lördag 29 januari 2011

Det här med träning

Tänk vad kul det är att träna. Nästan jämt i alla fall. Visst finns det dagar som känns jobbiga då benen är blytunga, lungkapaciteten är som bortblåst, armarna förvandlats till kokt spagetti och tankarna är inställda på något helt annat än ett träningspass. Men känslan efteråt är alltid densamma - EUFORISK! För fy fasiken vad skönt att kunna ge kroppen en omgång. Regelbundet.

Nu är siktet inställt på min tionde mara. Kan ni fatta? Tionde! Vem kunde ha trott det om mig?? Var den kommer att springas har jag ingen aning om just nu. Det är lite av ett jubileumslopp, tycker jag, och då ska det ju vara speciellt. Ett roligt lopp.Mitt mål har varit att springa en mara per år och jag har, sedan 2000 klarat av 9.

2000 NYC
2001 Medoc, Frankrike
2002 Stockholm
2003 - (var upptagen med att föda barn)
2004 Stockholm
2005 Stockholm
2006 London
2007 Stockholm
2008 Hartford, CT USA
2009 - (var upptagen med att plocka ut gallblåsan)
2010 Hartford
2011 ????

Jag läser ganska många träningsbloggar och inspireras av dem såklart. Jag har valt att inte ha en renodlad träningsblogg eftersom jag har inget renodlat program jag kör efter. Det är bara och tuta och köra som gäller för mig. Nu har jag inlett en ny relation. Med en personlig tränare alltså. Jag får träffa henne 3 ggr gratis. Därefter börjar taxametern ticka. Nu snackar vi T I C K A för det är hiskeliga priser de tar. Kan jag inte klara av det själv, som jag gjort i alla år? Jo rå men det står lite still. Jag lullar på i vanlig takt.

Förutom min löpning så älskar jag mina work out pass på gymmet och då är det Groove och Zumba som gäller. Jag blir lika förvånad varje gång när jag ser deltagare gå ut från passen utan en enda svettdroppe! Hur bär de sig åt? Jag ser ut som en dränkt katt och under själva passen tar jag ut mig för kung och fosterland (president ska det ju vara). Jag piskar mig själv, jag låter (inte från baken) genom att skrika AHWRRRRR. Det går att få ut ännu mer då. Ibland får jag kommentarer efteråt där någon undrar hur jag kunde bli så där svettig. "Ja vad tror du? Jag har inte kommit hit för att stå och fila naglarna!"

Igår kväll släpade jag alltså med mig Bella på Groove eftersom det var lansering av det nya programmet. Men dra på trissor vad kul vi hade! Efteråt bjöds det på refreshments OCH vin. Vilket gym i Sverige får göra sånt???

Vi skulle ta med oss en partner och ibland tar man vad man haver...

Instruktörerna tar gärna upp deltagare under passet.

Då har vi kommit igång och här vill jag bara köra! Anledningen till denna utstyrsel var att vi skulle vara "stars" och vad passar inte bättre än ett glittrigt linne?

Rumpövningar!

Belly dance!

Min partner för kvällen - Bella.

Törstig blir man. I alla fall jag.

Alltid lika kul när nya program lanseras och det bjuds på lite smått och gott.

Lite vin kanske?

Jaha, här bråkas det om Raol!

Helg igen då och idag blir det skidåkning i Butternut. Liisa mår bra igen, som tur är. Ett par löppass ska jag hinna klämma in också.

Ha en underbar helg!

9 kommentarer:

Annika sa...

HAHA, vin på gym! Ja, det hör väl inte till vanligheterna. Men why the HECK NOT!!!! Ni hade gjort er förtjänta av det.
Ser kul ut! OCH du med dina maror....HATTEN AV!!!! YOu rule!!
Ja, var månde maran 2011 äga rum? Helsingfors kanske?
KRAMAR!!!!!!

Saltistjejen sa...

Fy vad sugen jag blir på att gruppträna igen" när jag ser dina bilder. Det var åååår sedan. Här i NYC är gympass sååå dyrt så det har vi helt enkelt inte råd med. Haha, först måst jag ju koma igång med att träna överhuvudtaget vilket går så jädra trögt. Sprang ju typ 2 ggr i höstas men sedan blev det inte mer. Jaja, om ja blir arbetslös snart lär jag ju ha tid.... Just nu försöker jag tänka att springa runt med småbarn och lyfta, bära, kånka och leka med dem är åtminstone liiiite träning det med... ;-)
Verkar vara ett toppengym också!
Ha en fin helg och hoppas Liisa är frisk nu!
KRAAAM!

Ulrika sa...

Ja visst är det underbart!!!

Jag har inte så mycket koll på marathons (det går ett Rock 'n Roll marathon här i New Orleans i Feb men det är lite tight kanske ;-)).

Däremot är de här racen något jag funderar på själv. Inget marathon men jag tror det kan vara jätteroligt!
http://www.warriordash.com/locations.php

Desiree sa...

Det verkar ha blivit en hellyckad kväll med mycket kul och svett som lackade. Härligt! Jag håller verligen med dig om att det känns underbart efter att man har varit och tränat och fått köra ordentligt. Det är en sådan glädje att gå hem och softa då man har trötta muskler. Jag saknar fortfarande mitt toppen gym i Alabama men Friskisen här är helt ok. De bjuder faktiskt på lite smått och gott ibland och hade även en glöggkväll innan jul. Jag antar att det är skillnad mellan de olika anläggningarna också men den på KI är ganska liten så det blir mysigt på sitt sätt. Jag beundrar dig som sprunigt så många maror! Wow säger jag bara! Även om jag gillar att träna så är jag inte den som springer en mara.
Ha en fortsatt bra helg.
Kram!

Kalas Lotta sa...

Härligt att du trivs så bra på ditt gym, jag är lite avis...

Däremot kan jag meddela att mitt älskade gym i Sverige - N´joy Täby - bjöd på vin lite då och då. En väldans trevlig idé även om jag har lite svårt för att dricka alkohol när jag har tränat...

Här hos oss har jag bara hört talas om Yoga med vin och chokladprovning efteråt...kan nästan inte komma på någon mer opassande kombo. I min yogabubbla ska man varken äta eller dricka 30 min före eller efter ett yogapass.

Njut på du, själv kör jag med Jillian tills gatorna är lite bredare - just nu är det toksmalt och livsfarligt att ge sig ut..

Ha så skoj i Butternut!

Kramen!

Katarina sa...

Va kul det verkar ha varit! wow, den 10:e maran, det är hur imponerande som helst!

vin på gymmet,, hmm, den var kul! Vad träningssugen jag blir, jag ska nog ta itu med träningen när jag kommit på plats, jag är så himla trött varje dag!

Marianne sa...

Jag tror att världens vackraste mara går i Istanbul. http://www.istanbulmarathon.org/Anasayfaen.aspx Du springer från Asien till Europa, förbi de stora monumenten och slutar på Inönü-stadion. Garanterat vackert! Om du springer maran där kommer jag och hejar och guidar!

KRAM!

Taina sa...

Annika:
Helsingfors är ingen dum ide faktiskt! Det finns ju hur många som helst att välja mellan. Måste bestämma mig snart för de fylls på snabbt.

Vårat gym ÄR bra och instruktörerna så roliga. De bjuder verkligen på sig själva vilket gör passen ännu roligare.

Kram kram!

Saltis:
Så du hann med 2 ggr i alla fall. Alltid något.

Vårt gym var också dyrt så därför hoppade vi av och sedan lyckades jag få en bra deal för att gå tillbaka. Det lönar sig att förhandla.

KRAM!

Ulrika:
Det såg ju dötufft ut!!! Wow att bara deltaga i Warrior Dash. Phew, säger jag bara.

Nja februari är liiite snabbt in på.

Kram

Desiree:
Det skiljer sig mellan olika gym här också. Som du vet var vi ju med i YMCA ett tag men det gymmet hade inte alls samma atmosfär som Healthtrax. Eftersom jag tillbringar mycket tid där vill jag att det ska vara bra , kul och rent!

KRAM!

KalasLotta:
Hoppsansa att de har de i Sverige som annars är så strikta med alkohol vid tränings- och tävlingssammanhang. En kall öl efter ett maratonlopp är rena himmelriket tycker en annan. Då ska du se äkta finnen efter Stockholm maran som sätter sig vid stadion och halsar både det ena och det andra. Inte jag då rå. Roligaste loppet var Medoc där vi fick springa genom vingårdar och testa Medocviner. Nice. Det du!

Kramen!

Katarina:
Du har nog såpass mycket att göra ett tag så det blir träning i sig. Men tids nog hittar du säkert ett häftigt och läckert gym i KUL.
Kram

Marianne:
Då säger vi så! Jag bokar in dig NU! Försökte förresten gå in på sidan men kom inte åt den...

Kram kram

Marianne sa...

Testa bara www.istanbulmarathon.ord eller googla istanbul official marathon, sedan är det den femte uppifrån.

Allvar? Ja kolla i alla fall upp det hela, och jag kommer garanterat! Hade jag kunnat hade jag också sprungit, men jag tror det skulle bli ambulandsutryckning om jag försökte : D Istanbul är hysteriskt vackert, och trevligt. Och man springer över bron så att man ser ner mot Marmarasjön och upp mot Svarta havet. KOLLA!

KRAMAR!