måndag 24 januari 2011

Så mycket kul att se fram emot!

Almanackan i vår börjar fyllas med en massa roliga saker och mer ska jag trycka in. Jag börjar med att deltaga i ett nytt program av mitt älskade Groove på världens bästa gym, nu på fredag. Titta gärna på länken och trailern så ni får en uppfattning om vad det är. Temat på fredag är Let's Dance och vi ska ha en partner med oss. Frågade Jonas först men han såg så där konstigt på mig, ungefär som om jag hade bett honom redogöra för den babyloniska metoden. Släppte ideén och bad Bella istället.

I februari åker vi till Attitash med en massa grannar. Det blir skidåkning för hela slanten. Jaja, jag vet. Jag är ingen skidåkare men ner kommer jag alltid efter att ha ålat mig upp i en av de livsfarliga liftarna. Kommer att sitta där och blåhålla stavar och spänna fötterna till ett kramptillstånd, lagom till jag ska hoppa av och försöka se cool ut. Landar väl på arselet och tittar snett på någon främling och skyller på att han/hon stod i vägen! Vad gör man inte för sina grannar? Kul ska vi i alla fall ha. Totalt blir vi 21 stycken!

I mars ska vi till Mohegan Sun, ett av två kasinon här i Connecticut. Vi ska inte spela utan lyssna och se på ELTON JOHN!!!!! OMG, så jag ser fram emot det. Det blir vi och våra pilotgrannar. Ja, både herr och fru F är piloter.

Idag fick jag en inbjudan till något jag inte varit på tidigare, dvs en "bridal shower"som är i april och om jag fattat detta rätt så ska det ske 4-6 veckor före bröllopet. Jag googlade och kollade lite vad jag ska ha med mig till denna tillställning. Får nog ringa till brudens mamma. Bröllopet sker alltså i maj och DET är en historia i sig. Dottern ska nämligen gifta sig med en man från en helt annan kultur och planeringen av bröllopet har inte varit det lättaste för brudens mor om jag uttrycker mig milt.

I april ska vi också hinna med att åka på en kryssning i Karibien och jag håller på att studera olika alternativ. Jonas är inte så där jätteförtjust i ideén men har jag släpat mig till skidbackar får han finna sig i att guppa på ett kryssningsfartyg, gå iland på en paradisö och sippa på trevliga och färggranna drinkar!

I maj blir det alltså bröllop och det är vårt första bröllop här i USA.

Oj vad många skojsiga saker att se fram emot!

13 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Vad härligt!!!!
Kul med alla event ni har framför er. Skidresan låter toppen och konserten kommer ju bli super! och Birdal Shower och bröllop här i USA är ngt speciellt! Kolla med familjen till brudparet men de lär säkert ha en sk "registry" i flera affärer så ni vet vad de vill ha och även har koll på vad som redan köpts. Smart och effektivt även om det kanske inte känns så personligt...
Och kryssningen ja. KUL att du lyckades övertala Jonas!!! :-D Hahaha minns hur vi pratade om just detta när vi sågs här i november! :-) Härligt!
Varmaste kramarna i vinterkylan!!

Desiree sa...

Hej Taina,
Vad kul att ha så mycket att se fram emot. Våren kommer bara att svisha förbi när man har massor med kul. Bra spridning på de olika sakerna också. Låter spännande att få vara med om både bridal shower och bröllop i USA. Det är alltid spännande att kolla in olika länders seder och traditoner när det gäller sådant som bröllop. Sjäv ser jag jättemycket fram emot våran USA resa i april.
Kram!

Annika sa...

Vad mkt KUL ni har att se fram emot!!
Skidåkning är nog inte min grej heller, för skraj i backen. men en kryssning är right up my alley!! YESS girl!!!
KUL med bröllop!!
De är ju( oftast) storslagna i detta land. Bridal showers har jag varit på ett antal genom åren. Precis, kolla upp var de är registrearde, alla par registrerar sig i olika butiker. Meget smart för gästerna som skall köpa presenter.
Kramar!!!

Livet enligt Jenny sa...

Oj vilket späckat schema!! Hoppas du får in lite träning i form av löpning i detta också. Inga planer på att springa Lidingö-loppet i år??
Kramen

alegni sa...

oj hjälp, vilken kul vår ni kommer att få! skidor och jag går inte ihop, men färggranna drinkar på en paradisö låter inte alls dumt. jonas kommer inte att vilja åka därifrån, ska du se ;)
jag har varit på bröllop i usa. ganska lustigt egentligen - jag hade nämligen anlänt på natten och när jag vaknade på morgonen anmälde min värdfamilj (min farbror och hans fru) att de skulle på bröllop och att de ringt och frågat brudparet om jag fick följa med, och det fick jag. kan ju meddela att jag inte riktigt hade rätt utstyrsel på mig, men det var skitkul ändå. och på kuppen fick jag hålla lite skandinavskola för en stor hög amerikanska ungdomar som fram tills dess trott att finland låg i new england. suck ;)
KRAM!

Ulrika sa...

Jätteskoj!!! Vilka härliga grannar ni har! Här nere är jag glad om dom har sett ett par skidor. Men vi kan ju åka air-boat i swampen istället hehe... Vi planerar road-trip här. Blir en tur upp till Memphis och Nashville troligtvis. Det kliar i road-trip genen här!
Ha så skoj!

Peter sa...

Väldigt kul, Taina! Fast jag fattar då rakt inte hur du hinner med allt - jag är mäkta impad. Kör hårt!

Taina sa...

Saltis:
Övertalat och övertalat. Jag har bara bestämt att det blir så. Hahahaha!

Jag läste om det där att man kunde kolla var de hade sett ut sina presenter. Men vad jag inte fattar är att vi ska ju sedan handla en present till bröllopet OCKSÅ! Nä jag ska göra något personligt som jag också snappade upp. Jag kan ju alltid skylla på att jag inte är amerikan ;)

KRAMEN

Desiree:
Förstår att du ser fram emot er road trip. Ni tycks vara hejare på att planera. Kanske ni kan hjälpa oss med kryssningen och planera den? Jag har nämligen ingen ANING var jag ska börja!

Ja oj vad kul att ta del av ett bröllop med en bridal shower först. Så olikt finska bröllop kan jag tro.

KRAM

Annika:
Just det, du har ju varit på kryssning och har säkert en del tips?

Det är SÅ himla kul att ha allt detta att se fram emot innan vi drar vidare i höst.

Saltis nämnde om det här med att ha registrerat sig på olika butiker. Jag tycker personligen det verkar trist...och opersonligt. Ska hitta på något personligare. Kul med något annat och annorlunda än en massa köksattiraljer. Hahahaha!

Kram kram!!!

Jenny:
Löpning och annan träning får ALLTID plats. Always. Kan inte fungera annars. Lidingöloppet vore ju SÅ kul att springa igen. Dryg bana. Ungefär som om någon ställt hela Lidingö på högkant, typ. Ska du springa den?

Kram

Ingela:
VA? Seriöst, trodde de att Finland låg i New England? Fick precis höra av en av Bellas kompisar som trodde Australien låg i Europa!!!!!!!!!!

Men vad roligt att du fick uppleva ett äkta amerikanskt bröllop oavsett utstyrseln. Du hade ju kul!

KRAM

Ulrika:
Vi har världens bästa grannar! Allt från partymänniskor till de lite mer jordnära som får en annan att hämta andan emellanåt.

Himla kul med en road trip! Det skulle jag också göra om tid funnes. Får prioritera helt enkelt.

Peter:
Vi MÅSTE köra hårt det sista halvåret. Suga ur det mesta. Sedan vet vi ju inte vad som händer.

Kram

HeLena sa...

Väldigt mycket kul att se fram emot!! Skoj!!
Kryssning låter toppen även skidor är okej och roligt, men jag är inte heller någon stjärna. Men ner kommer man ju alltid som du säger;).
Kramar!!

StrandMamman sa...

Oj vad mycket skoj du har framför dig!! Ser fram emot kryssningsreportaget, jag har själv i planerna att kryssa i Karibien om ett par år... (av förekommen anledning!)
Jag har varit på ett USA-bröllop, som 18-åring den sommaren jag var utbytesstudent. Dottern till min värdinna gifte sig för 3:e gången... :)

Marianne sa...

MASSOR av kul att se fram emot.

Haha, här har vi en överenskommelse att Klas åker på skidresor utan mig men med andra kompisar, jag slipper. För annars blir jag uttråkad och vill från backen vilket gör honom stressad.

Men vi har ingenting planerat än för året, först vill vi ha ett hus, SEN kan vi börja fundera på vad vi vill göra. Jo förresten, jag ska på opera med Olgakatt i april!

KRAM!

Katarina sa...

Wow, oj vad mycket roligt att se fram emot! Jag har varit lite off då jag flyttat men har läst ikapp,, Så glad jag blev av att ta del av att det var ett bra besked du fått! Toppen toppen härligt! Hoppas champagnen smakade bra!

Stor kram

Katarina

Anna, Fair and True sa...

Vad många roliga saker!

Bridal shower är väl som möhippa antar jag? Eller har hon bachelorette party också?