honey-do-lists, men i det Olssonska huset är det bara kaos. Ett ganska så roligt kaos dock. Vi grejar, planerar, drar iväg för att handla och kommer hem med ca en tredjedel av vad vi behöver och så drar vi igen. Så där kan det hålla på. Mitt i allt ska Liisa iväg på aktiviteter så som fotbollsmatch och sedan till sin kompis första "communion".

Ny vecka och nya utmaningar. Jonas är ute och reser igen så jag får hålla ställningarna här hemma. Att det är rörigt gör inte så mycket eftersom nu är vi ju på plats och bara DET känns ju så underbart.

När vi ändå är inne på ämnet rörigt så visar jag lite bilder om både det ena och det andra. Håll till godo!


Nu kan vi inte ligga och lata oss och se på när våra gardeners tar hand om gräsmattan. De tiderna är förbi. Long gone...
Vad sägs om denna morgonbild från farstutrappen? Inte så pjåkig om jag får säga det själv.
Dino spanar efter Liisa som traskat iväg till skolan.
Typisk amerikansk dubbeldörr, en i glas och en "vanlig". 
Min vy från köket. Jepp, köket ligger i direkt anslutning till altanen eller "porchen".
Trevlig bild? Toalett liksom. Men jag ville med denna bild visa att målning pågår. HELA tiden och klantarslet Taina köpte givetvis för lite färg så det blev bara två väggar målade. Det brukar vara fyra i ett rum. Hjärnsläpp grande!
Vad säger man? Rörigt kanske?
Jag VET! Blommorna har jag totalt glömt bort i röran.
Jonas envisas med att ha sitt surroundsystem a la 80-tal. Jävla kablar som syns och hänger överallt.  Med tiden vänjer jag mig. Som alltid
Liisa på väg till kompisens "First Holy Communion". Hon tyckte det var lite "creepy" då prästen drack God's blood..
Liisa och hennes kompis Kirsten, som Liisa tyckte påminde om en brud.
För övrigt kan jag säga att helgen har varit bra och besök har vi också fått. Av tre björnar på vår gård!!!! Vem behöver åka till zoo?

5 kommentarer:

Desiree sa...

Jag tycker inte att ni har så mycket kaos. Tycker att ni hunnit med jättemycket. Ni är ju hur duktiga och effektiva som helst. Det var ingen liten tomt ni har att hålla ordning p. OMG bara klippa gräsmattan är ju ett hästjobb. Det ser så gulligt ut när Dino står och spanar efter Liisa som gått till skolan. Jag gillar färgen du valt till toan. Snyggt med den där grå tonen. Ni är som sagt hur ambitösa och duktiga som helst som hinner med att både packa upp, måla om, fixa trädgården och göra en massa andra aktiviteter och dessutom jobba. Sådan där typisk Amerikansk screen door har jag aldrig fattat mig på. Våra grannar hade en sådan och jag störde mig alltid på den. Hur jobbig som helst. Jag hade nog tagit bort den om det hade varit mitt hus men du kanske har kommit på någon smart användning av den.
Kramar!

Melting Pot sa...

Ser jättefint ut hos er! Här är mycket mer kaos tycker jag. Längtar såå efter vår container som väl inte kommer förrän i sommar. Får ingen ordning alls med det hopplock vi har.

Så trevligt det ser ut även utomhus. Känns hemtrevligt även ute. Väldigt amerikansk villagata? Mina erfarenheter på det området sträcker sig enbart till TV.... Har endast bevistat NY innerstad i Amerikat.
Kram på dig!

Saltistjejen sa...

Men Himmel så FINT ni har det Taina! det syns ju inte alls att ni just flyttat in! Jag menar det. Lite rörigt, vadå? Så ser det ut (röran alltså...) hos oss dagligen hahaha!!!!
Och vilken altan! WOW!
Can't wait to come visit! ;-)
Vår dagislärare var med sin dotter på first communion i helgen också. Det är ju stort för alla katoliker. Att Liisa tycket det var creepy att dricka guds blod förstår jag ;-) Här gick vi förbi en kyrka för ettt par dagar sedan och Ella fråga vem som bor där. Det är Guds hus" sa M då. Det tyckte Ella var så konstigt "HUUUUUR kunde pappa veta vem som bor där inne?????!!!! HUUUR kunde han VETA att det var GUD som bor där!? och VEM ÄR Gud?!?!???" Sötnosen!
Så ja, det är ju lite komplicerat att förklara....
Superbamsekramen!!

Annika sa...

Det där ser ju SÅÅÅÅ BRA ut allting. Förstår om ni kommer att trivas där!
OCH jag förstår att ni har fullt upp med att packa upp alla lådor och bo in er. MEN ni har ju kommit långt, tycker jag.
Jag gillar min storm door! Glasdörren alltså :-)
Kramar!!!

Taina sa...

Tack snälla alla för era fina kommentarer!