måndag 24 januari 2011

Hua!

Hualigen så kallt det var idag då! Minus 20 Celsius. Inte normal temperatur kan jag meddela. Det ska ligga kring nollan nu. Men vad är normalt i världen just nu?

Igår kväll varnade nyheterna för den arktiska kylan och gav oss tittare råd (order?) om hur vi ska undvika frostbites, dvs frostskador, genom att klä oss ordentligt i flera lager av plagg samt använda "hat and mittens". Har vi inte viktigare saker att få ta del av undrar en annan. Som vuxna bör vi vid det här laget veta hur man ska klä sig när det är kallt. Nyhetsprogrammen riktar sig ofta till vuxna. Men när jag tänker efter, så kanske det inte var så dumt i alla fall. Här ser jag ju folk gå i t-shirts och shorts ibland. På vintern. Och vi bor inte i Florida kan jag säga. Så kanske de behöver lite advise i alla fall. Så som Damen som skulle hämta sitt barn på skolan förra veckan och kom strosande in i tenniskjol och inga strumpbyxor. Täckjacka hade hon fått på sig och ett par träskor. Hur det såg ut? För jävligt. Inte hade hon snygga spiror heller så inte vet jag vad hon ville bevisa. Viking?

Vissa skolor öppnar senare idag så att barnen inte ska utsättas för köldskador då de väntar på bussen. Där står jag med Liisa och vad får jag se, jo barn som kommer i träningsskor, ingen jacka och avsaknad av täckbyxor. Skandinavier som vi är så har täckbyxor, jacka, mössa och vantar dragits på! Plus ett par rejäla vinterstövlar.

För övrigt kan jag rapportera att helgen ägnades mest åt träning för min del. Några löppass, styrketräning samt Groove. Jonas och Liisa åkte skidor en av dagarna. Duscha har vi fått göra på gymmet eftersom varmvattnet har börjat krångla i huset. Trycket är obefintligt och rörmokaren som var hos oss i fredags lyckades inte lösa problemet. Idag skulle vår "property manager" skicka en ny handyman, men det är för kallt att lösa problemet. Öh? Det här med Vatten & Avlopp samt eldragning är ingen hit i det här huset.

Rörmokarens bil. Det var "Son" som var här och hans namn får inte vara med på bilen. Inte än i alla fall.

Visst är det vackert när det är kallt?

Himlen är blå och myggorna lyser med sin frånvaro.

Men huset då? Visst är det snyggt med istappar men jag undrar hur många dollar de är värda när jag praktiskt taget tycks elda åt kråkorna!

5 kommentarer:

Desiree sa...

Du milde vilken kyla ni har. Jag tror det är bra att de tar upp på nyheterna hur man bäst ska klä sig för jag tror att det faktiskt finns en hel del folk som inte vet. I helgen såg jag faktiskt en löpare som var ute och sprang i shorts fast det var minusgrader och det kändes som det var lite väl att springa i bara shorts även om man sjävklart blir varm då man springer.

Men nog har ni det vackert. Jag avundas att ni får så mycket fin sol fast ni har kallt. Jag känner att jag inte har så mycket emot kylan mest det där mörka gråruggiga väderet som parkerar sig här så länge.

Låter inget vidare med varmvatten problemen som ni har. Jobbigt men hoppas att det löser sig.
Kram!

Saltistjejen sa...

Vad jobbigt att vattnet fortfarande inte fungerar!!! Fy! Men tur då att ni är flitiga besökare på gymmet! :-) Hoppas ändå det fixar sig snart så ni kan få eget varmvatten. udnrar vad som kan vara fel...?
Och vackert ute är det nu! Jag gillar det här vädret. Bara det inte blåser för mycket så är det härligt med vinter! :-) jag blir glad av det.
Kramar!!!

Marianne sa...

Bra att du påpekade det där med istapparna. Det ska vi ju hålla ett öga på när vi kikar på hus nu!

Det är makalöst hur folk INTE klär sig när det är så kallt. Fattar inte att det inte är självklar överlevnadsinstinkt att ta på sig varma kläder i den kylan. Ja vad vet jag, de kanske vill visa hur varmblodiga och hotta de är? : )

KRAM!

Camilla sa...

Kanske gäller uppmaningen om hur man ska klä sig även för inhomhusbruk?:)De amerikanska husen är ju inte kända för att hålla värmen inne, eller värmen ute heller för den delen.
De där istapparna är inte att leka med. Se upp så att ni inte får en i skallen!
Hoppas snart att ni får ordning på varmvattenproblemet. För vem vill duscha i vatten som känns som istappar på den nakna lekamen?

Kram

Taina sa...

Desiree;
Det har verkligen varit svinkallt idag! På det kommer wind chills och då känns det ännu kallare. Hunden verkar lite förvånad och springer fort in när han uträttat sina ärenden.

Imorgon har de lovat att komma och fixa vattenproblemet. SÅ trött på det nu...

Kram

Saltis:
Dels är det gammalt hus och de har inte rengjort "the coil". Vattnet är hårt och det bildas en massa avlagringar i ledningar. När property managern kontaktade ägarna så sa de bara att trycket var dåligt redan då de bodde här! Ja men hallå, trodde de att det skulle lösa sig självt?

Kram kram

Marianne:
Håll utkik för det är ett tecken på att något är fel. Riktigt fel.

Jag kan inte begripa mig på det här med klädsel här. Men å andra sidan så är de ganska coola för man kan verkligen gå klädd hur man vill och ingen (nästan i alla fall) bryr sig. I Sverige ska ju helst alla följa ett visst mode.

Kramen!

Camilla:
Just det, måste hålla Liisa och hunden borta från dem! Inte kul att få en sådan där i skallen.

På vintern blir huset kallt och på sommaren så varmt...hur man än vrider och vänder på det så är baken där bak.

Kram