söndag 27 juni 2010

Midsommaren 2010

Var är jag egentligen? I ett växthus eller i en klimakteriekropp? Jag bara undrar, för nu svettas det, ska ni veta. Det har jag gjort i flera dagar nu och det kan ju bero på att vi ligger och pendlar kring 30 grader plus en hög luftfuktighet. Tyvärr så har vi ingen central luftkonditionering i huset utan sk split units, dvs sådana där åbäken som ska krånglas in i giljotinerna (amerikanska fönster). De är inte speciellt effektiva i stora rum samtidigt som de låter som 100 tröskverk. Men lite verkan gör de och lökringarna under armarna försvinner en stund i alla fall.

Ja, jag vet, jag har varit superdålig på att uppdatera bloggen och framförallt att kommentera hos andra och svara på kommentarer. Men jag ska berätta mer om jobbet som jag är mitt uppe i nu om en vecka eller så. Tufft är det i alla fall. Jag gillar att ha många järn i elden, men ibland kan det bli för hett för den här finnen med!

Förutom jobbet så tränas det ju en del. Som de flesta säkert har räknat ut. Hämnden är ljuv sägs det. Jag går alltså stenhårt in för den kommande maratonkampen mellan maken och mig i höst. Det är finnkampstakter! Är till och med så seriös så jag går och lägger mig tidigt en fredagkväll för att kunna gå upp tidigt morgonen därpå och äta frukost för att sedan dra ut på en 22 km löprunda! Jag är så taggad och det känns kul. Sjukt, tycker säkert en del, men man kan ju inte påstå att det skulle vara skadligt att träna?

Midsommaren kom och gick. Minstingen var febrig så det fick bli en lugn hemmakväll. Maken är i Sverige på fisketripp med polaren. På midsommardagen drog vi iväg till svenska Pia Sjölins galleria i Canton för att äta och sjunga "Små grodorna". Kul och himla bra initiativ av Pia.

Imorgon börjar Minstingen på "camp" och nu är det Koala Kids som gäller. Oj vad hon ser fram emot det. Tonårsdottern jobbar och tjänar pengar. Snart drar hon till Sverige. Jag får vänta några veckor till innan jag drar iväg, inte till Sverige men till Finland!

Some pics:

Mmm vad gott det är med smet. Smet som blir tårtbotten.

Hinner aldrig ta bilder innan någon har hunnit ta en tugga eller två. Ingen midsommar utan jordgubbstårta!

Hur var det med bordsskicket?

Tadaa!

My girls <3

Efter middagen på midsommaraftonen blev det kubb och lek i trädgården med Dino.


Minstingen försöker komma undan hunden, men han har full koll!

Titta vad Pia bjöd på!

Två förväntansfulla flickor.

De här tavlorna ville Tonårsdottern gärna köpa, men då får hon banne mig jobba mycket mer!

Och här dansas det till Små grodorna och ni kan ju se mig in action (jag i vitt till vänster). Minstingen ser mer reserverad ut.

I Pias galleria kan man hitta mycket olika sorters konst så som den här lilla plåtgubben. Cool, tycker jag.

Och till sist vill jag bara gratulera Sonen, som fyller hela 24 år idag! Grattis älskade son!

Bilden på sonen har jag stulit från Facebook. Den är tagen på midsommaraftonen i Stockholm.

Nu får det bli en kall dusch! Natti, natti.

10 kommentarer:

Heather sa...

Roliga kort! Jag älskar din hund Dino :)

Ja det är muggy och hot här i Buffalo med. usch!!!

kram

Saltistjejen sa...

Vad du sliter vännen! JHoppas att det snart lugnar ner sig något på jobbfronten. Ni verkar haft en bra Midsommarhelg förutom att Minstingen var sjuk- Hoppas hon är bättre nu.
Stor kram!!

Grekland nu sa...

Haha, vad kul det ser ut att få dansa små grodorna i en sån tjusig gallerimiljö!! Men hjälp vilket tempo du håller, blir alldeles matt. Hoppas du får varva ner under semestern i alla fall så småningom. Och tårtan såg GOOOD ut...

olgakatt sa...

Man KAN träna så att det blir onyttigt, Taina! Det kallas ortorexi.... Fast det motverkas av jordgubbstårta med mycket grädde!

HeLena sa...

Låter som om ni har haft en härlig helg, även om det är fuktigt och varmt!
Vad duktig du är som springer! Jag har pwat 45 min varje dag i en vecka (är ju möjligt på semestern) snart är det dags att lägga på joggen...
Har saknat din blogg men förstår att jobbet kräver mycket tid. Det är alltid lika kul när du skriver.
Må så gott!
kram kram

Anna, Fair and True sa...

Låter som en trevlig helg! Tårtan ser mycket mumsig ut, förstår varför du inte hann ta foto innan folk började ta.

Desiree sa...

Hej Taina, fullt upp har du verkligen haft det. Kul att du är tillbaka på bloggen nu. Hoppas du hinner med lite fler inlägg framöver. Ha ha tycker det är super att du är så taggad över att vinna över maken din. Det kommer du nog att göra. Jag hejjar på dig stenhårt. Träning sägs ju ge beroendeframkallande endorfiner så det är väl det du fått nu.
Kul konstuställning. Ser ut som ni fick en fin midsommar trots febrig minsting med en jordgubbstårta som såg sååå god ut! Pias midsommarbuffé gick verkligen inte av för hackor, wow vad fint och vad mycket hon hade fixat. Ha en bra start på veckan. Fukten och hettan är helt klart olidlig just nu, I know all about it .
Kram!

Melting Pot sa...

Vilket fint midsommarbord. Tårtan såg också väldigt god ut. Ser att minstingen tyckte det också :)

Har själv lite dålig tid med bloggande och bloggläsning nu, men är det sommar så är det. Tittar in lite då och då. Förresten, lycka till med din maratonträning. Kul att du är så taggad.
Kram

Ingmarie sa...

Du prioriterar helt rätt! Jobba "måste" man ju men inte blogga. Träningen är viktigare! Go Taina!

Annika sa...

TUNGT att ni inte har central AC...
PUST!!
AC är ju ett måste den här tiden på östkusten i US.
Saknar inte vädret. ALLS!!
Menm vilka härliga bilder!!!
KUL med små grodorna på galleriet.
Kramar!!!