måndag 29 februari 2016

Vilken helg, en riktig skidhelg!

Wow, wow säger jag bara! De flesta av er vet redan hur det gick för Liisa i helgens tävlingar. Hon var fenomenalt duktig. Om jag nu får skryta lite. Och inte tänker jag be om lov för att göra det, så det så. HON VAR DUKTIG, helt enkelt! Jag är så stolt så jag spricker.

Lördagens tävlingar var ju en stor tävling och de tävlade mot de bästa och de som är i en annan tävlingsgrupp eller division eller vad det nu heter, sk Tri State. Liisa tävlar i Interclub, så det var riktigt tufft motstånd. Plus att de tävlade mot äldre tjejer. Hon gjorde två superåk! Och var den bästa från sitt race team i sin åldersgrupp, men det räckte inte till medalj i denna tävling.

På söndag var det dags igen och DÅ kom hon ned som en raket! Visst var hon nervös, men det ska man vara. I alla fall lite. Hon var fokuserad. Ok, lite "goofin around" blev det väl, men så är det ju inte frågan om OS precis. Inte än i alla fall.

Vi åkte alltså på fredag eftermiddag till Massachusetts, till en liten ort eller stad som heter Leominster. Där blev det sova på hotell, bada  i poolen, äta middag på trevligt ställe för att lördag morgon stiga upp i tid för tävlingarna i Wachusett Mountain. Kanondag och vi föräldrar försökte få lite ordning i allt kaos som alltid tycks infinna sig. Det var nummerlappar som skulle hämtas ut, ungar som skulle matas, leta vantar, skicka ungar till toan för en "sista-kiss-innan-inspektion". Därefter kunde vi andas ut en stund när de var ute för att inspektera. Sedan kom de in och så började en ny vals. Innan första åket. Det skulle hållas koll på nummerordningen. Trösta ungar som åkte ur. Fan, jag blev svettig av att bara vara där. Plus hes. Go figure.

Efter Wachusett åkte vi till Lenox, MA, knappt 2 h. Där blev det poolbad på ett annat hotell och sedan hibachi med gänget. Det blev eget rum för oss. Vi var 16 stycken. Och lite högljudda kanske. Tidig sänggång och sedan upp för att börja om med samma visa men nu var det Bousquet. Och det var alltså här hon slog till! Vår tjej som har många kvalifikationer. Att sitta tyst är INTE en av dem...

Lugntet innan stormen


Liisa med sina älskade skidkompisar

Spanar in kompisar

Det är inte alltid hälsomat.

På väg till baninspektionenHär är hon!

Så här glad är man när man vet att man kommit tvåa!

Stolta föräldrar
Vår älskade skidåkerska! Som du kämpat denna säsong! Grattis!!!

5 kommentarer:

Ingela sa...

Jihuu, grattis till nästanmästarinnan!

Taina sa...

Ingela,

Tackar! Förresten, jag träffade aldrig din farbror. Men jag tror han hörde mig, hahahahaha!

Desiree sa...

Alltsa, wow!!! Stort grattis till Liisa. Gudars sa duktigt gjort. Klart du ska vara superstolt. Fantastisk prestation. Vilken skidhelg ni fick hela familjen. Vilken sasong hon haft I ar. Jag ar jatteimpad. Stongt gjort av Liisa.
Kram!

Malin sa...

Vad roligt!

Teija Flygar sa...

Supergirl❤
Fin-fina Liisa med så otroligt många talanger☺
Vi syns i sommar😃
Kramar från Teija och Tiina❤