lördag 14 oktober 2017

Hon kämpar på

Hur går det för Isabella? Hon har varit i kontakt med ambassaden och det är "miljoner" dokument som hon måste ha med sig. Bevis på att hon bott här, high school diploma, bevis på att JAG bor här och min status (och om det handlar om min mentala status så vill de nog inte veta), gamla pass med visum (L2), tidigare 5 gånger hon varit i USA och hur länge, bevis för att hon inte försöker stanna i USA (hur fan man gör det), foto, den ifyllda DS-160, kuvert med adress och frimärke. Få se om jag får hit henne före jul. Har faktiskt kontaktat en advokat, just in case.

Det är lite tungt måste jag säga.

On top of this, fick jag göra om en del av MRI-undersökningen. När jag låg där och inte kunde röra mig, for alla tankar omkring i huvudet. Är detta landet jag vill pensionera mig i, ska vi börja fundera på att dra oss tillbaka? OM det skulle vara aktuellt, skulle jag hellre flytta till Finland, men det vill ju inte Jonas förstås. Svårt det här. Ja, det är i alla fall tankar som börjat snurra runt nu. Dels mitt inte-än-diagnostiserade-hjärtbesvär, utvecklingen som sker i detta land, mina barn.

Just ja, angående barn! Nej jag ska inte ha ett till även om nu en del gamla tanter tycks lägga ägg på gamla dagar. Men Albert ska flytta. Igen! Nu till vackra Schweiz! Men först ska han komma hit och fira jul med oss, så som han alltid gör. Nu ska vi bara hålla tummarna att Bella är här också.

Idag lördag har vi en hel del på agendan. Först fotbollsmatch för Liisa, sedan en sväng till IKEA! Där blir det att kolla in lite på matavdelningen inför jul. Man ska vara ute i tid.

Dagen slutar inte där, för det ska tränas och trädgården ska göras iordning. Det börjar ta sig dock.

Tagetesen blommar för fullt än, så också rosorna!
En liten tår får jag väl fälla för allt strul just nu med Bella och så hjärtat. Nu hoppas jag detta var sista undersökningen för denna gången. 
Ha det!

4 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Hua! Jag förstår att det är mycket nu för dig, och er. Immigration är inte att leka med. Hoppas ditt hjärta mår bra!

Pettas sa...

Sisu-Taina! Nu får du ta fram den där finska speciella talangen som bara du har. För roligt har du inte och inte Isabella och ni andra heller. Jag fortsätter att hålla tummarna för att allt ska löpa på och till det bästa så snabbt som det bara är möjligt.

Kanske ni ska flytta till ön mitt emellan Sverige och Finland? Svensk men ändå finländsk. Åland är namnet! Varmt välkomna hit!

Lycka till!


olgakatt sa...

Fy för den lede, vilket bakslag! U.S. Immigration är inget att leka med. Jag kan se personen som stoppade Bella framför mig. Vederbörande hade nog ett belåtet hånleende. ”Ha, där fick vi en!” Sunt förnuft? Vad är det?
Håller tummen att det går vägen på ambassaden.

Malin sa...

Hoppas ni hittar alla dokument och att det går vägen. Ja att bli sjuk eller gammal i USA är inte lätt. Fantastisk vård finns ju men kostar skjortan även med försäkring. Och att inte ha familj nära hjälper ju inte heller. Fortsätter att hålla alla tummar och tår för dig och Bella!