fredag 28 januari 2011

Matbilderna som snabbt övergick till något annat

Ibland lyxar vi till det och går ut och äter. Bara Jonas och jag. Vi har massor av favoritrestauranger, både här i Simsbury som i Hartford. Just nu pågår "Taste of Hartford" vilket innebär att du kan äta en 3-rätters middag för 20 dollar från en specialmeny. Inte illa! Nu deltar inte alla restauranger såklart. 20 stycken finns det att välja mellan och flera av dem känner vi till väl, så som Black-Eyed Sally's, Carbone's och Francesco's.

Igår kväll skulle vi alltså ut och Jonas skulle komma hem i tid. Men på något sätt kommer det alltid något emellan. Alltid. När telefonen ringer och jag ser att det är han som ringer så hör jag Alfons-frasen. Ni vet den där "Jag ska bara...". Lugn och fin Taina. Vi kan ju alltid äta MITT I NATTEN! Restaurangerna har öppet bara för vår skull så kom när du kan! Grrrrrrrrrr!

Nå han kom hem i skaplig tid, men något besök till Hartford blev det inte denna gången utan det fick bli på en lokal restaurang här i Simsbury som också en är stor favorit, Meadow. Både maten och servicen är outstanding. Sushin där ska man absolut prova.


Här är jag koncentrerad på min "Singapore Noodles". Ja, det gäller att hålla i pinnarna som jag ibland tycks peta med åt alla håll. Inget fint bordsskick här inte...

Jonas ser lite mer sofistikerad ut med sin "Meadow sampler".

Är båda sugna på sushi ska man absolut välja "Boat for two". SÅ gott! Och MYCKET mat!

Slut på lyxen. Idag är det ingen bra dag för Liisa. Hon är magsjuk och har spytt som en gris här på morgonen. Alla fina matbilder i hjärnan omvandlades snabbt till något mindre trevligt. No details.

En sjukling.

11 kommentarer:

olgakatt sa...

Mitt varmaste deltagande med stackars Liisa! Måtte hon tillfriskna med de snaraste!

Kan trösta dig, Taina, att inte ens kineser äter långa nudlar prydligt! Kineser äter öht inte särskilt prydligt utan skyfflar gärna in käket med skålen höjd till munnen.

Dina matbilder ser väldigt goda ut. Däremot delar jag inte förtjusningen i sushi. Kan inte se vitsen med att allt ska smaka wasabi oberoende av det är för nåt man stoppar in i munnen. Men visst är det dekorativt!

Annika sa...

O MY, vilken sushi!!
MUMS!
Jag älskar Singapore street noodles!! Mmmmm...
Hr har vi också nyligen haft resturant week, men Peter och jag utnyttjade det inte. Vilka dumskallar.
Men stackars Liisa, då...
MÅ det gå över snabbare än snabbr och måtte NI slippa skiten!!
KRAMAR!!

Taina sa...

olgakatt:
Tackar. Just nu ligger hon relativt tyst och snällt i soffan. Tycker så synd om henne för den lilla kroppen har ju inte hur mycket krafter som helst. De blir fort ynkliga av magsjuka.

Sushi är så gott, tycker i alla fall jag. Wasabin kan man ju alltid utelämna. Bordsskicket är inte alltid så bra hos amrisarna heller. Jag menar, det är annorlunda mot vad jag är van vid. Ska passa mig för att kritisera med tanke på hur jag ser ut på bilden!

Annika:
De lägger verkligen ner sin själ i maten på detta ställe. Sushin ser och är god. Men igår valde jag nudlarna istället och det var gott det med.

Jag har INTE tid att bli sjuk. Ikväll ska jag ju på mitt efterlängtade Groove pass.

KRAMAR!

Saltistjejen sa...

Å vad god sushin såg ut, men stackars Liisa! Hoppas hon är bättre idag och att natten gick bra.
Kram!!!

Taina sa...

Saltis.
Den ser inte bara god ut den ÄR god också!

Hon spydde faktiskt inget inatt. Det började när hon steg upp vid halv sex imorse. Bläää!

KRAM

Grekland nu sa...

Vågar man avslöja att man aldrig ätit suchi en enda gång?? Vet inte varför egentligen, kanske för att det inte är så vanligt här i Grekland, kanske för att jag är lite feg när det gäller viss mat...Men det såg verkligen fint ut på din bild!

alegni sa...

stackars liisatösen. hoppas hon har rett upp efter sjukan när jag tecknar ner dessa rader.
den där sushin ser sjuuukt god ut! själv har jag ätit sushilunch både idag i sällskap av maken och i förrgår i sällskap av äldre sonen, och just nu har jag fått sushibehovet mättat för några veckor framåt. yngre sonen känner sig dock missbytt och tjatar om hemmabygge... men jag tror jag skickar honom till restaurangen någon dag nästa vecka i stället :)
trevlig spyfri helg!
kram!

Camilla sa...

Stackars Liisa! Verkar som om vinterkräksjukan har slagit till over there också.

Men himmel vilken god mat ni åt! Jag blev så himla sugen på sushi så det inte finns. Måste nog uppsöka min lilla stads sushirestaurang imorgon:)

Kram

Desiree sa...

Åh stackars lilla Lisa hoppas hon mår bättre tills imorgon. Bläää för att vara magsjuk. Jag hoppas att du och Jonas klarar er.
Men wow det var ingen liten sushi tallrik som Jonas fick in. Den såg jättefin ut. Kul att ni har många bra resturanger att välja på. Även om de skulle ha öppet halva natten lång så är det ju så att man blir ju förbannat hungrig om man bara måste vänta och vänta. När jag blir allt för hungrig blir jag total tjurig och tappar allt mitt tålamod och det enda jag kan fokusera på är att få mat.
Ha en bra helg och hoppas att Lisa är frisk och mycket piggar imorgon.

Marianne sa...

Stackars liten! Hoppas hon har hunnit krya på sig nu så att hon mår bättre. Du får ge henne Cola, det brukar funka bra.

Nyss läste jag om god mat hos Desirée, och nu läser jag om sushi hos dig. Nu blir jag hungrig på riktigt! Vi kanske ska testa sushiplejset är i Älmhult i morgon.

KRAMAR!

Anna, Fair and True sa...

Trevligt initiativ!