fredag 25 maj 2018

Välkommen fredag

Åh så skönt det känns med fredag. Inte för att veckan känts lång, mer att den har varit lite "jobbig". Framförallt allt som pågår på jobbet. Jag har ju bytt roll och jobbar nu globalt för företaget. Det i sig innebär att nu måste jag ha en mer holistisk syn på saker och ting. För att inte snacka om alla kulturella skillnader som jag måste ta i beaktande. Ta bara USA och Sverige. SÅ stora skillnader, tycker jag i alla fall. Inget är rätt eller fel utan det är bara annorlunda brukar jag säga till de som säger att "Dom gör ju fel". Supertrivs i min roll även när vissa möten startar 5 på morgonen! Japp, så kan det bli när du har chef och kollegor i Europa.

I helgen blir det trädgårdsarbete och hänga runt huset. Ska ta tag i vår "screen porch". Den är täckt av pollen ÖVERALLT! Den ska skuras av, ny matta läggas ut och lite annat pyssel. Sedan kommer det en snickare för att titta på vårt "deck" som inte överlever någon form av färg. Nu ska träplankorna bytas ut mot något hållbart som inte behöver målas eller oljas in eller vad sjutton man nu gör med dem.

Vid det här laget vet ni säkert om att jag tycker om att träna. Det gör Liisa med. Hon springer 6 dagar i veckan och har också börjat med lite styrketräning. Så kul att hon delar mitt intresse vad gäller träning. Själv ser jag det som den bästa investering du kan göra här i livet. Dvs ta hand om dig. Jag har ju fått diagnosen "nonischemic cardiomyopathy and 2 leaky valves (tricupid and mitral valves)". Detta  har jag medicin mot samt att jag går på regelbundna kontroller. Själv tror jag att lagom träning är bra för mig och min kardiolog håller med mig. Min och min förresten, han har säkert andra patienter.

Min duktiga tjej

Those guns start showing off

Nu får det vara nog tycker Liisa

Japp, jag har fått dille på orange. Nya kuddar till utemöblerna.

JAAAA! Äntligen efter några år har jag kunnat skörda rejäla rabarber. Det har blivit en rabarberpaj redan. Blir nog en till i helgen.
Ha en fin fredag!

4 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Jag tror på track and field för Liisa på high school. Där är det träna av som gäller!
Gjorde just rent vår screen porch, så smutsig trots att den var ren för en månad sen eller så. Men det är bästa platsen att vara på, älskar den!

Pettas sa...

Tog just paus från trädgårdsarbetet! Blev intutad av Filip Fasan och hans höna Filippa. Ibland får man bara ge sig och nu var det min tur. Sitter här och läser ditt inlägg samtidigt som jag äter rabarberpaj. Har ju just tränat musklerna ;)
Trevlig helg !

Anneli sa...

Hej Taina,
Tusen tack för kommentaren på min blogg! Jag tror att när vi har varit med ett tag så börjar man att slappna av lite mer i livet och börjar att både bjuda på sig själv mer som man är och att sluta att jämföra sig med andra.

Ja, det där med kulturella skillnader är intressant, och mellan USA och Sverige är de rätt stora. När vi bodde i San Diego för ett par år sedan blev två europeiska utbytesstudenter hemskickade bara för att de betedde sig som vanliga europeiska 17 åringar som hade pojkvänner och åt p-piller, och de upplevdes som slampor av sina värdfamiljer och Rotary Club som höll i det hela skickade hem dem. Ojojoj vlken kulturkrock!

Lagom träning är nog bra...Hahaha...Ja och så där söger ju amerikaner. My cardiologist...Här i Sverige får vi aldrig träffa samma läkare två gånger, så det skulle inte passa att säga här My Cardiologists i plural kanske.

Ha det gott och ha en fin helg!
Kramen, Anneli

Taina sa...

eastcoastmom,
Ja, hon ska nog välja track and field. Och cross country. Tyvärr har de inte downhill skiing.
Ja fy vad skit det blir efter en pollensäsong! Men nu är det klart! Ha en trevlig memorial!

Pettas,
Jag har inga höns eller fasaner som jag in mig som tur är. Vad gott med rabarberpaj! Här blev det ingen igår. Blir nog idag innan jag drar. Kör du smuldeg på din paj?
Ha en fin söndag!

Anneli
Det är ju inte klokt med dessa 17-åringar! Här sker mycket sånt också men det göms liksom. Min äldsta dotter (som flyttat tillbaka ti Sverige) gick high school här och det fanns mycket som pågick bakom gardinerna så att säga.

Du har nog rätt. Kanske det är för att du har inte en läkare utan flera som du ser i Sverige. Jag tycker det är bra med EN, för då behöver jag ju inte återberätta allt om och om igen.

Ha ne fin söndag!