onsdag 11 oktober 2017

Mardröm

Vet inte om jag ska skriva om detta, men väljer att göra det ändå för att andra ska lära sig hur det kan gå om man inte kollar upp och att detta kan få jobbiga konsekvenser för framtiden.

Åkte till Boston flygplats igår för att hämta Bella. Väntade och väntade men ingen Bella kom ut. Ringde då till flygplatsens boarder protection för att höra om hon var med på planet. De kunde inte ge mig ett svar men bad om mitt telefonnummer. Efter ca 1,5 h ringde de upp och berättade att hon inte skulle släppas in! Jag höll på att svimma där och då. Vid förra besökte så stannade hon 91 dagar istället för 90! Vi räknade fel på dagarna och hon fick alltså en prick i protokollet och får således aldrig mer använda VWP.

Fick prata med henne över telefon, men inte träffa henne. Vi båda grät och grät. Personalen hade varit supertrevliga dock och berättade att detta händer alltför ofta.

Hon skickades alltså tillbaka till Sverige.

Chock!

Nu måste hon ansöka om turistvisum. B2 tror jag det heter, boka tid för intervju på ambassaden och det är ändå oklart om det blir godkänt. Jag vet verkligen inte vad jag ska göra. Jag är bara så himla ledsen. Och arg på att vi inte kollade upp noggrannare.

Få se hur det går.

Idag har jag varit sängliggande. Hjärtat orkade inte riktigt med denna stress.

Håll tummarna.

9 kommentarer:

Katrin sa...

Åh fy faan rent ut sagt! Mitt hjärta lider verkligen med dig, jag vet att hennes besök är så guld värda. Av någon anledning fick jag för mig att hon var dubbel medborgare, född i USA, men så icke alltså. Verkligen en mardröm, och sedan att behöva gå igenom allt det som krävs för visum... Måste ha varit oerhört stressigt för henne också, att bara få vända och åka tillbaka. SÅ många styrkekramar, verkligen superledsen att höra detta...

eastcoastmom sa...

Nej vad dumt! Håller tummarna att det funkar nästa vända.

Taina sa...

Katrin
Tack snälla du. Isabella var 15 när vi flyttade hit och bodde här bara i 4 år.

eastcoastmom
Det gör jag med. Det finns ju alltid en risk att det inte går igenom...

Annika sa...

Men Taina. SÅ vidrigt. En mardröm är det VERKLIGEN!! Nu hoppas jag verkligen, och TROR, att hennes visa ska gå igenom
Stora kramar!!

Christina sa...

Men åh.. stackars stackars dig och stackars Bella. Vilken chock! Jag antar att både Bella och ni till viss del ser ert hem här som hennes hem, så lätt att räkna fel på EN dag... Tack för att du delar med dig av er erfarenhet, våra barn bor ju också i Sverige och det här var ett aha moment, jag inser hur viktigt och hur noga det är. Tack Taina, ni måste vara så ledsna och besvikna nu. Jag hoppas det löser sig kvickt och att hon snart är hos er!! Apa, skit och elände!! Massor av styrkekramar kommer här!

Pettas sa...

Oj, kära nån! Det känns ju fånigt och fyrkantigt. En mardröm, verkligen! Nu håller jag mina tummar för att allt ska fungera utan mankemang nästa gång.

Malin sa...

NEEEJ, usch vad trist för er alla. Amerikanska myndigheter är tyvärr inte att leka med. Hoppas, hoppas att det går vägen. Det hela hänger ju på om de tror att hon skall stanna över (igen) och vill inte skrämma upp er men det är tufft att få B visum om man har gjort det tidigare. Håller alla tummar och tår att det går vägen nästa gång.

Taina sa...

Annika,
Vi vet ju inget än. Jag skulle bli mycket besviken om hon inte får visumet. Då anlitar jag nog advokat för att se om det finns annat sätt. Nu ska ju hon plugga vidare i Sverige så det blir ju ett bevis på att hon inte ämnar att stanna. Håll nu tummar och tår. Kram kram

Christina,
Ja det är verkligen apa-skit och elände! Jag vet inte riktigt hur det går om hon nekas visum. Då bryter vi nog ihop allihopa. Men hoppet är det sista som överger en. Tack för dina värmande ord. Kram

Pettas,
Tack snälla du! Det här mankemanget måste vi överkomma! Annars vet jag inte vad jag tar mig till.

Malin,
Verkligen inte. Jag försökte inte övertala CBP utan tackade för informationen typ och sa "yes Sir", "No Sir". Om hon inte får visumet då får jag ta kontakt med advokat.

Annika sa...

Ja, Taina!! Anlita advokat. Tycker ni ska göra det. Hen kan säkerligen hjälpa er.
Kör på det!!
Kramar igen!!