fredag 9 augusti 2013

Helger

Då var det dags för helg igen då. De tycks komma i rasande fart. Och de försvinner i samma takt också. Men de är alltid lika välkomna för OJ vad de behövs!! Efter tuffa veckor och med bara en veckas semester denna sommar så tar vi tillvara varenda lediga stund.

Förra helgen hann vi med både sol och bad samt Hartfords Carribean and Jerk Festival. Dessa festivaler anordnas av en organisation som kallas för Riverfront Recapture och de hålls således intill floden.

Hartford gjorde en stor blunder en gång i tiden när en "smart ass" kom på att dra en stor motorväg INTILL floden! De klippte alltså av staden från Connecticut River och byggde I-91. Just där. Riverfront Capture bildades för att utveckla och bygga ett område för invånarna och ge dem tillgång till vattnet/floden. Riverfront Plaza skapades och nu kan man alltså strosa runt och vid floden igen.

Varje år anordnas festivaler just vid floden och de är helt gratis! Vi brukar besöka minst två av dem och den ena är just Carribean och den andra är Asian. Förra helgen var det Carribean och OMG vilken bra musik det var! Alla gungade med. Själv råkade jag hamna bakom en ganska så välutrustad kvinna. Hon hade en bakdel som går till världshistorien! Men holy shit vad den gungade. Arselet alltså. Jag var helt fascinerad och än mer fascinerad när musiken tog slut hur den liksom fortfarande rörde sig. Ungefär som ett "efterskalv".

Idag, fredag, regnar det. Men vad gör väl det för här ska det jobbas och Liisa är på teaterläger.
Happy Friday!

1 kommentar:

Desiree sa...

Så bra att de tänkte om vad gällde motorvägen och såg till att göra något bra utav det hela med hjälp av denna organisation. Vilket fantastiskt jobb de gör med att ordna dessa festivaler så att ni invånare i Simpan får njuta av er flod på bästa tänkbara sätt. Båda festivalerna lät superkul. Jag är själv glad att det pågår så mycket nere vid Rhen här i Basel. En flod betyder mycket för en stad. Ett vattenhål att njuta av. Ha en skön helg, njut och ha skoj.