lördag 3 augusti 2013

Betongunge

Går betongunge och trädgårdsskötsel ihop? Nä, skulle inte tro det. När vi snackar gröna fingrar eller grön tumme, så kan jag meddela er att mina är enbart svarta! Det blir ju tamejfan inget. Försöker gör jag, men vad hjälper det? Och bonden här hemma då? Jag menar, Jonas är ju uppvuxen på en gård och då tycker jag i alla fall att han ska kunna en del. En annan har exponerats av betong och asfalt och han av koskit och annat som hör landet till.

Ni kommer ihåg det lilla grönsakslandet vi anlade? Hahahahahaha! Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta för det blev årets, eller kanske århundradets skämt! Kan inte en visa det på bild för det mesta har vi roddat om, rivit upp och sått nytt.

När svägerskan var här, så visade det sig att hon har inte i sin uppväxt haft något skal på sig utan hon inandades allt vad lantliv erbjöd. Hon fick sig ett gott skratt när hon såg vårt försök eller experiment. Vaddå lägga ett frö här och ett där? Vi klumpade ihop dem så att vi skulle få mycket av allt. Inte undra på att det som skulle växa kröp upp ur jorden. På ett ställe hade vi 10 lökar som trängdes på en yttepytte liten yta. Gurkan? Ja dom hade vi kört ihop, som om de skulle behöva sällskap och inte känna sig ensamma typ. Broccolin då? Den som såg så fin ut. Vad hände liksom. Den började plötsligt skjuta rakt upp i luften och den där gröna ätbara broccoliklumpen som vi ville och trodde skulle bli större, plötsligt fick för sig att växa rakt upp som en jävla raket! Brysselkålen då, när blir den klar? Jag tycker den bara växer och växer med en massa blad. Var fan är brysselkålen? Är det inte sådana där små bollar?

Vilket skämt.

Tänkte jag skulle trösta mig på blommor. Men det går lika illa där. Sådde frön av någon mix och tänkte det kunde bli en fin blombädd. Sedan har ju den fyrbente i vår familj skapat en ny gångväg och rört ihop alla frön så nu trängs de här fröna också! Och blommorna? De tycks inte hitta ut ur sina bladverk. Nu har jag bara en massa jävla gröna stjälkar! Giv mig styrka. Eller varför inte snö, för då syns inte eländet.

Jag har ju lärt mig att vi har hortensia i vår trädgård. Och de har olika färger vilket beror på ph-värdet. Öh? Ska jag gå omkring med ett lackmuspapper och mäta beroende på var jag skulle vilja plantera framtida hortensior?? Tror inte det.

Här hade jag tänkt mig den fina UTSPRIDDA blombädden.

Men vår lurviga familjemedlem har trampat omkring och rört ihop allt. Och varför kommer det inte ut några blommor utan bara stjälkar och en jävla massa blad????

Surt eller basiskt var ju frågan. Basiskt och rosa. Voila!

Också en hortensia men en annorlunda sådan.

Och så har vi den "sura hortensian" då. 
Jag VET! Det här är ingen hortensia för SÅ mycket vet jag ändå. Det är en blomma i fjärilsbusken. Den brukar krylla av fjärilar men inte när Fru Olsson har kameran då rå.
Äh, jag struntar i gröna fingrar idag och ger mig ut på en löprunda istället...

7 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Kära Taina! Tycker ni ser ut att ha en jättefin trädgård. Och att odla ska vara roligt så gör bara så mycket du/ni tycker är kul tycker jag.
Själv önskar jag att jag hade lite grönt omkring mig, men kanske i ett annat liv hahaha! ;-)
KRAM!!

Taina sa...

Saltis
TACK! Det tar sig men bara på vissa ställen. Odlingen står Jonas för och då går det undan utan research om HUR det ska göras. Hahahahaha, sedan blir det ofast jag som ta hand om det till slut...rädda det som räddas kan, typ.

KRAMAR!

Desiree sa...

Jag tycker du är väl hård mot dig själv. Det ser ju fint ut. Du har ju mycket som blommar vackert. Har alltid tyckt att ni har fint på tomten. Ni har ju en jättetomt att hålla rätt på och trimma så jag tycker att ni allihop gör ett fint jobb med den. Jag och Calle insåg att ingen av oss har vare sig gröna fingrar eller något större trädgårdsintresse efter att ha bott i huset i USA. Vi är nöjda med lite blommor och lite kryddor i krukor på balkongen. Är så stolta över att vi fått små tomater som vi kan skörda.

Taina sa...

Desiree
TACK! Visst är tomten stor och de förra ägarna tycktes gilla att ha mycket och många buskar, men så hade de en trädgårdsmästare som höll reda på allt. Vi har ju bott här i drygt ett år nu så nu vet jag var det växer men kanske inte "vad" som växer. Kan ju googla och lära mig, men har inte tagit mig den tiden än.

Men än har vi inte slängt in handduken! Hahahaha!

Kram

Annika sa...

Det tycker jag med! Jättefint!!
MEn på den "Sura hortensian" ser jag början till sjukdom.
Mina hortensior har den också, och jag sprutar en gång i veckan.
Det är en slags mildew som hortensior lätt får. Kolla bladen! Om de har bruna fläckar så ta BORT dem så fort du kan, bladen alltså.
Den rosa ser jag också fläckar på. JAG har blivit hyperkänslig för detta sen mina älskade blommor fick sjukdomen.
Börja spruta nu, Taina. Ta bort bruna blad, ta bort blommor som är ansatta.
I höst kommer jag att klippa ner mina blommor, och tidigt nästa vår tänker jag påbörja operation: RÄDDA HORTENSIOR!!! Ska börja spruta mot dagg/mögelangreppet TIDIGT!!
All lycka till. Denna sjukdom blir vanligare och vanligare bland hortensior längs östkusten. DEPPIGT!!!
KRAMAR och lycka till, för du kan verkligen mota OLLE i grind eftersom du än så länge har så lite på dina blommor.

Taina sa...

Annika
NEEEEEEEEEEEEEEJ! Jag hatar sådana där sjukdomar! Vad ska jag köpa för medel? Atombomb? Räcker det? Blir till att handla efter arbetet idag och starta den STORA operationen mot piss-sjukdomar. Nu lunch. Sedan arbete. Sedan handla och till sist SPRUTAAAAAAAAA! Tack för infon Annika!

Kramar!!

Maria at inredningsvis sa...

WOW vilka underbara bilder du bjuder på:) din blogg är alltid så mysig att besöka.

Om du vill ha lite höstmode inspiration kan du kolla in min nya post:)

Ha en härlig dag:)

LOVE Maria at inredningsvis.se - the Swedish design blog