tisdag 29 juni 2010

Ingen camp

Minstingen har Roseola. Även kallad Sixth disease. Låter ju logiskt för förra året hade hon fifth disease. Undrar när sjunde kommer då? De tycks vara lite fantasilösa inom sjukvården och börjar slänga med siffror på sjukdomar.

De här sjukdomarna ger hög feber och blossar sedan ut i utslag/klåda. Än så länge har hon bara feber och hög sådan. Det har således inte blivit någon camp för henne och besvikelsen är stor. Eftersom Maken är bortrest och jag jobbar så mutade jag henne igår med en Nintendo DS. Det är väl ok?

I väntrummet hos Farbror Doktorn läser hon "Cat in the hat".

En toppengrej visade det sig vara, denna lilla tingest.

Åter till arbetet.

Jobba Taina. Jobba.

12 kommentarer:

Desiree sa...

Nä stackarn. Usch inge kul att vara sjuk och dessutom inte kunna få gå på camp. Det är nog bra att hon fick en liten mutpresent. HOppas att hon kryar på sig snabbt.
Kram!

alegni sa...

härliga midsommarbilder, taina, men jättetrist att lillon gått och blitt sjuk. hoppas hon tillfrisknar tills ni ska flyga iväg åt vårt håll!
skön sommar, see you soon! kraaam

Saltistjejen sa...

Å NEEJ!!!!
Vi trodde ju att E jhade just roseola för ett tag sedan. Det går på hennes dagis just nu. Men sedan tänkte vi att det nog ändå inte var det. Hon hade utslag men ingen feber. Hopas Minstingen snart blir bra iallafall.
Kramar!

Heather sa...

Hoppas hon blir bättre snart!

Jag vill ha en sån Nintendo DS ;)

Malin sa...

Usch ja, mina har haft både fifth och sixth, men när febern är borta får hon väl gå även om utslagen är kvar? Har för mig (men kan ha fel) att man inte smittar längre. Tyvärr väldigt smittsamt INNAN utslagen kommer. De flesta vuxna är dock immuna.

Anna, Fair and True sa...

Stackars Minstingen! Förstår att hon är grymt besviken! Då förtjänar man ett DS!

Marianne sa...

Tur att du har hunnit andas lite i alla fall : )

Hoppas att Minstingen kryar på sig snabbt så att hon får komma iväg på Camp. Trist att behöva missa första dagen, så klart. Samma som lilla E hade, var det inte?

KRAM och hoppas att du kommer upp till ytan snart!

Melting Pot sa...

Smart drag. Har räddat många långtråkiga stunder! Kram

Taina sa...

Desiree:
Tackar. Besvikelsen släppte ganska snart efter mutan. Vilken tur. Annars är hon ju så aktiv och pratar oavbrutet. På detta sätt har hon varit tyst i långa stunder och jag har fått jobba ifred.

Kram

Ingela:
Midsommarbilderna var väl lite si så där, men de duger med tanke på utrustning och fotograf. Hahahaha!
Minstingen är på bättringsvägen, som tur är! Yeah, snart ses vi. Spännande!

Kramar

Saltis:
Jag trodde detta bara drabbade små, små barn men så är inte fallet. Ibland kan de inte skilja på 5:e och 6:e sjukan sa doktorn och man kan få den flera ggr! Så står det inte på de svenska sjukvårdsupplysningssidorna. Märkligt. Jaja, sjuk har hon varit i alla fall. Tur att E är bra nu.

Kram på dig!

Heather:
Hon är pigg trots febern. Och Nintendon var verkligen en höjdare. Det är en inbyggd kamera i den!

Kram

Malin:
Jo då, hon kan gå på camp när utslagen är framme. En del vuxna kan faktiskt få denna sjukdom men det är ovanligt.
Jag har ingen åtkomst till din blogg.

Anna:
Besvikelsen försvann fort med DS!

Marianne:
Hahahaha! Ja du, det är en bit kvar upp till ytan. Och så fort jag tittat fram ordentligt ska jag skriva om det. Phew, säger jag bara.
Saltis var inte så säker på att det var samma efter E inte fick feber. Ibland tror jag inte doktorerna vet heller vad det är.

Kram på dig!

Melting Pot:
Och jag som trodde hon var för liten! Men ack vad jag bedrog mig. Hon hittade snabbt alla funktioner och det är en inbyggd kamera i den här så hon kan fota och trixa med foton vilket hon har sysslat med de senaste timmarna!

Kramar!

HeLena sa...

Ibland har nöden ingen lag... så visst är det okej. Jobba måste vi ju.... Hoppas hon kryar på sig snart!
Kram

Annika sa...

Den hade Karolina också då hon var liten, kanske i Liisas ålder. Minns att den slog ut henne rätt ordentligt.
Tur att Liisa har sitt Nintendo DS att syssla med.
KRAMAR!!!

Livet enligt Jenny sa...

Goa Taina du jobbar väl inte halvt ihjäl dig??? Nu har jag anmält mig till Lidingöloppet och undrar så om du sprungit detta någon gång eller om du rent av skall göra det i år och att vi så kanske kan träffas.... Hoppas lillan mår bättre nu! Sköt om er. Kramen