tisdag 3 april 2018

Lång dag

Kom precis hem efter en drygt 12 timmars dag på jobbet. Har varit uppe sedan 4 och börjar dagarna med träning. Men idag är jag trött som en trasa. Träffade min nya chef som är här på besök från Sverige. Träffade honom på en restaurang för en snabb middag och han kommer nog att komma ihåg mig för jag gjorde en lite annorlunda entre! Halkade till på det hala golvet, gick ned i "lunge" position, och lyckades hålla balansen utan att falla pladask ned. Glasögonen däremot flög iväg. Här kommer Taina, typ!

Nu sitter jag här med ett värkande knä, men det kommer jag INTE erkänna för någon. Bara att bita ihop.

Nu till något annat. När du ska sälja hus vill de flesta fastighetsmäklarna att du gör det "attraktivt" genom att plöja ned tusentals dollar för fix och trix. Va? Om jag inte har fixat det åt mig själv, varför ska jag då fixa till det för andra?

Igår hade vi en målare här som gav mig ett bud på hur mycket det skulle kosta att måla tak och väggar och fixa skåpluckorna i köket. Han var ganska så dryg och lite otydlig vad det exakt skulle kosta. En annan tyckte inte det var någon ide att fixa skåpluckorna för han trodde nya ägare skulle byta ut det gamla köket oavsett. Jag har en till som ska komma med bud. Nu gäller det att bli bra på att förhandla!

Det är inte speciellt vackra skåp eller beslag.


5 kommentarer:

Pettas sa...

Vi brukar titta på Fixer Upper nu och då. Kanske något att ta till eller låta nästa ägare göra?
Skulle ha varit en syn att se dig göra entré på det sättet som du gjorde. Tur att du höll! :) (säkert tack vare vältränad kropp)

Taina sa...

Pettas,
Sådana program finns det miljoner av här! Kanske jag lämnar en lapp på olika program när det väl är dags för visning av huset.
Jag bröt ju i i alla fall inget men knäet är lite blått idag,,

Annika sa...

Mina grannar sålde nyligen. Helrenoverat kök och badrum, nya golv hade de lagt in innan de bestämde sig för att gå skida vägar. Deras hus var turn-key redan innan en mäklare hade hunnit bedöma det sas. Mäklaren fick dem sen att måla om samtliga väggar till en neutral vit, förutom en fondvägg som hon tyckte var "good enough". De blev tillsagda att lägga nytt golv på övervåningen, vilket de gjorde. Ja, de fick en massa restriktioner på ett redan ASsnyggt hus.
När huset lades ut till försäljning var det sålt på två timmar. MEN nya ägarna la in nytt golv på övervåningen direkt för de gillade inte färgen på de nya, de målade över fondväggen och "gnällde" över att det var så neutrala väggar fö så allt målades om av dem.
Så ibland undrar jag, vinner man så himla mkt på att fixa upp ett hus IN ABSURDUM innan man säljer?
Tror inte det, i mitt tycke skulle de ha sålt sitt hus lika snabbt utan de nyanlagda golven (som revs upp direkt igen av nya ägarna) och de skulle också lätt ha kunnat behålla de färger de hade.
Är bara kök och badrum i bra skick tror jag inte man behöver hålla på så mkt. Liksom att golven är OK.
De nya ägarna gör iaf om det sen, turn-key or not.
Lycka til med allt!!
KRAMAR!!

Annika sa...

Taina, tror inte jag skulle bry mig om att byta luckor och sånt i ert kök innan ni säljer. Vet att många tar in ngn som målar om dem, eller kanske "re-face" dem. Men byta dem? Nej.

Taina sa...

Annika,
Jag fattar inte att folk lägger ned så mycket jobb för att sälja. Det är sällan du får tillbaka den summan du lagt ned. De flesta byter ut det mesta i alla fall. En av våra grannar som bott mindre än3 år i sitt hus har lagt ned massor av pengar trots redan snyggt hus när de köpte det. De kommer aldrig att få igen de pengarna. Slöseri tycker jag. Lägg ut huset på en rimlig nivå och det blir alltid någon som köper det. Jag följer nog ditt råd och låter bara någon "toucha" luckorna så de ser fräscha ut.

Kramar!