söndag 22 april 2018

Startklar

Söndagmorgon och klockan är 4.32. Sitter här med en kopp kaffe och kollar på nyheterna som "en gammal tant som är uppe och väntar på tidningen". Anledningen är ju att idag drar jag på turné. Ni har väl köpt biljetter? Kanske inte, för så jäkla kul är det inte att komma och se när jag sitter i möten.

Alltid innan jag åker springer jag omkring som en idiot här hemma, tvättar och stryker kläder, plockar undan och "död-städar" lite. Både Jonas och Liisa ÄR kapabla till att göra allt detta, men det är någon inbyggd instinkt jag har och det går bara inte att få bort det. Det här med att tvätta kläder har Liisa lärt sig nyligen. Lite sent kanske, för hon är ju 14 år, men nu kan hon sköta sin tvätt och slippa rosa och grå kläder ifall hon överlämnar allt åt Jonas. Ibland undrar jag om han är färgblind!

Fredagkväll blev en spontanmiddag med goda vänner på en lokal restaurang. Middagen avslutades hemma hos oss med vin och babbel om allt. Dottern bestämde sig för att sova över. Kanske inte så smart eftersom hon fick minsann stiga upp i ottan. Liisa hade nämligen fotbollsmatch på morgonen. Hon fick gladeligen följa med och titta på laget som var lite "rostiga" så här efter vintervilan. Efteråt fick vi gosa en stund med hennes kattungar. NEJ! Det blir inga fler i vårt hus även om Liisa än en gång frågade om vi kunde låna en i 24 timmar. Ni vet hur det gick sist. De där 24 timmarna har nu blivit 8760 timmar (1 år).

Just ja, hängrännan är på plats. En ny en! $300 fattigare är jag men glad att det är fixat.

Nä nu har den här gamla damen svamlat klart. Dags att träna och slänga i de sista kläderna i väskan innan jag drar. Glad att jag hann med frissan i fredags också!

Så här glad var hängrännegubben; "It's up Mrs Olsson1"

Alltid en fröjd att besöka frissan i en del av detta "Coffe house".

Snacka om underbara och starka färger

Kan man bli sötare?


Kommer att sakna denna tjej och allt stök på morgonen innan hon kommer iväg till skolan.

Ha en skön söndag, gott folk!

5 kommentarer:

Pettas sa...

Jamen, 24 timmar kan du väl låta Liisa låna kattungen! :) Så söt som den är.
Jag känner igen det där inbyggda, att man måste dödsstäda innan man drar iväg någonstans även om andra i familjen klarar det hur bra som helst. Kycklingmorsor?
Ha det toppenbra på dina möten, släng upp fötterna på mötesbordet som de gör i tv-reklamen för att vila benen en stund nu och då. Lycka till med turnén!

eastcoastmom sa...

Ha inte dåligt samvete för tvätten, här hemma är det jag som tvättar, bara jag, och sonen lärde sig inte tvätta förrän typ två veckor innan han började college... Å andra sidan tvättar han nu varje vecka, bäddar sin säng varje dag och är hyfsat ordningsam. Det trodde jag aldrig när han bodde hemma!

Susjos sa...

Visst är det så att man har nån inbyggd robot som plockar och donar mer än andra i hushållet! Haha!!
Så söt kattungen är, svår att motstå!

Har just kommit hem efter en fantastisk vecka i New York! Och ja, vi hann ju med en hel del på en vecka, det trodde jag inte innan, för man vill ju inte rusa runt i denna stad, man vill ju njuta lite också! Å lite fick vi kompromissa, maken vill inte göra allt som jag vill och vice versa! Madame Tussaid skulle jag gärna vilja se igen, var där 2003 när killarna var med till NY, men maken (som inte var med in då heller 2003)hade ingen större lust,tyvärr. Men jag lockade med honom på en musikal, och jag i min tur följde med till MoMa, vilket var lite intressant i alla fall ( och gratis på fredagkvällar visade det sej!)
Idag har vi landat hemma igen, och jag undrar hur länge jag orkar hålla mej vaken?!

Annika sa...

Jomen visst är det så. Man döstädar innan man ska resa iväg. Så är det bara.
Hoppas du har det bra nu. Såg bild på insta då jag vet ju att du är framme.
ja, din frissa har ju sin salong i ett urmysigt hus.
Kramar!!

Malin sa...

Inte kattperson, men kattungar är ju för söta! Dino skulle nog tycka det var höjden av oförskämdhet om ni kom hem med en till ;)