måndag 12 augusti 2013

Vilken skillnad

Tänk vilken skillnad det är att äga mot att hyra. Hus alltså. Våra första 5 år här hyrde vi hus och sedan drygt ett år tillbaka äger vi ett. Det som var skönt när vi hyrde var att vi alltid kunde ringa vår "property managern". Hon som kom trippandes i sina högklackade skor oavsett väder. Oavsett uppdrag. Springa runt huset med henne när det hade regnat var en fröjd att beskåda, där hon fastnade med klackarna i gräset. Hon höll minen och spatserade vidare som om inget hade hänt. Men hon kom alltid. Ringde någon "handy man" som fixade vad det nu kunde vara.

Nu? Jag nu får vi fungera som handy man själva. Vi och vi, det blir oftast Jonas som fixar "felen". I know.

Nu har vi dragit igång projekt nummer två. Det första var naturgas, som installerades av yrkesmän, men som ändå krävde en del efterforskning och övervakning. Andra projektet är en uteplats. En riktig sådan. Vi har en inbyggd veranda, sk porch och en uteveranda. Den sistnämnda är lite trång och då är ju inte vi så där jättestora.

Så den nya uteplatsen blir en "patio" med stenläggning, mur och utekök. Grillar ska byggas in och omges av granitplattor. Det är ett gigantiskt projekt. Jag vet. Det kommer nog att ta hela hösten, men så har vi ingen direkt tidsplan heller.

I lördags köpte vi allt material som kommer att leveras i omgångar. Igår började förarbetet med att mäta in lutning, gräva upp buskar osv. Vi fick lite hjälp av kompisen Bob. Detta är inte den Bob utan en annan Bob. Alla här tycks heta, eller i alla fall kallas för Bob i det här landet.

Den här väg-och vattenbyggar-Bob och var med och mätte in allt så att det blir rätt. Underarbetet är A och O!

Den här ytan ska bli vår nya oas. När? Det vetesjutton. Mycket jobb är det.
Vad har veckan att bjuda på annars då? Jo det blir en business trip för min del. Ha det!

6 kommentarer:

Desiree sa...

Ett stort projekt men det kommer säkert att bli väldigt fint och en plats där ni kommer att stortrivas hela famljen och där ni även får plats för många sköna stunder med vänner. Hi hi kan inte låta bli att le lite åt att alla omkring er verkar heta Bob men det underlättar ju helt klart så slipper man komma ihåg så många namn :-)
Kram!

Ingmarie sa...

Hyr dig fri är min paroll. ;-) Men det finns för- och nackdelar med båda förstås...
Är dock allt lite avis på er husägare. Särskilt som just ni har det i landet jag älskar. :-)
Kram

Lotta sa...

Läckert! En bra uteplats kan man aldrig ha för många av. Kul projekt! Tur att ni är så handy. Det är inte vi ;)

KRAM!!

Jennie Bergius sa...

Härligt att ha yta att kunna greja på :)
<3 Jennie

Annika sa...

DET lär bli jättefint då det är klart.
Härligt med utekök. DET skulle jag också vilja ha.
Jag säger som Lotta, vi är inte heller handy...vi måste alltid leja folk...
Kramar!!

Melting Pot sa...

Lycka till med projektet. Ser fram emot bilder efter hand! Kram