tisdag 24 februari 2015

Vad är det här egentligen?

Polar Vortex du kan dra dit pepparn växer! Jag har väl aldrig frusit så mycket som jag gjort denna vinter. Hörde nyss på nyheterna att februari 2015 är den kallaste månaden någonsin. Rekordkallt med andra ord. Jag vill inte ha en massa rekord! Jag vill ha LAGOM. Fattar ni det who ever ser till att skaka om den där snögloben vi tycks sitta i just nu.

Som jag nämnt tidigare så är husen här byggda som kojor. De är dåligt isolerade och fönstren ska vi inte ens nämna. Vi har två glasdörrar i köket ut mot altan. Draget från dessa går inte att beskriva i ord. Att sitta och äta frukost vid köksbordet kan jag bara glömma en dag som denna då det är minus 26 grader ute. Skeden fryser väl fast i handen...

Nu ska jag försöka ta mig ur alla tröjor och inlindade filtar, hoppa ut i snön och tvätta av mig och äta ett par iskuber till frukost. Hepp!6 kommentarer:

Annika sa...

Idag slogs köldrekordet den 24 feb på Dulles Airport, -20, som ligger nära mitt hem.
OCH ja, det är så kallt.
Jag fryser HELA tiden. Jämt.
Jämt, Jämt.
Mitt hus är som ett såll. I källaren är det 9 grader varmt när tempen kryper ner utomhus. Blir trött. I sovrummet iskallt.
Värmen går för fullt. Men ändå är det SÅ ISANDE kallt.
Kylan läcker in via lister, eluttag. öppna spisar och väggar. Men, Polar Vortex släpper ju ngn ggn. Och jag vill absolut inte ha sommarhetta för tidigt heller. URK.
Egentligen klagar jag inte över detta, eftersom jag vet vad som komma skall. Men visst, det är INTE kul att ständigt frysa, frysa, frysa.
Vi har verkligen haft tuffa vintrar de senaste åren här på denna kust. Något håller på att totaländras i vädret. DET tycker jag är läskigt.
Stay warm. Jag dricker te, te och te. Men det enda som egentligen hjälper är en latte...
Kramar!!!!!

Desiree sa...

OMG! Ni har verkligen mega mycket snö! Hoppas innerligt att det snart vänder och det börjar bli vår så smått. Det har varit riktiga vargavintrar på USAs östkust senaste åren.
Minns hur dåligt isolerat vårt hus i AL var med englasfönster och ingen isolering alls mellan garaget och köksgolvet. Huset läckte som ett soll både värme och kyla beroende på om det var vinter eller sommar och vi körde med AC.
Må vädergudarna vara med dig Taina. Hur mår handen och tummen förresten? Har du fått bort gipset nu?
Kramar!

Anonym sa...

Jessus sentään, sa finnen ;)) Hur i fridens namn har ni det så där kallt ???och snömängden...helt otroligt! Det jag inte kan förstå är att husen är byggda som kojor!? Why? Nog har det väl alltid funnits vintrar där också, eller är det ngt jag missat?
Tack och lov för ordentlig isolering. Vi har faktiskt 14cm isolering med bergull i mellanväggarna och 20cm i mellantaket...vad har ni?
Sänder lite x-tra värme härifrån Malax och MYCKET VARMA kramar till er alla <3 Hoppas att Liisa klarade sig bra i skidtävlingen i söndags och att ni hann fira lite dig också, Kära lillasyster <3

eastcoastmom sa...

-17C hade vi imorse, kallt. Men vi är hyfsat varma inomhus, nu har vi nya fönster i hela huset, det gör stor skillnad. Hade englasfönster förut...

Malin sa...

Ni har enormt mycket mer snö än vad vi har men man stänger skolorna, för man är ju inte VAN. Rekordkallt har det också varit. Håll ut!

Ingela sa...

CRAZY!