söndag 8 februari 2015

Klantaschel's Thumb

Fick ett namn på olyckan. Från min kära syster, Teija. Klantaschel's Thumb. Hon om någon vet ju sånt, sjukgymnast som hon är. Tack för den syrran. Väldigt uppskattat!

Ni var ett par stycken som funderade på hur jag kunde skriva. Handen fick ju ett nytt gips av specialisten. Mina 4 fingrar är fria så jag kan knappa med dem. På onsdag ska jag in igen och får då ett nytt skydd efter en röntgen. Nu håller vi tummar (tumme för mig då den ena är lite handikappad just nu) att det inte blir operation. Har liksom inte tid med sånt.

Annars då? Den här helgen har vi varit hemma. Liisa är tyvärr sjuk sedan i torsdags med megahög feber. Idag skulle hon ha tävlat slalom i hemmabacken och är såååå besviken. Det går fler tåg.

Förra helgen var hon så nära till en pallplats. Hon åker som en drottning nu. Brås på morsan sin. Näe, skulle inte tro det. Idag hade det funnits chanser att hon kunde ha fått en medalj men sjukdomen ville annat. Skitfeber!

Som de flesta vet har det snöat mer än vad vi behöver här. Den ena stormen efter den andra. Plogbilar som kör stup i kvarten. Salt som sprids ut hela tiden. Folk går bananas när de får höra om nästa storm. De åker till affären och köper mat som räcker i år. Och toalettpapper. Den ekvationen är ju inte så svår att knäcka. SLUTA ÄT SÅ MYCKET SÅ SLIPPER NI SKITA HELA TIDEN! Typ.

Dino då. Vår hund som inte är den största varelsen på jorden blir alldeles vimmelkantig av all snö. Inte kul att stå "i snön" och uträtta sina behov. Vi har fått skotta gångar åt honom för att underlätta det  lite.

Nu kör vi bilder!

En som gillar skidåkning.

Heja Liisa!

Den huvudlöse hunden.

Vår snöhund.

Älskade Dino!

4 kommentarer:

Annika sa...

Ja, det där med toapapper har alltid fascinerat mig vid snödrabbningar. Komiskt.
Ni har mkt snö denna vinter. Vi har: NOLL.
TRIST,
Skicka hit ett gäng!!!
Snart är det ett år sen vi var hos er. Gud vilken snöoväder det var då.
Ja, då var det ju sjukt mkt snö även här också.

Hoppas Liisa kryar på sig snarast.

Hoppas att din hand inte gör ont.

Nu får du inte halka i snön och isen.
Kramar!!

Desiree sa...

Jag lovar att hålla båda mina friska tummar hårt för dig så att du slipper operation. Må det se mycket bättre ut nu när du går på nästa kontroll. Skönt att du kan jobba och ha de andra fingrarna fria så att du kan använda tangentbordet.
Liisa har ju blivit skitduktig! Hon har ju gjort stora framsteg vilket är jättekul för er alla. Synd att hon blev sjuk men som du säger så kommer det säkerligen fler chanser och tillfällen. Hoppas hon mår bättre snart.
Dino är ju för söt där han stoppat huvudet i stora snödrivan.
Kram!

Anonym sa...

Älskade Liisa och Dino <3 Fy fasen vad fina foton på dem! Har inte sett Dino i närbild på lääänge, men nu minsann...Guuud va gullig <3 Å Liisa också <3 Hälsa Liisa med massor av KryaPåDigKramar!
Hmmm...håll till godo med Klantaschel´s Thumb ;)) Nå, nu håller jag faktiskt mina tummar också för att ingen operation ska behövas...tiden räcker inte till...Jo, jag känner väl dig vid det här laget ;)
Härligt med mycket snö, eller hur? Är det vinter så ska det vara vinter...SNÖ och KALLT!
Sköt om er gott folk och massor med Kärleksfulla hälsningar till er alla <3

HeLena sa...

Trist med feber och trist med tummen. Jag hoppas att ni båda kryar på er! och att du inte ska behöva någon operation.
Nya jobb och riktig vinter, slalom och ingen egen tid. Ta det lite cool när du kan och ha roligt, vilket jag tycker mig förstå att du/ni har ändå.
Kramar!