fredag 2 augusti 2013

Sommar utan semester

Jag ska inte tjata om det, men vid det här laget vet de flesta att amrisarna inte tar ut så mycket semester som europeer. Inte sammanhängande i alla fall. Ta alla dessa autosvar du får när du mailar. Tillbaka om en månad? Men vad fan! Jag skickar till en, får svar att han/hon återkommer om en månad. MÅNAD??? Provar att skicka till någon annan och samma svar och så där håller jag på. Vi har ju en business att ta hand om, ska de behöva vara lediga sååååå länge? Jag har liksom glömt bort hur det var. Den där långa ledigheten med flera veckor framför en av ett hav av lata dagar. Those days are long gone. Ja men vet ju aldrig. En dag är vi kanske tillbaka i det lunket...

Så vad gör man istället? Jo vi tar vara på helger, kvällar och de röda dagarna, eller helgdagar. Försöker hitta på något då , för det finns massor att göra och se och speciellt med den långa och varma sommaren vi har här. Skulle Jonas få välja så skulle vi nog sitta i den där bassbåten dag ut och dag in. Tills vi ruttnar och luktar fisk! Jag menar, det finns ju inte ens en trevlig sits i båten. Du ska vara glad om du lyckas hitta en plats utan att få ett fiskedrag i skinkan! Eller när du vrider på huvudet för att beskåda omgivningen få ett fiskespö i håret! Jonas skulle kunna bo i båten.

Den är bra. Båten alltså. För vi tar oss ut i floden och till sandbankar dit ingen annan åker. Behöver inte åka till havet och trängas med alla andra och ligga där som sälar. Vi har liksom vår egen ö och strand.

Förutom floden, har vi ju nära till New York, Boston eller varför inte små städer som Kent här i Connecticut. Vilken liten pärla! Dit var vi när vi hade svennebesök. Svägerskan blev kär. Ja inte i alla knuttar som var där, utan i staden.

Lilla Simpan då? Bubblan. Vår fina lilla stad som är så ren och fin och ordning-och-reda-och-pengar-på-fredag-stuk. Händer det något här? Oh ja! Det är teaterföreställningar, konserter, marknader och en massa annat kul. Sommarens utomhuskonserter är bland det bästa som finns. Kostar 20 dollar/vuxen och 5/barn. Men jag har lyckats vinna fribiljetter flera gånger om. Med lite fusk. Hmhm. Drar lotter och kikar med ena ögat och leker att jag har fel på det. Ögat alltså. Det liksom rycker och har sig ni vet. Och kanske jag just då fått skräp i ögat. Går alltid hem!!! Fy Taina. Jag vet.


Nu är det fredag!!! Jihaaaaaaaaaa! Ta vara på tiden gött fölk.


3 kommentarer:

Annika sa...

Preciiis!!
Peter och jag talade om detta igår.
Visserligen har nog många ( i vår ålder) rätt gott om semester (Peter har fem veckor numera), men man kan ju inte ta dem i ett svep. DET går inte. Två veckor på sin höjd.
Men vad man är bra på är att utnyttja helger, och att kanske ta to och fre ledigt.
JÖSSES vad jag tycker att de är bra på att hitta på saker. Åka till bergen en långhelg, till beachen etc.
Eller om man bara har en helg tas den verkligen till vara också.
Jag tycker det är intressant att de aldrig klagar på detta. Jag har aldrig hört en enda person beklaga sig över att de har få semesterdagar.
Att Sverige slår igen i juli tycker jag är lite jobbigt. Jag menar, att föda barn på sommaren hemma är ju förenat med stor stress, vilekt sjukhus? Finns personal?
Nej, jag är mkt tacksam över att USA adrig slår igen portarna under sommaren, elelr över julen etc.
Det går alltid att få service på allt när det än gäller.
Du har ett fint sommarliv, Taina.
Härligt med floden, och härligt med närheten till NYC o Boston.
Åker upp till NYC på to igen, sen är det upstate NY o Boston för oss.
Har vi tid så textar jag dig DIREKT!!
Men vi är galet uppbokade med universitet och gudidade turer där.
Kramar och ha en finfin helg!!

Desiree sa...

Ja det där med semester är inte så lätt. Helt olika kultur i USA där man max tar någon vecka under sommaren. Helt rätt att göra som ni gör och utnyttja kvällar och helger till roliga saker. Skönt med floden som ger svalka. Stackars Dino verkar dock tycka att det är hett men han verkar dock ändå trivas i skuggan av parasollet. Kul att det händer så mycket i Simpan med olika sorter utomhus konserter. Sådant gör verklien sommaren mysig. Man får göra utflykter så som ni gör och njuta av besök och annat kul som händer.
Kram!

Taina sa...

Annika
Jonas har också 5 veckor men det skulle inte gå om han tog dem alla i ett svep. Aldrig! Man liksom göööör inte det här. Ja om du inte ska ta en tripp till månen då.

Det här med att de slår igen är bedrövligt. Står ju helt still på vissa ställen. Här är det business as usual och det tackar vi för.

Åh vad kul om ni skulle hitta en liten lucka men jag förstår att det är tufft.

Kramar!!

Desiree
Ja snacka om skillnader! Visst går en del på sparlåga här och man kan se att vissa är slitna och skulle behöva ha en längre semester. Ta en av mina väninnor som satte sig i en bil med fyra småbarn och körde i 11 timmar till sin syster för att stanna där i 3 dagar! Fattar inget jag...

Floden är vår räddning. Dino är alltid med och om han inte ligger under parasollet så är han i vattnet.

Kram kram