onsdag 7 augusti 2013

Spanar på hus och hortensior

I förrgår var jag smått hysterisk. Nu ljuger jag för jag var super hysterisk! Fick veta av Annika att mina hortensior drabbats av någon sjukdom och det hade jag ingen aning om. Jag med mina svarta fingrar, ni vet. Plockade i stort sett bort alla blad som hade bruna prickar. Såg ut som en galning där jag stod med glasögonen på nästippen och ansade och flåsade och pratade för mig själv "nu ska ni bort, bort, BORT!"Hade tusen andra saker jag skulle göra, men fick skjuta upp på det.

Annars så har jag ett viktigt uppdrag. Ja, ett uppdrag som jag tagit på mig själv. Vakta hus. Ingen har bett mig göra det, men jag tycker det behövs. En av grannarna har nämligen flyttat och har inte sålt huset. De dyker upp ibland som gubben i lådan och klipper gräset. Tidningarna som ligger på uppfarten har jag lagt i en prydlig hög åt dem. Men de kliver bara över dem när de kommer. Postlådan exploderar snart av post, men den tar de i alla fall med sig. När de dyker upp vill säga.

Liisa brukade leka med deras dotter och en kväll frågade de Liisa om hon ville följa med till det nya huset. Trodde de skulle komma hem i skaplig tid men när det blev mörkt och klockan passerat tio på kvällen så blev jag lite nervös. Jag har livlig fantasi. Jag vet. Men plötsligt hade de inte bara övergett sitt gamla hus utan också landet. Och tagit med sig Liisa! Men så var ju inte fallet. Såklart. Silly of me.

Det är en jättetrevlig familj. De som har flyttat alltså och de har varit väldigt minimalistiska i sin levnadsstil. I alla fall om man jämför med amrisarna där vi bor. Men du ska inte "judge the book by its cover" fick jag lära mig. För när de den där kvällen kom tillbaka med Liisa, så gav de oss sin nya adress. Inte nog med det, de hade också talat om för Liisa hur mycket de betalat för huset. Öh? I alla fall så har jag inte bara livlig fantasi utan jag är också nyfiken av mig. Jävligt nyfiken. När vi stängde dörren efter oss så sprang jag till datorn och googlade på den nya adressen. Vad fick jag se? Ett enormt, helt nybyggt hus! Men vänta nu, de har ju bara ett barn, vad fan ska de fylla huset med???

En gåta.

Nu snackas det om det tomma huset bland grannarna. För kan vi ju inte ha det på vår gata, tycker de. Det har nämligen hänt att folk flyttat in i övergivna hus utan att äga dem och att det då är svårt för myndigheter att få ut dem bara så där. Speciellt om det finns barn inblandade.

Här är alltså huset som jag spanar på.

För övrigt kan jag bara säga "aaah" för denna årstid och att kunna åka till olika gårdar för att köpa grönsaker, frukt och bär. Häromdagen blev det en sväng till Rosedale's Farm. Du tar en liten korg och fyller den med godsaker. Jag måste lära mig att inte ha godsakerna bredvid mig bilen för det händer att jag smaskat i mig en del av det innan jag kommit hem.

Något jag inte köper på just denna gård är deras eget vin. Trots deras egna druvor. Men vin kan de då inte framställa för fy fan vilket rävpiss!
Nu får ni ha det! Liisa ska på teaterläger och en annan får jobba. Hepp!

5 kommentarer:

Annika sa...

Ja, jag vet...hortensior...
Men jag tror du kan mota Olle i Grind. Absolut.
Du har inte så stpra angrepp.
Mina däremot är det nog sgs kört med.
Som jag sa, jag kommer att klippa ner dem. STOR sorg eftersom det är mina absoluta älsklingar...

OK; ja...jag har också hört om tomma hus som intas av hemlösa.
Men, jag undrar om det inte är ganska ovanligt, trots allt?
Hursomhelst vill man ju alltid att hus i ens grannskap ska säljas kvickt.

Att koilla huspriser är kul och det gör NYFIKNA jG OCKSÅ, HAHA!!! Det är ju så lätt att göra det också :-)

Ja, denna årstid är finfin!!!
Älskar den också, just alla grönsaker, frukt, blommor.

Jag tycker det är skitsvårt att hitta gott vin som är framställt på östkusten.
Det mesta smakar bra på vingpården då man sitter och sippar och njuter av allt. men tar man hem en flarra smakar det INTE gott.

Nä, jag håller mig till Kaliforniens viner. DE är goda de!!


Taina, jag lovar att texta dig om vi får tid i vårt digra college-schema. DET vore SÅ kul att ses.

KRAMAR!!!!

Lotta sa...

Yikes! Bra om du hinner fixa dina hortensior...de är ju så fina. Tror det händer lätt att det blir angrepp på vissa växter och blommor.

Här är en till, som älskar den årstiden. Bra kombo av allt!

Tur att huset har dig som ser till det.

Kramkram

Desiree sa...

Låter som en bra idé att kasta ett öga på det där huset. Jag tror att många amrisar flyttar till större även om det inte behöver utrymmet för att visa upp lite vad man råd med. Rätt adress och rätt område betyder mycket. Ja det gör det ju i Svedala också.
HOppas att hortensiorna blir friska. De är ju väldigt fina blommor.
Ser ut som väldigt goda grönsaker och bär även om vinet de gör på denna gård inte är något att ha.
Kram!

Taina sa...

Annika
Jag har nu köpt det där medlet och sprutat på. De berättade på trädgårdshandeln att det är inte bara hortensiorna som angripits utan massor av blommor och buskar. Vi får se hur det ser ut nästa år...

Som tur är, är det inte så vanligt med att hemlösa flyttar in. Men jag håller koll ändå.

Jag håller mig borta från amerikanska viner. Av vana bara. Kanske ska prova Maria Montazamivinet???

Kramar!!!

Annika sa...

Ja, jag har också märkt det, Taina.
Mkt som är angripet.
SÅ trist.
HOPPAS du kan klara dina fina hortensior.

Jag älskar Cali-viner mer än ngra andra viner.
En riktig California wine freak. det är jag det.
Eller, vin från Argentina, som Malbec.
MMMMM.....

Mne vin från östkusten...det går fetbort.

MAria M vin...menar du att HON har ett??? OMG!!
MOHOHAHAHAHA!!!