onsdag 24 juni 2009

Flyttfåglar

Nu flyr de. Från vad? Till vad? De är som fåglar som drar söderut på hösten. Men det här handlar om en förflyttning från väst till öst. Alla Amerika bloggare! Det packas och fixas och trixas och simsalabim är de i Svedala. Den ena efter den andra försvinner från blogosfären. En del ser till att ha tillgång till internet och fortsätter att blogga. De flesta ligger dock på sparlåga.

Hur ska vi göra då? Jo vi drar också! Men om tre veckor och vi stannar bara i tre veckor. Ja tonårsdottern åker veckan innan. Själv! Hon ska dessutom byta på Newark. Jag åker med Minstingen. Maken ska inte ens åka med. Han ska fiska. Inte med polaren Bob utan med en kompis från Sverige. Då ska det knytas flugor. I en hel vecka. Efter det ska han jobba.

Tre veckor blir lagom. Jag känner att vi har vårt hem här nu och jag vill känna hur det är att vara ledig här också. Barnen ska umgås med sina vänner utanför skolan och göra de där somriga sakerna här med.

Känner en viss stress över resan. Ska hinna träffa så många och det är roligt i sig. Men den där egentiden försvinner lite. Har en förmåga att binda upp mig "Det är klart vi ska träffas" och så sitter jag där med en dag mindre. Den där balansen kan vara svår att finna ibland.

Innan den här flyttfågeln drar så ska ett projekt göras klart och som nu ser sitt slut. Äntligen. På måndag blir det genomgång och efter det blir det finjustering samt rapportskrivning. Får hoppas att det inte blir någon resa inklämd under denna period bara. Det skulle jag nog inte klara av nu.

12 kommentarer:

kalaslotta sa...

Hade precis samma tanke idag när jag läste igenom alla svenskbloggar....

Nu är de borta ett tag...

Själv åker jag om lite drygt en vecka och stannar i en månad..maken är med i tre dagar..haha men han reser till Sve så mycket i jobbet så det blir inte lika viktigt för honom. När han är hemma hinner han äta middag med bästa polarna och sina föräldrar.

Jag är svältfödd...dessutom har en av mina bästisar fått sitt tredje lilla underverk så det känns extra kul att träffa henne...

Jag kommer däremot att fortsätta blogga....det går ju så why not liksom.

PAckning har jag inte ens hunnit tänka på men det löser sig..

Ciao!

Saltistjejen sa...

ja sommren är sådan. Vi vet dock inte om vi kommer till Sverige nu i sommar eller ekj. Inget planerat. jag vet inte ifall jag kan få ledigt. Ev åker vi. kanske endast M och Lilltjejen. Hm, får som sagt var se.
och visst är det oändligt svårt det där med att balanser Sverigeresorna. Att hinna både med kvalitetstid med folk man vill träffa och ändå inte ha vareviga timme uppbokad. Att inte bränna ut sig. på semestern. Låter inte klokt, men just så är det ju. Semestern ska man ju hinna vila lite på också. För sedan börjar ju jobbet igen.
Kram!!

Marianne sa...

Ja, jätteskönt för alla flyttfåglar, men trist för en annan som är stannfågel (heter det så?). Jag saknar redan alla som går på sparlåga!

Förstår precis vad du menar med att vara ledig hemma i nya landet också en del av semestern. De första åren i ett nytt land brukar jag inte vilja åka iväg särskilt ofta och länge, för jag vill rota mig och känna mig hemma där jag är. I år har vi dessutom inte kattvakt, så nu har jag inte mycket att välja på. Klas åker dock hem en sväng, han behöver semester och bli ompysslad av mamma någon eller ett par veckor också.

Lycka till med avslut och rapporter!

Kram!

Mz.olsson sa...

Brukar ni åka "hem" varje sommar? Och är det här första sommaren som ni stannar lite kortare? Jag tycker lite som du, att det är roligt att uppleva sommaren i USA också. Det ÄR vårt hem! Jag tycker om somrarna där. Vi har massor som vi gör o ställen vi åker till. Men den här sommaren åkte vi ju till slut till Sverige o då tänkte vi att nu passar vi på att stanna riktigt lääänge. Blir lite mätta, förhoppningsvi! Jag vet inte om vi kommer att kunna åka "hem" varje sommar. Men jag skulle hoppas på varannan... tror det skulle vara lagom. Räcka. Det är ändå ett sjå att vara så många. Man bor hos någon. Och det går ju bra, men det är ju som det är... till slut vill man allt hem till sitt...
Tre veckor blir säkert lagom! Men visst är det stressigt innan man ska iväg!!

anna of sweden sa...

Ja, här har det ju redan "flyttfåglats"! Vi stannar läääänge i Swiden, men kommer att ha nästan tre veckor ledigt när vi kommer tillbaka. Det ser jag fram emot, det också.
Kramelikram!

underytanjag sa...

Förstår att det är svårt det där. Balansen. Lagom. FÖr mig blir tio dagar lagom men det är ju för att vi bor hemma hos mina föräldrar också. Två veckor blir för länge. För mig. Sen finns det inte så många andra kvar däruppe. Den släkt som vill se oss får pallra sig till mor och far.. Kram på dig.

Taina sa...

Kalaslotta:
Det blir lite stiltje i bloggandet och jag kommer att "ta ledigt" under mina tre veckor.
Jag tror inte karlarna har samma behov som kvinnorna det här med att resa till Sverige. Maken var "förbi" Sverige en helg när han var på väg till Italien. Precis som du skriver, en träff med kompisar och middag med föräldrarna. Sedan är han mätt! Hahahaha!
Simma lugnt ;)

Saltis:
Visst är det svårt! Sedan börjar ju jobbet igen och man vill känna sig utvilad! Först hade vi inte tänkt åka hem alls eftersom vi inte har något hus kvar. Man blir beroende av andra. Som tur är har svärisarna ett vackert sommarställe där husvagnen ställs upp så vi har vårt eget krypin. Alldelles intill en sjö. Så vackert.
Snart syns vi hörru!
Kramen!

Marianne:
Precis! Jag behöver ROTA mig. Någonstans och någongång. Brukar tänka på blomlökar som stoppas ner i jorden och som jag gärna vill se komma upp och blomma. Jag vill ha semester "här hemma" i huset och bara göra dagsutflykter. Barnen är ju supernöjda med det. Då har de alla sina saker, sin egen säng och kompisar runtomkring dem. Vad mer behövs? Har konstaterat genom åren att alla dessa semesterjippon som finns blir mer och mer kommersialiserade och få ser så där SUPERglada ut. Förväntningarna blir för stora helt enkelt.
Så tre veckor blir bra. Ska bara lära mig att tacka nej till vissa inbjudningar...
Kramen!

Mz.olsson
Det här är vår andra sommar i USA. Förra sommaren åkte vi och då blev det bara två veckor, uppdelade på Finland-Sverige! Det var HUR stressigt som helst! I Finland var vi dessutom på bröllop och ett finskt bröllop kan pågår i några dagar med förberedelser och efterarbete. Typ 4 dagar tog det för oss. Kul men helt slut efteråt!
Få se hur vi gör framöver. Beror ju på om vi stannar längre än kontraktstiden som är till september 2010. Hm så vi får se ;)

Anna:
Eller hur! Läääänge blir det för er. Bli inte försvenskad nu då du hunnit bli lite amerikaniserad...Huvudsaken ni trivs och skönt att ni hinner få några veckor här också innan allt drar igång!

underytanjag:
Balansen är alltid en svår ekvation att knäcka. Jag ska försöka att inte ha för stora förväntningar på allt utan försöka njuta av nuet lite mer. Ibland är jag så mycket "där framme" och det som ska hända sedan.
Smart idè att låta de som vill träffas komma till mor och far istället! Förra sommaren ordnade jag en tjejkväll med alla mina kompisar. Vissa av dem kände varandra bara ytligt och det var riktigt lyckat och trevligt!
Kramen och njut av sommaren!
Kramelikram

Annika sa...

Terve Taina!!

Jo, nog märks stiltjen av...ATT den gör!
jag har färre besök på min blogg, ser jag på min sitemeter, och färre kommentarer.
Men i övermorgon drar jag också österut...Och blir borta i 7 ljuvliga veckor...
Mestadels i Suomi...Jag längtar!!!!

Jag kommer att hålla min blogg på sparlåga så fort jag anlänt Närpes. Det är ganska skönt, men ngt inlägg blir det säkert. Jag har ju min iPhone nu, tihi! kan blogga från den lilla skönheten. men jag räknar med att ta ledigt mestadels.
Det är ändå sådan stiltje i blogsfären, och den stiltjen märker jag av redan nu. Som sagt.
Räknar dock med att blogga varenda dag från Sthlm :-)

KRAMAR!!!!!

mammigranten sa...

Vi har ju turen att ha 2 fria sverigeresor/år från företaget som står med i kontraktet. Men jag känner ju lite så att när man åker till Sverige så måste man ju bo hos någon, och då blir det hos mina föräldrar för där "stör" man minst.
Men sen tär man ju lite på varandra under tiden då, och jag vet ju att 3 veckor med mina föräldrar kan bli lite väl mycket.
Särskilt som vi inte bott i hemstade mer än 6 månader under de senaste 11 åren, och under de 11 åren har v ju bott hos våra föräldrar under Tranås-besöken.
Så nu blir det 12 intensiva dagar i Sverige, varav 3 blir hos vänner.
Men jag kan tänka mig att kanske bygga en friggebod eller köpa en billig husvagn att ha till Sverigeresorna, så man har något eget.
Att köpa sommarstuga känns ju inte så aktuellt då vi inte kommer tillbringa så mycket tid där.

Kram

alegni sa...

uh, jag kan precis tänka mig hur stressigt det blir. man vill så mycket o tiden är så kort.
vet du hur vi gjorde flera gånger när vi åkte till mitt föräldrahem - jo, vi bjöd in "alla" som ville träffa oss hem till mina föräldrar under en dag o sen fick vi göra vad vi ville resten av tiden :)

chockerande nyheter om michael jackson, jo!

Jemayá sa...

Roligt att få ta del av din jobbresa - du ser otrolgit fräsch ut trots allt resande. Ja, nu är den tid då man borde hinna träffa alla som har ledigt, som kommer hem, besöka marknader, konserter, byadagar etc etc etc, allt inom cirka 1,5 månader...Det borde vara tvärtom - vi skulle kunna jobba intensivt i två månader och sedan resten av året satsa på familj och vänner :). kram!

Emmama sa...

Den stressen känner jag igen och jag har många vänner som vet hur det är som alltid erbjuder sig att fixa och vara värdinnor för storträffa där alla träffas samtidigt.. De allra närmsta kan man träffa ensam också, känns mysigt och viktigt! :)

Kram!