fredag 26 juni 2009

Show & Tell: Stadens ljus

Enkelt. Mycket enkelt! Det tycker säkert de här tre damerna som valt temat denna vecka, Annika, Desirèe och Petra. Att Petra är med på ett hörn till månadens teman gick upp för mig först nu. Sorry Petra för det.

Jo så här är det. Denna fredag handlar temat om Stadens ljus och det är kanske inte så konstigt om man är en DUKTIG fotograf! Typ som dessa tre damer. Nu ska det skickas in bidrag på ljuset. Det ska fångas det där speciella, ni vet. Då ska kamerans alla funktioner användas med objektiv och bländare och slutare och gud vet allt. Vad fan är det för fel på en vanlig kamera med en knapp som man trycker på och det låter "klick". Ibland ploppar det upp en blixt för att det är för mörkt. Det begriper även jag. Men när någon börjar prata om exponering hit och dit, över och under, så stirrar jag bara! Det är klart något eller någon har blivit offer för exponering. Det är ju det fotografering handlar om!

Det här ljuset nu då. Vad vill damerna att jag ska showa för något? Bor på en gata som saknar gatlyktor. Det är KOLSVART. Så inte mycket till Stadens ljus här inte. Taxichauffören, Bob, säger att de sätter inte upp gatlyktor överallt för att barnen ska kunna sova bättre! Ja men hallå Mr Taxi Driver. Lite bättre förklaring skulle sitta på plats.

Den närmaste storstad vi kommer är Hartford. Där finns det lite fler lampor som lyser upp i mörkret. Men vem sjutton åker till Hartford mitt-i-natta för att fota? Inte jag. Men däremot en kväll för att äta en bit mat på någon av de suveräna restaurangerna som finns där.

Här ser vi lite "ljus" i staden Hartford, bland annat trafikljus.

Som jag beskrev, så har "vår gata" inga gatlyktor, så det ljus jag kan fånga här är det vackra morgonljuset.

Winterset Lane en tidig morgon och ett vackert solLJUS

Kommer plötsligt att tänka på Tommy Körberg. Ja inte på det viset! Inte min typ. Men han sjunger jäkligt bra och låten Stad i ljus är en höjdare!


Eftersom den här staden saknar mycket ljus i form av lyktor och lampor så får jag plocka fram den verkliga Stadens ljus. Nämligen, tadaaaaaa

Kanske inte ett ljus på fotografering eller
på att tolka dessa teman rätt, men what a heck!

Önskar ALLA en trevlig helg! Nu vankas besök från NYC och en kär bloggare med sin familj.

13 kommentarer:

Sporty Spice sa...

Ha det så kul med Saltis och familj!

mammigranten sa...

Klart att du är stadens ljus!
Vad annars liksom...

Hoppas ni får en trevlig helg med besök och förhoppningsvis bra väder!

Kram

Annika sa...

DET ironiska är att varken jag eller Des kör temat denna fredag, hehe...
Det du, taina ;-)
Jag hade inte tid att gå igenom mina mappar...
Måste packa, stryka...etc...
Det bär ju av hem imorrn i 7 veckor...
Men Petra har varit flitig och skrivit och lagt in bilder trots att hon inte ens är hemma, hehe...
Makes me feel bad... ;-)

Jag gillar dina bilder!!!
DET är LJUS!!!

OCH vad KUL att du får besök av Saltis!
TÄNK om jag kunnat vara med också...vad kul det hade varit!
NEXT TIME!!!!

Jättekram till dig, Kulta Katrina Taina :-)

Suzesan sa...

Jag tycker du lade focus på stad i ljus med det här inlägget. Roligt tolkning... och helt rätt avslutning. Fin bild på dig.

Jag gillar Tommy Körberg oh speciellt denna.

Ha det så bra på ert myspys ni bloggare med familjer. På ert lilla helgbesök. Trevlig helg. Så kul.

Kram
/Susanne

Grekland nu sa...

Haha, jag kände ungefär som du, att såna där fina ljusbilder har ju inte jag, för även jag är en sån som bara trycker på en knapp på kameran och hoppas på att det blir en hyfsad bild. Men du fick till en kul tolkning, det är det viktigaste! Trevlig helg!

Emmama sa...

Ha en hääärlig helg med Saltis och co! :) Kram!

Marianne sa...

Hahaha, helt underbar tolkning och tolkningen är ju FRI, det är det som är så roligt!

Åh, nu sitter du och Saltis och pratar för fullt över fukosten. Nä, förresten, ni ligger nog och sover gott än kom jag på. Men en TREVLIG HELG önskar jag er!

Kramar!

Sparkling sa...

fina bilder, trevlig helg!

StrandMamman sa...

Du lyser inte bara upp staden utan hela bloggosfären, Taina!!!

Ha det skönt! Kram!

alegni sa...

jag är säker på att du lyser upp hela winterset lane, minst!
kram
ingela

Mia sa...

Hej stadens ljus! Hihi, du är underbar! Och vilken flashback jag fick nu. Jag spelade Stad i Ljus på tvärflöjt på en skolavslutning på mellanstadiet. Finns förevigat på film och kommer om jag får bestämma aldrig visas offentligt! Kram!

Anna, Fair and True sa...

Tycker det var en klockren tolkning! Det behöver ju inte vara just vackra bilder eller nattbilder utan det kan vara vadsomhelst!

Berättade du för taxichauffören hur man då ska göra i Sverige när man har så ljusa nätter på sommarhalvåret? Sover inte svenska ungar alls då eller? :)

underytanjag sa...

Du fick då till det som vanligt! Lämnade wo här mycket för att jag inte heller fotar annat än med mobilen till bloggen och det duger ju inte så långt när det gäller ljusfenomen.. är ju inte ute på kvällar heller.. knappast aldrig efter kl17 inte riktigt som förr i tiden ;)