måndag 14 maj 2012

Hepp, det var den helgen det!

Vilket UNDERBART väder vi har haft då! Tjohoo vad glad jag har varit då vädergudarna lyckades pricka in en regnfri och varm helg. Nu ljuger jag lite. Springa i gassande sol är INTE min grej. Solen får gärna gå och göra något annat när jag ska springa. Hör du det, Väderguden, who ever you are! Våga vägra hjärnsmälta helt enkelt.

Helgen har bjudit på, förutom väder då, en sleepoverpolare här hemma för Liisa, morsdag och födelsedag.  Detta var första sleepovern i det här huset och flickorna var så fnittriga  och somnade inte förrän 12!

Morsdagen firades lite lugnt för att sedan övergå till de mer Olssonska takterna då vi slog ihop morsdag med Bobs födelsedag och vips så blev det kalajs med bubbel, lax och tårta.

Har vi hunnit med något här hemma undrar ni kanske? Jajamensan, och det tar sig. Nu när jag klivit ur målarbrallorna ska jag kliva i sömmerskebrallorna. Euh, det där lät ju inte rätt, men ni förstår nog vad jag menar. Jag ska nämligen sy gardiner! Om de där fula från förra ägaren hänger kvar? JA! Jag vet. PINSAMT! Varenda gång jag går in i rummet blir jag yr när jag ser dem.

Nä nu slutar jag svamla. Vi tar och tittar på lite bilder istället:


"Dress up" är alltid lika kul. Inte lika kul att bli uppäten dock...om det nu är det som leks här. Kirsten fick alltså bli Liisas första sleepover i det nya huset.

Det lektes ute i klätterställningen (ingick i huset när vi köpte det).

Dags att sova kanske? Med dvd-film och popcorn. I sängen!

Grillning i den vanliga klotgrillen, en varm och skön kväll i Simpan.

Blommor, kort och handmålad, ja en handmålad. Ja vad ÄR det för något? Liten sockerskål kanske?

Åh det vankas bubbel!

Bubbel för mammor såklart!

Männen tog hand om det mesta. Så som det ska vara på en morsdag. Tycker jag.

Givetvis fick vi inte glömma Bob! Tårta fick det bli!

Det känns skönt att komma hem och inte snubbla över lådor överallt. Det börjar ta sig i det Olssonska hemmet. Detta är det sk "Living room". Gardinerna ska upp när Sömmerskan Taina hittar ett hål i kalendern!

8 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Men DU så fint ni fått det nu!!!
Och jag tycker faktiskt det är fint även utan gardiner. :-)
Helgen låter super som vanligt! Fest och sleepover. Inte illa. Var det ngt lopp du sprang Taina? Eller var det vanliga träningen?
Grattis i efterskott också till Mors Dag!!!
Kram!!

Charlie sa ... sa...

Grattis på morsdag!!

Och himla vad fint det är hos er. Love that fire place ;)

Har ni pool också?!

Värsta huset i SImpan Taina!!!

Taina sa...

Saltis
TACKAR! Det tar sig, eller hur? Jag har funderat på att skippa gardinerna, men på den andra väggen är det ett jättefönster och det måste hänga något där annars blir det för varmt i rummet.

Nä loppet var bara ett träningslopp. Det brukar ju bli lite längre lopp på helgerna och jag bara avskyr att springa mitt på dagen när det blir så där jättevarmt. Bläää!

Grattis själv på morsdagen!

Kramen!!!

Lotta
Grattis själv!!! Det tar sig i hemmet även om det finns mycket att önska än. Men det är ett gammalt hus (1961) så det finns massor att göra och fixa. Nej, det är inte vår pool. Det är hos Bob ocg Darlene, våra goda vänner från förra stället. Det tar typ bara 5 minuter att gå till dem via en liten stig. Bra va?

Kram kram

alegni sa...

och jag som tycker det är så snyggt i vardagsrummet UTAN gardiner!
KRAM

eastcoastmom sa...

Gardiner, har du kollat IKEA? Bara att fixa längden med vliseline, som man stryker på. Perfekt och snabbt.

Desiree sa...

Vilken härlig helg. Jag tycker er öppna spis ser så himla mysig ut. Jag saknar våran vi hade i Alabama mycket. Skulle så gärna ha en stor amerikansk öppen spis igen någon gång.
Jag kan nog också tycka att det kanske inte ens behövs några gardiner här i vardagsrummet. Ser väldigt inbjudande och mysigt ut precis som det är.
Kram!

Annika sa...

ÅH vad jag tycker om ditt hus.
Ditt vardagsrum är SÅÅÅÅÅ i min smak. Urmysigt med HÖG mysfaktor.
Tycker faktiskt inte heller att du behöver gardiner, som Saltis säger.
Ni hade en jättefin helg!!
SÅ ska det vara, speciellt vid morsdag!!
Kramar!!

HeLena sa...

Bubbel till mammor, såklart:D!
Ditt nya hem ser jättemys och fint ut. Inte behöver du gardiner i dessa fönster, dom är fina utan. Jag håller med Saltis och Annika. Sömmerskan ka ta semester ett tag till;).
Ha en skön helg!
Kramar!