tisdag 24 oktober 2017

Bar - och bat Mitzvah

Oj, oj vilken upplevelse jag varit på. En bar-och bat Mitzvah. Bar för pojkar och bat för flickor. Jag visste inte skillnaden innan.

I lördags var vi alltså bjudna till våra goda vänners barns Mitzvah i Brooklyn. Ceremonin var i synagogan så som sig bör och efteråt världens brakfest på golfklubben i Brooklyn. Så coolt, allt från ceremonin till festen eller sk "reception". Det var liksom värsta bröllopsarrangemanget!

Familjen L, som vi lärt känna genom skidåkningen, har blivit riktigt fina vänner till oss som jag uppskattar så mycket. Han, en hårdnackad DA (District Attorney) i NYC och hon en mjuk och go läkare i NYC. Varandras motsatser men ett perfekt par. Vi kände oss så hedrade över denna inbjudan och trots att Jonas precis kommit hem från Hong Kong kunde vi inte tänka oss något annat än att åka dit. Ni kan ju gissa vem som sov på vägen hem? Ja först fick han ju köra ut ur stan (NYC) för jag kör INTE i den staden. Never! Men sedan lullade vi på med mig bakom ratten, Jonas sovandes bredvid och Liisa snarkandes i baksätet.

Idag bär det iväg mot Dallas igen. Om vädret tillåter. Det har visst börjat "blåsa" lite och det har varnats om eventuella flygförseningar. Men nu kör vi lite bilder (som tyvärr blev lite sunkiga).

Coola familjen Olsson.


Familjen L på "scen"
Märktes att de gillar skidåkning

Tori och Ben

Liisa och Caroline omringar Tori som nu "tagit bat mitzvah"

Tröjor och centerpiece till alla barnen/ungdomar. "Nummerlappen" är ett tryck på t-shirten. Coolt!

The Beach Golf Club i Brooklyn

Fina Ben

Jonas hjälper till att bära prylar åt Fru L

Fina Caroline

Kramkalas


Mycket dans blev det och här ser ni Liisa in action

Familjebild


Tori och Ben

Familjen L

Tori ville ha alla tjejkompisar med när ett av ljusen tändes. Man kan skymta Liisas blonda hår till vänster.Inga kommentarer: