torsdag 27 januari 2011

Winter storm bla bla blaVarför är inget normalt i detta land? Nu har vi fått ytterligare en "snow storm" med stängda skolor som följd. Vad jag inte fattar är varför de envisas med att kalla det för STORM? Det har snöat, ja, men måste det kallas för storm bara för det? Igår kväll när jag skulle åka från gymmet berättade en kvinna att hon precis hade pratat med sin man som varnade henne för att det var kaos ute. Själv såg jag inget då eftersom jag befann mig i omklädningsrummet. När jag kom ut var det lätt snöfall och ett par minusgrader. Hur lugnt och vackert som helst. Vred nästan nacken ur led för att spana efter stormen.

Detta är barnens fjärde snow day, dvs fyra dagar som de varit lediga från skolan. Just nu. Dessa dagar tas ju igen genom en förlängning av terminen. Bella tar examen från high school och vill gärna veta vilket datum det blir för att kunna planera och skicka inbjudan till släkt och vänner. Men hon får vänta med det till den första april. Först då avgörs examensdagen. Suck.

TV-nyheterna rapporterar i stort sett bara om vädret just nu. Inget annat verkar vara viktigt. Wicked weather. Winter storm. Och här sitter jag och ser att det har slutat snöa och det ser ut som en helt vanlig vinterdag. Jag är glad att Jonas inte åkte till gymmet imorse. Han tog sitt pass ute istället. Se bara:

Ni ser väl "min" viking som blivit amerikaniserad genom att ha shorts på sig mitt i vintern! Och mössa och jacka, vad är det liksom?

14 kommentarer:

Fröken Anki sa...

Jadu, det är alltid STORM när det kommer snö här också.
Igår kväll kom det ca 5 cm, och det slutade snöa vid elvatiden så ingen snödag el fördröjning idag inte. De har hunnit röja undan alltså. Gör inte mig nåt för i mina ögon är det normalt vinterväder. Men det är väl vi svenskar som är konstiga.

Hoppas ni får en skön dag, oavsett väder.
Kram

Taina sa...

Anki:
Ja varför envisas de med att kalla det för storm kan man ju undra. Vi kunde mycket väl bara ha haft en fördröjning. Det är ju löjligt att stänga en hel dag! Vissa av mina grannar tycker också att de överdriver och ser gärna att barnen kommer till skolan.

Kram kram

SAM sa...

Samma har nar det snooar (vilket det gjorde i forrgar), fast jag kann forsta att det blir lite pa tv om det eftersom ingen tycks veta hur man skall kora i sno. Det som gor mig galen ar nar det skall aska, vad ar det for konstigt med det som man maste prata om flera timmar pa TV.

Saltistjejen sa...

Hahaha! Varmblodig verkar han vara Jonas! :-)
Här hade vi faktiskt storm igårkväll och natt. Hård vind, ymnigt snöfall och blixt o åska.
Dagis är stängt idag då. Fast det är vår första snow day än så länge. Men visst tycker jag att borde skaffa sig bättre utrustning för vintern. Vinterdäck och snöplogar skulle göra susen! :-)
Kram!!!

Ulrika sa...

Ja jisses! För tre år sen råkade vi få snö här i New Orleans (tro det eller ej). Det var ju knappt nån snö att tala om men det gick faktiskt att plocka upp den från marken under 3-4 timmar. Oj oj oj vilket kaos. Samma sak här. Skolor stängde och alla blev desperata. Det bästa var att alla försökte peka ut och "visa" mig snön. Jag var ju inte så imponderad direkt hahahha... däremot lite impad av att det kom snö här nere men inte av snön i sig.

Annika sa...

Det är väl så det kallas bara, antar jag. Summer storm, winter storm.Men visst kan man reagera på ordet "storm". HÄR var det STORM igår i ordets RÄTTA bemärkelse!! FY FAN, det vände på en femöring från regn och kastvindar till snö som vräkte ner. Vi har vår tredje snödag idag. Vi har tre inbakade varje år.
Min granne satt fast i trafik från 16:30-23. Det var kaos, totalkaos, på vägarna. OCH thundersnow, vilket är coolt.

HAHA, garvar åt maken...NU är han AMERKANISERAD!!! Han passar in bland alla andra stollar som envisas gå med shorts i snö och minus!!! Att vi i DC inte har skola idag förstår jag fullt ut, men att vi inte hade skola igår är bara ett SKÄMT!!!
Kramelikram!!!

Desiree sa...

Ni har ju rejalt med sno! Men det ser allt lite kallt ut att skotta i shorts. Din man maste vara en riktig viking. Jag tycker synd om Bella sa jobbigt att inte veta speciellt om man vill bjuda slakt langvaga fran Sverige. Ja amrisar ar lite fjompiga da det galler sno.
Kram!

Staffan sa...

Ja, de är roliga med vädret i USA! Det är mycket "teleworking from home" så fort det yr lite snö i luften. Det värsta är att det håller på att bli så i Sverige också, vi verkar bli sämre och sämre på att hantera vintrarna här!

Taina sa...

Sam:
Köra på snövägar kan de INTE! Men det beror ofta på att de saknar vinterdäck vilket jag tycker är mycket märkligt. De gör verkligen en stor grej av vädret.

Saltos:
Märkte du att han hade inga crogs på sig i alla fall! Hahahaha! DET hade ju varit nåt det ;)

Jag såg att ni fick verkligen otäckt väder. Såg en kille från Schweiz som intervjuades. Han var på besök här och trodde han hade flytt vintern.
Ni får väl ta en mysdag idag då.

KRAM KRAM

Ulrika:
Hahahaha, jag kan se det framför mig. Snö hos er händer ju inte varje dag. Men här borde de vara mer beredda tycker jag. Det kommer ju snö varje vinter.
Nu är det riktigt vackert här med massor av snö och Liisa (7 år) älskar att leka i den!

Annika:
Thundersnow! Coolt! Du ville ju ha snö så nu är du väl nöjd? Hihi. Men gårdagen var väl ändå lite onödig som en snow day?

Jag höll på att ramla baklänges när jag upptäckte Jonas i shorts imorse. Han var på väg till gymmet men de hade ju stängt såklart så han fick sig en rejäl work out genom att skotta hela infarten istället.

Kramelikram!

Desiree:
Det är lite jobbigt att inte kunna meddela släkt och vänner faktiskt. De måste ju kunna planera i tid med skola/jobb för att ta ledigt.

Jonas ÄR the real VIKING! Hahahaha! Han var svettig till och med efteråt. Utan jacka och mössa...

Kram!!

Staffan:
Svenskarna kan i alla fall köra bil under vintern! Här snurrar de runt som bambin på hal is. Det jag också har så kul åt är dessa snöskor som de flesta av mina grannar har när de går ut nu. Varför inte skaffa ett par skidor istället???

Det blir en trevlig löpstund i snön idag ;)

eastcoastmom sa...

Vi har fjärde snödagen, var de ska ta den här sista ifrån vet jag inte, för distriktet har bara tre snödagar att leka med. Och de vill så gärna använda alla...

Men det snöade ju rejält inatt, tydligen 16 inches, det är 40 cm.

Mrs Clapper sa...

Hahaha! Åh vad härligt det ser ut! Inte för att jag hade klarat av kylan, men att titta på inifrån verkar härligt :D

Ingmarie sa...

Helt crazy! Jag brukar säga att de har nyhetstorka är de inte har något vettigare att prata om. Det är likadant i Svedala...
Men det ser förbenat kallt ut för din gubbe. :-)
Och jösses vad mycket kul du ska hinna med under våren! vad blir det för kryssning?:-)

Heather sa...

Ni är som Buffalo och snön... Hahaha! Och att ha shorts på mitt i vinter, det har jag aldrig fattat!

Hur länge har du bott i USA förresten? Och tror du att ni kommer alltid att göra det (får ni det alltså?) ?

Kram, Heddan

Taina sa...

eastcoasmom:
Jaha så ni har 3 dagar inräkande från början redan. Kanske terminen förlängs nu när ni överstiger det. MYCKET snö är det och SÅ fint tycker jag.

Mrs Clapper:
Det är faktiskt inte kallt. Bara ett par minus, dvs lagom. Jag föredrar snä så här på vintern. Förra året var det barmark och barnen hade inget att göra ute. Nu kan de leka hur länge som helst med att bygga fort och snögubbar!

ingmarie:
Hahaha! Det var inte så kallt, bara ett par minus och han höll ju igång. Ett rejält work out pass istället för hans ordinarie löppass som han annars kör varje morgon.
Kryssningen har vi inte bestämt än. Håller på att kika och det finns en hel del att välja på!
Kram

Heather:
Det tar aldrig slut, mer och mer. Men visst är det fint?
Vi flyttade hit 2007 och meningen var att vi skulle åka tillbaka 2010 men det blev förlängt till 2011. Vi ska alltså tillbaka i höst vilket känns lite tråkigt för vi trivs bra här.
Kram