onsdag 26 januari 2011

Stressad mamma leker detektiv

Att komma iväg på morgonen är inte alltid det lättaste här på jorden. Vi har ju en buss att passa. Egentligen två, men Bellas buss struntar jag i. Är man 18 så är man. Men Liisa då, hon behöver MYCKET pushning och tusen påminnelser om att göra sig iordning. Så här kan det se ut
Påklädning sker oftast (alltid) i TV-rummet och i de mest konstiga ställningarna. Varför står ungen inte upp som "vanligt folk"?

Strumporna tycks ha en dryg söm denna morgon och måste rättas till. Också i en ny yogapose.

Sedan ska det ju stretchas lite för att känna efter att allt sitter som det ska.

"Jag är snart klar Mom...

...ska bara fixa mina undies först"!

Under tiden har Dino fått syn på något där ute!

Mystiska män som försöker sig ta sig in i vår källare!

Jag springer till framsidan med kameran i högsta hugg! En till! Inte är de speciellt diskreta heller utan använder en snow blower för att ta sig fram.

Och prylar har de sett till att få med sig. Det verkar som om de ska lasta på mycket!!!

Och det här var resultatet. Den nya pannan. Så spännande var det. Men medge att det är kul att "leka" detektiv ibland och gå in i rollen med hull och hår.

Nu har vi både värme och varmvatten igen. Nice. För att se att allt gick rätt till, dök vår "property manager" upp. Hon tittade ner på golvet och tyckte det var smart av mig att lägga ut "covers" på golven för gubbarna. Skydd? tänkte jag och insåg att hon menade mina mattor som alltid ligger där...tack för det. Jag VET att jag inget kan om inredning men mina mattor ser väl inte ut som SKYDD heller!!!!!!!

9 kommentarer:

olgakatt sa...

Vet amerikaner att det finns annat än heltäckningsmattor?
Man kan undra!
Så skönt att ni fått ordentligt med varmvatten och vattentryck igen! Visst har mänskligheten klarat sig bra i årtusenden med källor och brunnar och en hink i ett snöre men ni hade väl inte ens det;)

Taina sa...

olgakatt:
De vet ju det men jag kanske hade "fel" typ av mattor i köket. Hahahaha!

Ja gud så skönt med varmvatten. Det blev lite krångligt att behöva åka till gymmet att duscha. Bella lånade grannens dusch en dag och det gick ju bra det med.

Grekland nu sa...

Gympa och påklädning på samma gång - praktiskt tycker jag...(och det tycker nog Liisa också).

Desiree sa...

Ha ha jag kan bara inte låta bli att skratt åt vad din property manager sa om dina mattor. Jag antar att man får rycka på axlarna och tycka att amrisar är bra knäppa ibland. Jag är rätt säker på att dina mattor inte ser ut som skydd (ler).
Verkar som det tar tid om morgonen för Lisa men så är väl alla barn. När kommer bussen? När får hon gå upp om hon ska hinna med alla sina yoga poser och stretching?
Kram och jag ler fortfarande åt dina skydd oj menar mattor ;-)

Kraaam!!!!

HeLena sa...

Så skönt att värmen och varmvattnet är tillbaka, aldrig kul att vara utan. Varken den ena eller andra!
Klart att man inte kan bara "stå och klä på sig" när man kan fara runt på rumpan och alla fyra... det är mycket roligare så:D.
KRAM!

ps så kul att läsa din blogg igen! ds

Marianne sa...

Ja det måste ha varit superkris för Bella, hon är ju tonåring och måste väl duscha fyra gånger om dagen? : D Skönt att det är fixat nu.

Bra med morgongympa, Liisa gör helt rätt!

KRAM!

Lia sa...

HAHAHA, alltså den där kvinnan verkar rätt oförskämd? Det är inte första gången som jag undrar om allt står rätt till där...
Härligt med varmvatten, även om det GÅR att duscha på gymmet =)
Och appropå ditt tidigare inlagg: WOW så himla mycket kul ni har framför er! Jag åker ju inte heller skidor (jag KAN, men är livrädd mest hela tiden) så jag tycker att du verkligen tar "one for the team" här- med kryssning som bra morot. Vill veta ALLT om den planeringen, för vi är också lite intresserade av att kryssa...har just nu vänner i vår ålder som åker runt där borta och gör romantiska strandhugg =)
Kram, och tack för at du fann mig på skype!

Katarina sa...

Härligt att få tillbaka varmvattnet! Oj, vad snö ni har!

Saltistjejen sa...

Hahaha men Taina jag tänkte ju DIREKT att "Va tror hon vi är hantverkare och har lagt ut golvskydd!?!?!" när vi hälsade på er och såg mattorna... ;-) ;-) ;-)
Vi fick en liknande kommentar när vi just renoverat vår lgh i Stockholm. En av mina kollegor kom för att få en av våra microvågsugnar 8vi hade två eftersom vi satt ihop köksprylar från mitt och M´s olika hem). Hon hade en vän med sig som körde bilen. När han klev in tittade han sig runt i vårt vardagsrum och sa "Aha, så ni ska tapetsera väggarna här då eller?". Varpå M och jag tittade på varandra och sedan på honom och sa "eh, näe, vi HAR JUST målat om. Det är såhär det ska se ut...." Hahaha! Min stackars kollega såg jättegenerad ut och dagen efter sa hon till mig att hennes kompis inte menat att vara oratig men han var inte van vid att man hade målade väggar och särskilt inte i en färg och struktur som påminde om betong...." Vilket var exakt det vi hade så jag föstår ifall han kanske trodde det var omålat. Hahaha! Han var dessutom ryss (vågar man skriva detta eller kommer jag bli lika uthängd som Birro nu???) och enligt min kollega (som är från Ukraina) så hade man i gamla Sovjet alltid TAPETER. :-)
Well well, vi har alla olika kulturella ryggsäckar.... :-)
Härligt iallafall med varmvatten!!!!!!! DET är något man inte vill vara utan.
Liisa ser förresten väldigt koncentrerad ut när hon rättar till kläderna! och kollar även hon på SvampBon? Det gör ju E vissa morgnar också även om Dora är den populäraste just nu.
KRAAAAM!!!