onsdag 4 april 2018

DNA och ägg i väskan

Men nu ni, är jag så jävla taggad! Annika skrev om sitt DNA test hon tidigare gjorde och avslöjade resultatet idag på sin blogg. Eftersom jag har alltid varit lite nyfiken hur vårt släktträd såg ut, så kunde jag inte låta bli. Klick! Och så hade JAG beställt ett eget kit! Wohooo...eller?

Så här är det nämligen. Pappa är, eller var, väldigt mörk med blå ögon. Farmor och alla hennes syskon har varit nästintill kolsvarta. Jag trodde att de tillhörde "tattarsläktet". Pappa berättade vid något tillfälle att det fanns en sjöman en gång i tiden som satte på en av tanterna i släkten. Han kom från ett sydeuropeiskt land. Nu vet jag inte om man ska ta det där med en nypa salt. För en gång berättade pappa att han hade superbra betyg i skolan tills farmor bevisade motsatsen.

Så vi få se hur det slutar med mitt resultat. Så stay tuned...det värsta som kan hända är att jag kommer från grannlandet. No offense, men det skulle suga.

Annars så har det varit ännu en lång dag med strategimöte på schemat. Idag lyckades jag undvika sk utfall inför chefen. Gick med väldigt små och försiktiga steg var jag än rörde mig i rummet.

Efter mötet blev det lite häng i baren och reflektioner. En reflektion hos mina kollegor var varför Taina har ägg i väskan. Japp, jag hade ägg i handväskan för det blir hårdkokt ägg till mellanmål för min del ibland.

Nu ett par bilder på släkten från "den mörka sidan":

Goa farmor som här blivit lite gråhårig. I alla fall i luggen. 

Pappa med sin stora, mörka kalufs. Och så jag. Lintotten.
 Nästa bild har inget med släkten att göra. Fick bara ett infall att fota lunchen idag. Hur kan man vara hungrig när man suttit på "röva" hela dagen?


7 kommentarer:

Malin sa...

Oj vad din son är lik sin morfar!

Äventyret framtiden sa...

Tankarna går till Fransiscanermunkarna på Kökar i Ålands skärgård. Kanske du har italienskt blod i ådrorna?
På Kökar är många lika mörka, med tjock hår. Så munkar de var så såg de till att träffa någon nunna och ättlingarna syns än i denna dag :)
Mitt i allt så är du kanske lite ålänning med munkblod, haha.
Grannland? Ryssland eller Sverige? Så spännande det ska bli att få se ditt DNA-resultat!

Taina sa...

Malin,
Visst är han?

Pettas,
Hahahahaha! Ja, det skulle ju vara något. Munkblod!
Vad gäller grannlandet så tänkte jag mer på det större landet ;)

Annika sa...

SÅÅÅÅÅ kul, alltså jag borde få SPONS på riktigt av Ancestry!!! HAHAHA!
GUD så många som hoppade på tåget.
Taina, du kommer att ha ryskt påbrå. Säkert som amen i kyrkan!! Tror alla finnar har det, och alla som har finskt påbrå. Mitt kunde man härleda till västra Ryssland, men man kunde också härleda mitt finska arv till västra Finland!!!! DET tyckte jag var kul!!
Ja, just det, varifrån kom det mörka? Det är ju det som är SÅ intressant att faktiskt få veta.
JA; din son är såååå lik sin morfar.
KUL att du också ska få ditt DNA testat nu!!!
KRAMAR!!

Taina sa...

Annika,
Ja det borde du verkligen! Vad kul att så många hoppat på tåget. TROR du jag har ryskt påbrå? Då går jag och hänger mig...Jonas tror jag har tattarblod i mig men jag sa så kommer inte resultatet att se ut. Hahahahaha!

Nu hoppas jag testet kommer snart!!!

KRAM

Annika sa...

TROR alla finnar har det, haha!! Faktiskt!
Sorry Taina. Jag var inte direkt glad över det heller. Men, ja ...
HAHA!!
Tattare, det är verkligen ett intressant folkslag. Vilka var de egentligen? Min pappa brukar tala om dem, att de kom till gården i Blekinge och försökte prångla prylar på dem. Hett temperament. Googlade på dem nyligen, ett resandefolk. Inte Romer, men de tillhör ändå den gruppen. Intressant ÄR det. Pappa brukar säga att det var stor skillnad på zigenare (SOM man inte får säga längre. SOOOO-rry) o tattarna. Frågan är vad???
Ha en fin semester och resa nu!!
KRAMAR!!
PS, väldigt najs att ha dig tillbaka i Bloglandia igen.

Taina sa...

Annika,
Hahahahahaha, jag VET! Jag har säkert något ryskt i mig och det kommer att göra ONT! Tattare var resande folk som du säger och vi brukade faktiskt likställa dem zigenare. Finska "zigenare" kallade sig själva för Mustsalaiset.

Tack snälla jag ska verkligen försöka ha en skön och avkopplande semester!

Kramar