söndag 15 april 2018

Vårlov - NYC

Den andra delen av vårlovet tillbringades i New York city. Ibland är det riktigt kul att åka dit. Inte alltför ofta dock. Att bo där skulle jag nog inte klara av. Ja, om jag inte fick ett hus mitt i Central Park då. Jag bara älskar Central Park. Kan strosa runt där i timmar! Vilket vi gjorde. People watching, helt enkelt. Liisa spanade efter kändisar bland alla joggare.

I alla fall så tog vi in på världens finaste hotell jag bott på i  New York, dvs LUMA. SÅ fräscht och coolt. Så har det inte alltid varit på andra hotell jag bott på i NYC. Servicen var också fenomenal. Det kan jag inte säga om FIKA, som låg bredvid hotellet. Stelare och surare personal får du leta efter. SÅ besviken. Kan tycka att dessa "svenska" ställen ibland kan bli lite"over rated". Fikat var ok, men inte överdrivet bra. Nä, dit går jag nog inte igen. Det fanns ingenting som andra fik inte har. Sorry alla svennebananer som bara älskar alla dessa svenskställen.

Liisa och jag hade inget speciellt planerat. Vi ville ta dagarna som de kom och jag tyckte vi hann med mycket, så som att vandra hela High Line Park, äta på Hard Rock Cafe, besöka favoritstället Madame Tussaud, käka middag på cool japansk restaurang, shoppa, strosa runt i Central Park och bara hänga. Ett av våra icke planerade häng hamnade plötsligt utanför ABC Good Morning America nyhetssändning där en känd meteorolog kom ut under skrik och jubel.





Nä men har presidenten gått och gömt sig?




High Line









Stort här i NYC. Fjällräven.

Här hamnade vi av misstag

Här får han instruktioner innan sändning

Central Park




Rappare som kallar sig för Twin Towers. De är enäggstvillingar och en bra bit över två meter långa.







Här trivdes hon!
Tack New York! We will be back.

4 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Så trevlig hemsida Luma har. Jag gillar när bilderna försvinner uppåt och en ny sida visas. Så enkelt och snyggt att göra så. Man behöver ju inte ens anstränga sig att bläddra neråt. Lat som jag är så ;)
Synd att Fika inte förstår att sköta kundkontakterna bättre. Konkurrensen måste ju vara stenhård.

Oj, tänk ändå om det är så bra att Trumpen har gått under jorden. Kalufsen hann inte med bara.

Jag fattar inte att Liisa är så "vuxen" redan. Hon var ju nyss en liten stumpa.

Tack för New York, hur härligt som helst att vara med så här från min horisont. Och Central Park har jag ju varit i många gånger genom filmens värld.

Susjos sa...

Härliga bilder från NYC, nu längtar jag verkligen dit. Har inte varit där sedan 2012! Hoppas det är lite vårväder med sol och grönska, ser tyvärr ut att bli en del regn....
Vi har inte heller så mycket inplanerat, men promenerar gärna på High Line igen, och troligen ska vi upp i de nya tornen...
En broadway musical vill jag gå på, få se om maken vill hänga på!
Ska bli roligt att bara få komma till NYC igen och njuta av atmosfären!

Channal sa...

Älskar New York! Känner storstadspulsen genom dina bilder. Har bara varit där två gånger. Vill dit igen NU!! Vilken underbar vistelse ni har haft! Så mycket kul.

KRAM Anna

Taina sa...

Pettas,

LUMA är verkligen ett toppenhotell! Dit åker jag igen, med all säkerhet. Men FIKA kan stå där och ruttna.
Liisa är inte den där lilla stumpan längre. Det ska gudarna veta, 14-åring som hon är. GAH!
Du borde verkligen besöka NYC. Once in a lifetime.

Susjos,

Kul att di ska till NYC. Synd med vädret bara. Det är ju mycket trevligare när det är någorlunda bra väder. Speciellt om man ska traska på high line eller går runt i Central Park.
Broadway show låter kul. Denna gång ville Liisa inte gå. Hon brukar ju åka dit med teatergruppen.
Hoppas du får en trevlig vistelse i NYC!

Channal,
Till NYC kan man åka hur många ggr som helst och aldrig känna sig klar med den staden. Så mycket att göra och framförallt SE! People watching är en av mina favoriter.
Vi hade en riktigt härlig vistelse, for sure. Och dit åker vi igen såklart.
Kramar!