onsdag 3 februari 2010

The American school

Ska jag skratta eller gråta? Det är den stora frågan idag. För titta vad mycket snö vi fått!

Uuuh, ser ut som om vi har haft snöstorm inatt!

Kan det vara en centimeter? Två på sin höjd. Jag måste kolla riktigt noga. Kanske jag skulle ha haft ett förstoringsglas. Grannen funderar vad jag gör ute när jag studerar marken så noga. "Kanske hon har blivit blind", tänker han. JA för jag ser inte PROBLEMET!

Skolorna kunde givetvis inte öppnas förrän 90 minuter senare. Annars blir det ju trafikkaos i detta snöoväder. Många har fyrhjulsdrivna bilar, vägarna är fint plogade så "WHAT's THE PROBLEM"? Är det månne en massa tonåringar (läs snorungar) som inte vet hur man kör med en eller två snöflingor på vägen???

När jag ändå är inne på detta med skolor så måste jag visa hur köksbordet ser ut:

Det är en del papper, kan jag bara säga.

Att vara förälder till skolbarn här i USA, så rekommenderar jag en kurs i projektledning! Just nu svämmar Minstingens skolväska över med diverse lappar om allt som ska göras. HEMMA! Samla 100 saker av någonting, typ flingor, knappar eller liknande och lägg i en påse. Skriv Valentine's kort till alla dina klasskamarater (21 st). Klipp och klistra figurer. Limma figurer. On and on and on! Det gäller att planera kan jag säga er. Det där med att ha det fint på köksbordet med en gullig liten duk, fräscha tulpaner i en vas och en chic liten servetthållare kan jag glömma just nu. Dumpa innehållet i ryggsäcken ungar!

Märks det att Taina har mycket på gång?

13 kommentarer:

Annika sa...

Här har det nog kommit minst en dec så skolorna här är stängda idag.
Fast, snön verkar vara sjöblöt och Peter har precis åkt till jobbet. Tror inte det är ngn större fara på gatorna. Skrev just om detta på min blogg idag. Jag har med åren fått mer förståelse till varför skolorna stänger...

Ja, i ES är det verkligen projekt hela tiden...
Just det där med valentinkorten minns jag tydligt. Numera köper de Valentinkort av the cheerleaders på Middle school för 50 cent styck, då ingår en godisbit också.

Eftersom snön är så blöt (om än riklig) därute så tror jag att vår kommun kommer att få mkt kritik idag för att de stängt. OCH du, nästa stora storm kommer på fredag, har jag hört...

Nej, klagar inte...har ju velat ha snö länge nu...

Kram på dig!! Och 90 minuters delay fixar du nog ;-))) DET kunde ha varit stängt. Då hade du fått psykbryt...

Petra H sa...

Ha ha, det är ju tom värre än i Skåne :-) Där har det ju faktiskt varit snöstorm flera ggr i år, senast igår och jag såg att folk satt fast i sina bilar igårkväll. Mina föräldrar ser såååå framemot att komma till PR om 11 dagar, och slippa snön ett tag!
Det är inte klokt hur mycket föräldrarna (antar "läs mammorna") ska fixa HEMMA med barnen för den amerikanska skolan. Som vi redan har konstaterat, det förutsätts ju att mammorna är hemmafruar...
Kram

Peter sa...

@Petra: Eller hemmapappor. Vi är några stycken som tar huvudansvaret för kidsen, åtminstone här i DC...

@Taina: Här vågar inte de kommunala skolorna ha stängt längre, sedan Obama röt ifrån för ett år sedan. Så trots några centimeters tung blötsnö i morse, så var skolorna öppna som vanligt i Distriktet (vet att det kommit mer i suburbland, som Annika skrev). Däremot startade den äldste sonens skola (privat) två timmar senare än vanligt pga snön. De är mjäkiga, de där privatskolorna... Kram

Saltistjejen sa...

Japp snöstorm här är defintivt annorlunda mot snöstorm i Sverieg....! Precis som att snöstormar i Norrland är annorlunda mot södra Sverieg...
Jaja, så är det.
De har visst lovat en till u till slutet av veckan. Värre än den som var igår. Jag tänkte när jag hörde det "var det snöstorm igår????!!???"
Och du det låter mycket med skolprojekten? Ma kan undra ifall de tycker det är eleverna eller föräldrarna som ska aktiveras?! ;-)
KRAAM i snöstormen!

alegni sa...

här har vi snart en meter snö och jag börjar misströsta mer och mer för varje gång jag ser nya snöflingor dala ner från skyn. skicka hit amerikanerna så de får uppleva en äkta vinter ;)
krammmm

HeLena sa...

Kära Taina, kära nordfödd!! De VET INTE vad det innebär med snö. De vet inte vad kallt är. De vet inte hur det är att köra med vinterdäck i 25km/h, med snöstorm virvlande runt runt och ha 2 meters sikt framför bilen och tycka att 25km/h är nog för fort.... Ta det lugnt! Njut av 90min x-tra tid med dottern. Ditt JOBB går dessvärre ingenstans (frustrerande jag vet). Jag kan också förstå att det är mycket med hemläxor men jag kan säga att jag skulle önska att min dotters skola gjorde Alla Hjärtans Dag kort till varann. Mer empati och kärlek i livet!!
Ta det lugnt Taina och som sagt förut, andas andas....

Stor kram!!

Anna, Fair and True sa...

Oj, hur har ni överlevt?! ;)

Man tycker de kunde göra några av de där projekten i skolan!

"Husmodern" sa...

@Peter -- Wow, SAHD finns?? Jag ar en SAHM, i Buffalo, NY och har snoar det for fullt smaa smaa snoflingor, saa fint!!! :)

Jag var ute i min PT Cruiser idag mkt och tyckte alla vagar var fina och det var inte ngt ovader trots allt lake effect sno...

Ha en bra dag Taina!! Kram

Camilla sa...

Du, bilden på bildäcket är ju helkul! Undrar vad grannarna tänkte:) Kanske att du fotade fälgarna på bilen..

Herregud, vad mycket projekt barnen ska göra hemma! Full rulle med andra ord.

Ha det gott.
Kram

Taina sa...

Annika:
Blötsnö kan jag vara utan.

Simsbury har fått kritik för att de har öppet jämt och därmed börjat bli mer restriktiv och lägger snabbt in delays och snow days. Tyvärr. Men det hände en olycka nyligen med en skolbuss. En elev dog. Men felet var chauffören som hade klagomål sedan tidigare för slarvig körning. DET vill jag undvika såklart. Att ha dåliga chaufförer.

KRAMAR

Petra:
Ja, Skåne har ju också fått en del snö så jag förstår att de ser fram emot ett besök hos er.

"På vår gata" är det nästan bara hemmafruar, men vi har även en som är hemmapappa. Han smygjobbar och är en sk dag trader och fixar snabba pengar på det viset...hihi.

Kram

Peter:
Hahahaha, bra kommentar där! Vi har en hemmapappa här på vår gata. Han är mycket populär då han ofta ses ute med barnen när de kommer hem och spelar basket och baseball med dem. Det tycks inte vara lika populärt bland mammorna.

Här är det tvärtom. De var tuffare förr och var kända som den enda som höll öppet under "snöstorm". Men trycket blev för stort och små incidenter har även bidragit till beslut om att hellre stänga än chansa.

Kram

Saltis:
Jag förstår inte att de envisas med att kalla det för "snöstorm" bara för att det snöar och blåser samtidigt. De hiar upp sig och andra. Som Annika skrev i sitt inlägg, så åker folk ut och handlar och bunkrar upp in case. OMG säger jag bara.

Skolprojekten är mastiga ibland och du ska se vad vissa föräldrar gör för sina barn!!! Det verkar ibland som om det är föräldrarna som har gjort projektet istället för barnen.

Kram!

Ingela:
Ni har mycket snö. Jag vet! Pratade med min svägerska i Espo häromdagen och hon berättade att de hade 70 cm snö!! Otroligt! Skicka hit lite snö vet jag!

Kram

HeLena:
Jag andas. Lugnt. Hihi. Men du, de är vana vid att ha snö här. Förra året hade vi massor av snö. Men de är inte vana vid snön ändå för just när det ska köras bil så fixar de det inte. De har ju inga vinterdäck. Knepigt.

Kram!!

Anna, Fair and True:
Är det inte liiiite överdrivet så säg? I alla fall denna gång då det knappt kom något plus att det var pudersnö.

De gör säkert väldigt mycket i skolan också men massor hemma dessutom. De är flitiga här och Minstingen har bara en rast per eftermiddag! Däremellan jobbas det hela tiden. Annat här minsann.

Heather:
Du är väl van vid detta? Och ni har fått en del snö eller hur?

Kram

Taina sa...

Camilla:
Det är full rulle när barnen, speciellt Minstingen, kommer hem. Ibland är det ok med alla projekt, men ibland så är tiden knapp samt att det krävs en del material för att göra projektet.

Fälgarna ja? Hahahaha!

Kram!

Petra H sa...

@Peter & Taina, vad bra att det även finns pappor som är hemma! 'Det är Os stora dröm OM vi får barn, att jag ska ha hittat ett så bra jobb att han kan vara hemma. Han pratade senast om det igår, och jag lovade att lämna smutsiga strumpor överallt i hemmet då ;-)

alegni sa...

du kan få allt vi har. vi behöver den inte längre!