tisdag 23 februari 2016

Finska attacken

Ja men hallå, hör jag inte "Se upp i backen för den finska attacken"? Nu pratar vi alltså inte om mig. Om nu någon skulle tro det. Jag är inget hot för någon. Inte i backen i alla fall. Och efter min sk "yard sale" sist med hjärnskakning som utfall, så är jag nog borta från backar ett tag. Skidor och stavar såg ut att vara till salu där de flög fritt efter att ett klantarsel, vid namn som börjar på Tai och slutar na, ramlade så graciöst.

Attacken i backen är Liisa såklart! Hon som flyger nedför backarna och rundar portarna så snyggt. Hon som stiger upp klockan 6 varje lördag som söndag för att ta sig till träningen eller tävlingen. Det ger resultat. I helgen åker vi nämligen till en av hennes största tävlingar som man måste kvalificera in sig i, nämligen till Wachusett Mountain. Det blir tufft, men vilken erfarenhet. Nerver som ligger utanför kroppen. Stirriga ungar och än mer stirriga föräldrar. Skidor och stavar och nummerlappar. Ett kaos i lodgen som inte är avsett för stora tävlingar. Men mitt i allt detta så är det bara kul. Kul att få dela denna erfarenhet med Liisa. Ge henne en bra grund vad gäller skidåkning. Rätt teknik. Bästa race team i Butternut, där vi har funnit så många goda vänner. Både vi vuxna som barnen. Alla åker skidor. Vissa bättre än andra. Jag tillhör den senare gruppen.

Ja så här såg det ut en gång i tiden. Lite "pingvin"likt, eller hur?

Hon har alltid kämpat på. 

En fikapaus hinner man alltid med.

Idag är det mer fokus på teknik.

Denna utrustning som packas fram och tillbaka.

Dagar som denna vill till och med jag bli finska attacken i backen!

Här är hon. Racertjejen!
Och alla dessa vänner efter en hel dags träning/tävling! 

6 kommentarer:

Ingela sa...

Heja Liisa!
Åh, Wachusett mountain, där har jag varit! Mina farbröder (numera bara en) bor inte långt därifrån!

Desiree sa...

Det ar sa himla kul att det gar sa bra for Liisa I skidbacken. Stort grattis till bade henne och till er som stolta foraldrar for det maste ni absolut vara. Verkar som Liisa ar I toppform och har haft ett kanonar hittills pa skidor. Vad duktig hon ar som ar sa diciplinerad med traningen och stiger upp tidigt. Sa sot hon var som liten. Helt ratt att borja I den aldern hon borjade aka skidor. Jag borjade alldeles for sent 13 forsta gangen och sedan drojde det ett bra tag tills jag akte nasta gang da jag var ca 25. Heja Liisa.
Kramar!

Taina sa...

Ingela
Vad roligt att du känner till berget och att du har en bror i närheten. Ska jag hälsa från dig? Hahahahaha!

Kram

Desiree,
Visst är hon duktig och hon har utvecklats massor det senaste året. Ja vi har verkligen lagt ned mycket tid på det här med skidåkning och hon har aldrig klagat. MEN jag har last dina inlägg (men varit dålig på att kommentera) och OJ vilka ställen ni åker skidor på! Jag visade Jonas och han blev lite avundsjuk måste jag saga.

Kram kram

Anonym sa...

Finska Attacken med den Finska Sisun,det smälter mosters hjärta💓
Vad glad jag blir☺ Heja Liisa!!!
Förstår Taina,att du lagt skidorna och stavarna till sidan en tid framöver 😉 Du är nog som bäst och tryggast på löparbanorna/vägarna😂
Lycka till i helgen Liisa👍
Kramar från Malax ❤

Ingela sa...

Farbror, inte bror. Och flera kusiner. Jo, hälsa om du stöter på dem. De ser finska ut, så du borde nog känna igen dem, hehe.

Annika sa...

GUD vad KUL med finsk sisu och finsk attack i backen!!
heja Liisa!!
SÅ kul att hon har detta intresse också! Duktig är hon!!
Kramar!!