torsdag 4 juni 2009

Syre

Så skönt att vara hemma igen! Hemma bland sina egna prylar. Känna igen den där lukten. Lukten av att här bor jag med min familj. Minstingen sov när jag kom, men jag gick in och snusade på henne. Bamsekramar från både Maken och Tonårsdottern fick mig att känna mig så välkommen hem igen. Love my family. Hunden? Ja, han sprang runt och viftade inte bara på svansen utan med  hela rumpan. Väl hemma så andas jag igen. Normalt alltså. 

I måndags drog jag iväg till Calgary, Kanada. Jag är inte speciellt flygrädd av mig, men visst fick den senaste flygolyckan mig att tänka till. Sitta där högt uppe och inte kunna göra någonting när du plötsligt blir medveten om att nu är det någonting som inte stämmer. Jag brukar vara duktig på att kolla exit skyltar, spana in säkerhetsinstruktioner OCH titta på de som sitter vid EXIT utgången. Litar jag på dem? Vet de hur handtaget ska dras ner för att få upp luckan? Sedan kollar jag även in personalen. Coola? Hispiga? 

Jag har i alla fall bestämt mig för att vara extra snäll mot personalen. Inte så där allmänt snäll. Utan EXTRA snäll. Det bestämde jag mig för efter min lilla tur med shuttle bussen från flygplatsen i Calgary till hotellet. Hamnade nämligen bland ett gäng kacklande flygvärdinnor. Ja, de kacklade. Och det kanske man gör efter ett långt pass, då hjärnan hela tiden är två steg efter. Typ. Min nyfikenhet väcktes då jag hörde när de började prata om passagerarna och hur otrevliga vissa hade varit på den senaste resan. Plötsligt sa en av dem "Skulle något ha hänt så skulle jag nog ha klippt av slangen till syrgasmasken"! Gulp, tänkte jag då. Hur skulle det ha sett ut? Tänkte mig in i situationen. Luckorna ovanför en öppnas och syrgasmaskerna hänger ner. Utom min. Den ramlar rakt ner i huvudet på mig. Slangen är avklippt! Nä du, nu blir det påklistrat leende till all personal på mina flygningar framöver i alla fall. Ska ju ut på nästa tripp om drygt en vecka.

Ibland är det mysigt att bo på hotell och det är framförallt de där små detaljerna jag gillar.


En skön säng är ju inte så dumt det heller.


Inte är det mycket man hinner se på en bisniss resa. 
Gillar man flygplansvingar så kan man ju alltid glutta ut.


Jag kan bli fascinerad av alla instruktioner på en flygplats. 
Så som denna på en toalett. Vad ska jag med den till?


Jo den instruktionen var bra! För nu slipper jag stå i kung fu ställning när jag kissar!

Nu ska jag dra i mig lite mer syre och jobba.

Andas Taina. Andas.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Vad jobbar du med?

Lisette

Trevlig blogg:)

mammigranten sa...

Alltid härligt att komma hem igen.
There´s no place lika home!

Kram

Lia sa...

Vilket välkomnande! Underbart. Det är ju jätteskönt att få komma hem, just att det luktar hemma...det betyder väldigt mycket för mig i alla fall! Hur går det med andningen? Här hemma är det ju lite si och så med det, vi kommer upp för luft när det blir riktig kris! Hur kan det vara så kul och ändå så tufft att jobba så mycket!? Kram

StrandMamman sa...

Borta bra... hemma också bra.... men ändå roligt att få komma bort ibland, trots att arbetet har sin andel i det, eller hur? Så tycker åtminstone jag.
Nån nytta hade du ju ändå av instruktionerna :)

ANdas in, andas uuuuuut!! Kram!

Mamma J sa...

Skönt att vara hemma!

Men, åh vad jag skrattade när jag läste om hur syrgasmasken ramlade ner...

Jag lovar också att vara übertrevlig nästa gång jag skall flyga... Vilket torde bli med tre + fem barn (och ytterligare tre vuxna för all del) till Thailand i november. Då gäller det att hålla tålamodet i styr så man inte fräser till åt fel håll då ;-).

Taina sa...

Lisette:
Jag jobbar inom ett stort svenskt företag här i USA med kvalitetsledningssystem.
Kul att du gillar bloggen :)

mammigranten:
Sååååå sant så. Men nu åkte Maken iväg :(
Kram!

Lia:
Hahahaha! Det går bra med andningen nu. Men nu får jag ta några djupa igen eftersom Maken rest iväg nu. Alltid är det något. Men vi har ju själva valt det här livet så det är bara att gilla läget. Och det gör vi!
Kram

Strandmamman:
Visst kan det vara skönt att komma iväg. Ibland. Tycker nog hotellfrukosten är det bästa med hela resan.
Nu andas jag iiiiiiiiiin och nu uuuuuuuuuut!

Kram!

Mamma J:
Ja för guds skull, tänk på att hålla god min! Masken ska gärna hänga i slangen. So to speak :)
Kram!

Mz.olsson sa...

Haha!! Ja, det är nog bäst att vara trevlig så att man kan vara säker på att få sin mask:)
Nu hoppas jag att ni får en riktigt härlig sommar!! Jag vet inte om jag kommer att ha möjlighet att blogga från Sverige... men hoppas att jag kan försöka snika till mig en liten titt nånstans då o då!! Man känner sig ju helt avskärmad utan sin dator!!

anna of sweden sa...

Welkåmm back!

Haha. Kung fu. Det försökte jag mig på i New York i helgen. Ingen höjdare med nyopererade knän kan jag säga. ;)

Suzesan sa...

Roligt det med toaletterna. jag gillar att bo på hotell. Då coh då. Livet blir så enkelt. Lngesen nu. Kanske dags att checka in någonstans snart.

Men ehh vilken diskussion du hörde med flygvärdinnorna. Jisses. Ja det är nog bäst att vara extra extra trevlig då oavsett och le.Bra tänk.

Ha en härlig dag

Vilken välkomsthälsning du fick när du kom hem. Så ska det vara.

Kram
Susanne

Saltistjejen sa...

VÄLKOMMEN tillbaks hem Taina!!
Låter som om du verkligen är mitt uppe i crazy busimesstrippsträsket! :-)
Men Calgary verkar ju gått bra.
Hoppas vi kan ses när du är färdig med detta resande!
kramar!!