tisdag 30 juni 2009

Lite panik så där...

Det har jag faktiskt. Panik. Inte panikångest, bara panik. Vår sk "property manager" ringde och berättade att ägaren till huset skulle komma. "Jaha, tänkte jag. Det skiter väl jag i". Ja inte skiter, men det angår ju inte riktigt mig. De vill ju ha det så här. Ingen direkt kontakt med ägarna. Allt ska gå via denna property managern. Hon är schysst vår manager och ställer alltid upp om det är något. Så inget fel med det. Dessutom är hon kul. Inte nu dock. Nu vill hon komma med ägarinnan och spana in huset. Ägarinnan (låter som tigrinnan) bör väl veta hur hennes hus ser ut, eller? Känns lite som om det ska synas i sömmarna om vi har skött det riktigt. Vi har ju inte skrivit det senaste kontraktet om förlängning GAAAAAAAAH! Tänk om hon får för sig att vi ska ut?

Jag har sprungit omkring med sådana där wipes och torkat lite här och lite där. Dörrknoppar, lister. You name it! Det blev inte bättre när Mrs Truck (hon heter egentligen Carr, men Minstingen har döpt om henne...) berättade att ägarinnan är väldigt petig med städning. "Thanks" sa jag och drog nervöst på mungipan. Thanks.

Hur ska jag göra nu då? För visst måste de komma när jag är hemma? De kan väl knappast gå in i huset när jag är bortrest? Även om de äger huset. Det bör jag väl kunna säga till Managern?Eller?

Ägarna är själva expats i Asien. De hade för avsikt att komma tillbaka i år men så fick de förlängt. Phew, säger jag bara. Jag trivs bra i huset OCH i området med alla goa grannar. Till och med Hillary är schysst. Hon som inte kunde gå på progressive dinnern i våras. Hon som tar med sig handväskan och låser dörren när hon ska möta sin son vid bussen. Bussen stannar utanför hennes hus. Typ 20 m. Jag vill bo kvar ett tag till. Sätta blomlökar i jorden och se dem komma upp på våren.

Men nu har jag panik. Tigrinnan, jag menar ägarinnan landade här i Amerikat igår. Jag har ingen aaaaaaaaaaning om hur hon ser ut. Tänk om hon är lika nyfiken som jag på saker och ting? Då kommer hon garanterat att smyga omkring i buskarna. Måste se upp. Tur att det är nylagd bark där. Ja inte överallt, men nästan. JAG HÅLLER JU PÅ FÖR FULLT! Den där jävla högen med bark vi beställde för drygt en månad sedan sjunker ju aldrig! Växer bark av sig självt? Den måste i alla fall bort och sedan måste jag så nytt gräs där, för det var ju en smart as som dumpade allt PÅ GRÄSMATTAN så nu har ju den blivit förstörd. Maken har också sprungit omkring med skottkärran och hällt lite bark här och där. Så här ser den i alla fall ut:


Den mystiska barkhögen som aldrig tar slut!

Vi har försökt sprida den lite varstans på tomten. För så gör man i Amerikat. Det ska se fint ut och inget ogräs ska sticka upp i onödan här inte!


Under Rhododendron (hur fasiken stavas det egentligen?) finns
en del av barken. Nice, eller hur?

Jag har försökt "pluppa till det" så mycket som möjligt utan gröna fingrar och utan sinne för sk "landscaping". Det blir någon blomma här och någon där.


Lyktstolpen blev ju så mycket trevligare med sällskap av blomster.
Tycker jag.

Önskar jag var lika händig som Ingela med sin enormt läckra stil för inredning. Blir sjuuuuuuuk av att se hennes foton ibland. Så fint hon har det. Hennes inglasade altan är ju bara för läcker. Blev inspirerad och bestämde mig för att piffa till vår veranda på framsidan med lite färg.


Vår "front porch" med en snygg (?) plastmatta från IKEA.
Mrs Truck (sorry Mrs Carr) frågade "Oh, what`s that?" Ja vad ser det ut som?
EN MATTA! A RUG eller vad de nu kallas för.

I alla fall så vill jag, för min och familjens skull, att det ska vara någorlunda trevligt där vi bor och jag hoppas Ägarinnan och Managern tycker att det ser ut som om det bor hederligt folk här. Ingen graffiti eller fylleslag här inte! Men tänk om damerna ska in i varje rum. Och vrå!!!!!!
Då kan de ju få en chock. Hur jag än plockar och städar, så sekunden efteråt är det som om århundradets tornado har besökt just vårt hus. Speciellt vissa rum.

Vad ska DETTA föreställa? Jemaya frågade en gång om det alltid var så fint
och välstädat i Minstingens rum. HA! NEEEEEEEEJ är svaret.
Så HÄR ser det däremot ut. Ofta. Och vad ska de då säga om oss???

Jag bara undrar.

11 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Hahaha! Du det kommer sakert ga bra. kanske ar hon itne sa hemsk anda Fru truck!
Och att det ar stokigt i ett barnrum ar val anda ok eller??????
Jag sag forresten inte abrkhogen? Vart lag den??? Sa saaaa stor an den anda inte varit....
Lycka till nu och keep us updated om detta besoket!
KRAM!!!!!

Jenny sa...

Kan du inte fråga lite fint vad det är de ska "inspektera" - det har du väl ändå rätt att göra, alldeles oavsett vad de tycker. Jag menar, det känns ju VERKLIGEN som om de bara vill dit och kolla att ni sköter er typ och det kan man kanske förstå att de vill göra, men då får de väl vara så ärliga att de åtminstone kan säga det? Jag tycker självklart att du ska få vara hemma, jag menar det är ju era grejer i huset och allt, om du VILL vara där? Står inte sånt reglerat i ert hyreskontrakt, hur de får klampa in etc? Som Saltistjejen säger, keep us updated!! Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Det går säkert jättebra och hon är säkert jättetrevlig!

Annika sa...

Det kommer att gå BRA!!
Jag vet det!!
Men jag fattar ju att panikångesten ligger som en våt filt runt om dig...ick!!

ÅÅÅÅ, läste om din o Saltis träff!!! VAD roligt!!
Snacka om klick er emellan!!
Vill också träffa Mrs taina!! DET ska bli AV!!!!
Fasiken vad det ska bli av ;-)

Kramar från ett HETT stockholm!!

alegni sa...

men gaaaaah, vad ska ägarinna dit o snoka för?!? har hon inte annat för sig när hon är i landet ;)
(fast ärligt talat skulle jag nog också vilja snoka lite om jag hyrde ut mitt hus till nån).
jag tror dock inte att du behöver vara nervös, det måste ju få synas att man lever o bor i ett hus!

stort o varmt tack för komplimangen! här sitter jag o rodnar i min ensamhet :)

kram

Suzesan sa...

Åhh men asså det kommer gå bra. Lägg på stora charmen när hon kommer dit. Jag kan förstå att du är nervös. Hoppas du är hemma när hon kommer. För mig låter det konstigt om de kan gå in när du inte är där. Kan man inte säga till om sånt. Vilken snok. Men hon kanske är trevlig??? Hoppas det. Jag håller tummarna.

Jag håller med "keep us updated"

Kram
/Susanne

mammigranten sa...

Jo det där med att få ägarna på besök är ju inte det roligaste.
Hoppas det gick/går bra!

kram

Taina sa...

Saltis:
Jorå, det går nog bra. Mrs Truck är hon som bor på gatan och känner tigrinnan väl...de kommer idag och spanar UTVÄNDIGT. Enligt Property Manager. Nästa vecka blir det husesyn INVÄNDIGT.

Högen låg till höger om huset. Vi kom aldrig så långt. Hahahaha!
Kramen

Jenny:
Det finns ingenting skrivet om det faktiskt. Men jag pratade men Mnagern igår och sa att de får komma in när jag är hemma. Annars inte och det var hon med på. Idag blir det således utvändigt bara oavsett om jag är hemma eller inte. Visst ska hon väl hålla koll på sitt hus. De verkar schyssta och de är nöjda med oss enligt Managern. So far. Grannarna har visst skvallrat. Positivt alltså.
Kram

Anna, Fair an True:
Jodå det tror jag också. Det har inte varit några bekymmer när vi via Managern bett om något. Men visst vill jag att hon ska få ett så gott intryck som möjligt när hon kommer...
Kram

Annika:
Våt filt. Hahahahaha! Det kan man gott säga! Speciellt nu när det är så fuktigt här...Iiik

Kom till CT då och hälsa på! Precis som Saltis gjorde. Du är SÅ välkommen!
Kramen!!!!

Ingela:
Du har nog rätt. Hon äger ju faktiskt huset och vill ju se att det står kvar! Hahahaha!
Du ska ha all beröm du kan få!!
Kram

Susanne:
Nu har jag sett till att de inte får gå in utan mig. Och jag vill såklart veta NÄR de kommer också. Så de inte dyker upp mitt i natta. Typ.
Kram

Mammigranten:
Tackar. Det MÅSTE gå bra. Annars ligger vi risigt till. Hihi. Har ni haft besök av era ägare?
Kram

mammigranten sa...

Japp herr ägare var här i april/maj någon gång. Lagom spännande får jag säga, men det gick bra. Sen har vi ju även grannarna som är väldigt nära vänner till ägarna och de håller koll på oss ;)

Kram

Jemayá sa...

Snyggt med bark, jag skulle också vilja sätta det lite här och var, men först borde jag "barka" en massa kvistar som samlats på hög (är för gnidig för att köpa då det i princip finns här hemma), men jag hinner liksom aldrig till det skedet. Härligt att se ett "riktigt" barnrum :), det ska ju synas att ett elvande barn bor där!! Jag skulle nog också bli hypernervös för ett sådant besök, men jag kan nog tänka mig att huvudsaken är att hon ser vem som bor där och just att ni inte missköter huset. kramis!

Marianne sa...

Ja men nog tusan måste du kunna kräva att få vara hemma, det är ju era privata grejor som finns där i huset. Nu har jag ju ingen susning om vad som gäller i Amerikat, men om det hade varit i Sverige eller Turkiet eller Bulgarien eller Egypten så har man rätt att vara hemma. De har ingen egen nyckel, t.ex.

Men visst syns det att det är hederliga människor som bor där, alltså ni. Det kommer säkert att gå bra! Det är skillnad på lego över hela golvet och graffiti i vardagsrummet, inrökta tak och bärsa i alla kökslådor!

Lycka till och keep us posted!
KRAM!