onsdag 24 februari 2010

Den där helgen

Just det, jag har ju inte berättat om helgen då min fina, underbara väninna var här! Vilken helg då! Som tur var Maken bortrest då. Missförstå mig rätt, men vi fick så mycket tid för babbel, bara hon och jag. För herre-min-gud vad mycket det fanns att prata om!

I-M har jag känt varandra sedan vår tid på universitet i Luleå 1982. Det är 28 år sedan och vi har aldrig tappat kontakten under alla dessa år. Vi har funnits där för varandra, i vått och torrt. Låter ju nästan som om vi är gifta, hahaha! Hon är i alla fall gudmor åt Tonårsdottern och den rollen tar hon på största allvar.

Jag lägger in bilder som visar vad som hände under helgen hon var här. Saknar henne redan.

Självklart inleddes helgen med ett besök på gymmet och ett Groove pass!

Minstingen klädde upp sig inför I-M's besök, en blandning av en ballerina och Pippi Långstrump. I famnen har hon presenten från I-M, maskoten Miga från Vancouver vinter OS.

Vi hamnade på ett äkta amerikanskt hak. Fina restauranger ser hon så ofta ändå...

Där träffade vi min fina och härliga kompis D.

När jag hamnar på dansgolvet med D går det undan!

Det var en riktigt trevlig kväll med D's make som spelade i det lokala bandet.

Självklart ska det handlas när man är in da us and a och Minstingen fick vara med på denna shoppingrunda. Hon brukar underhålla sig själv ganska bra. Suck. Ska man skratta eller gråta?

"Jag behöver egentligen ingenting". Men vad fan är då allt detta??? Hahahaha, typiskt I-M!

Efter några timmar blir även Minstingen lite sliten och här tyckte hon "I'm so done with shopping".

Ett besök på Starbucks efter shoppingen satt bra.

Kvällen skulle tillbringas på en riktigt mysig restaurang i Simsbury. Men före det ett glas vin i sängen och Solsidan på TV4Play.

Lite champagne i baren satt inte fel.

Jag i min nya kavaj. Kolla posen...

Bästa vänner i 28 år och många år till.

Hejdå min kära vän och kom snart tillbaka!

13 kommentarer:

Sporty Spice sa...

Vad roligt ni verkar ha haft det. Underbart när vänner kommer på besök men tyvärr alltid lika tråkigt när de åker hem.

eastcoastmom sa...

Trevligt besök du hade!

Saltistjejen sa...

Å vad ni verkar haft det härligt! Det ÄR verkligen en sådan LYCKA när man får tid och tillfälle at träffa och umgås med sina riktigt nära vänner!
Förstår att du saknar henne. Men tänk på att det är fantastiskt att HA sådana vänner. Även om man inte ses så ofta och bor långt ifrån varandra.
Haha skrattar åt Minstingen!!! Hon är för härlig!!!!! Fast jag tyckte inte bh-strl såg ut att vara riktigt rätt...?!? ;-)
Kramar!

Camilla sa...

Vilket härligt besök! Det är så himla mysigt att träffa vänner som man saknar.
Den där maskoten verkade få hänga med på det mesta:)
Minstingen & BH:n fick mig att gapskratta, såg ut som Bh:n skulle kunna funka som en hängmatta åt henne:)

Hoppas att det inte dröjer alltför länge innan du och din vän har möjlighet att ses igen.

Kram

Grekland nu sa...

Åh vad härligt kul ni verkar ha haft det! Och visst är det nåt alldeles speciellt med väninnor man haft LÄNGE. Man känner varann utan och innan och man vara som man är.

underytanjag sa...

underbart med sådana vänner!

alegni sa...

jag blir nästan tårögd (varför skrev jag nästan?) när jag tänker på hur trevligt ni hade det under besöket och hur jobbigt det är att skiljas igen.
jag är nog en sann nordbo, för det här med stövlar på fötterna i sängen, det kommer jag aldrig att förstå mig på! ;)
kram!

Annika sa...

You lucky, lucky girl, you!!
Jag blir så avis att det inte sant!
Underbart när goda tjejkompisar kommer över. DET bästa!!
Vilka helt underbart glada och lyckliga bilder!
Bilken när ni dansar på haket är ju CLASSIC!! Urcool!!
Vad roligt, Taina...
Hoppas ni ses snart igen.
KRAMAR!!!

Petchie75 sa...

Åh, vilken underbar helg och roliga bilder!! Vänner i vått och torrt växer inte på träd och speciellt inte när man flyttat runt och bytt land några gånger, men de man har ska man vårda ömt.
Jag ser att shoppingen skedde på TJMaxx ;-) Där (och Marshalls som vi har som är samma koncept och ägare) är det farligt att shoppa! Vår besökare "grannfrun" shoppade järnet på Marshalls förra veckan, en massa söta barnkläder till barnbarnen...
Din pose är ju direkt hämtad från röda mattan, ser väldigt proffsig ut!
Kram

Anne sa...

Jag blir tårögd när jag läser det här, jag fick ett sånt sug efter en av mina bästa vänner hemifrån när jag läser ditt inlägg och ser dina bilder. Attans vad det triggade igång en massa känslor....
Men åh så härligt mysigt ni haft det. Vänner i 28 år, ja det är speciellt och härligt att ni hållit ihop under alla år. Och ja, håller helt med om att det var nice för er att maken var bortrest. En riktigt bra tjejträff förutsätter nästan att mannen är ute ur huset och man faktiskt bara får fokusera på sin vän. Speciellt när man får långväga besök sådär. Jag har aldrig försått mig på dem som när de blir ett par, jämt ska ha mannen med och låta honom inkränkta. Oerhört störande. Jag tycker det är jätteviktigt att ha egna relationer med andra tjejkompisar, inga manliga störande element och ut ur huset ska han vid såna tillfällen.
Hur som helst, skitsnygga är ni båda två också. Ursnyggt klädda och fräscha båda två. Kram!

Susjos sa...

Ser helt underbart ut!!!

Taina sa...

Petra:
SÅ kul! Det var andra gången hon var här. Hon brukar vara på tjänsteresa i USA med jämna mellanrum så det passar ju jättebra då :D Uscha, jag avskyr avsked :(

eastcoastmom:
Den bästa av alla :D

Saltis:
Visst kan man ha många vänner men få sådana där "riktiga" vänner. Hon är dessutom så himla jordnära och vi har lätt till skratt ihop. Vi har ju upplevt en del under våra 28 år.

L är för rolig. En riktig underhållare. Ibland vet jag inte om jag ska skratta eller gråta.

Kramar!!

Camilla:
Vi träffas regelbundet trots avstånd även om det inte blir så ofta. Hon bodde i England ett tag också och då åkte jag givetvis dit ett par ggr. Ingenting kommer emellan oss.

Hängmatta. Hahahahahaha!!!

Kramar

Grekland nu:
Så har vi det, dvs vi kan verkligen vara oss själva utan krusiduller. Avslappnat. Just nu planerar vi vår nästa maratonresa :D

underytanjag:
Härligt! Det var hon som var här förra året också och vi hade lika kul då. Vi sågs i somras också. Det får inte gå för långt mellan gångerna bara.
Kram

Ingela:
Hahahaha! Jag brukar inte heller ha stövlar/skor på mig i sängen, men det här var hennes nyinköpta stövlar så då var det ok.

Ja det är en sann vän och vi har så trevligt och roligt ihop.

Kramar

Annika:
Du har väl haft några vänner på besök genom åren antar jag. Och visst är det kul! Vi är egentligen ett gäng på 3 tjejer men en av oss har varit upptagen med jobb (jobbar åt regeringen) och sedan fick hon genomgå en stor operation. Men vi sågs i somras, alla tre. Hysteriskt roligt!

Det här haket vi var på, tyckte I-M var som taget ur en film. Du vet med biljardbord, killar i keps och en öl i handen. Hahahaha. Men kul var det :D

Kramar!!!

Petra:
Röda mattan. Jo jag tackar jag!

Nej, de växer inte på träd och det är så himla viktigt att vårda vänskap. SÅ viktigt! Vi har varit duktiga på det och alltid tagit hand om varandra i "vått och torrt".

Jovisst var det TJMaxx. Hon tyckte det var suveränt och blev yr av alla låga priser på fina märkesvaror. Du såg ju högen! Och hon som inte skulle handla något. Hahahaha!

Kramar!

Anne:
Tackar!!

Visst är det skönt när man får vara "ifred". Det tycker jag med. Man behöver inte alltid ha karlarna med. Vårt babbel blev ju helt annorlunda och vi kunde "koncentrera" oss på oss själva. Egoistiskt men så sant. Nu tycker min make så himla mycket om I-M och tyckte det var synd att han inte var hemma. Hon kommer fler ggr eftersom hon har en del tjänsteresor hit. Tur va?

Kramar!!

Susjos:
Eller hur! Då ska du bara veta hur det var i verkligheten!!!

Kramar

Suzesan sa...

Skön bild den med stövlarna på i sängen haha. Men asså snygg kvaj du har och så snygga ni äör och vad roligt ni haft. Så där som man bara har med bästisar.

Kram
/Susanne