lördag 27 juni 2015

Grattis Sonen

Idag fyller han år, min fina son, Albert. Kan knappt fatta att det gått 29 år sedan han tittade ut. Albert som alltid funderat, inte bara en gång, utan två, tre gånger innan han gjort något. Även när han skulle födas fram. Han bestämde sig för att stanna i nästan 3 veckor över tiden innan han till slut kom ut. Och den "processen" var ju inte snabb den heller.

Men så har det mesta gått bra för honom här i livet. Att ta sig en funderare innan ett beslut är ju aldrig dumt.

Idag har du en jättefin och söt flickvän, Carolina. Du har ett kanonjobb i Stockholm och ni har en fin lägenhet. Du är en av de mest snälla personer jag känner. Och du är klok. Mycket klok. Som liten kallade vi dig ibland för "gammal gubbe". Du kunde som tvååring gå runt i en leksaksaffär utan att röra en pryl. Händerna på ryggen, som en liten pensionär, och så pratade du med allt och alla. Du var så artig.

På tal om pensionär, så ville du "bli" pensionär när vi frågade vad du skulle bli när du blir stor. Inte polis. Inte brandman eller ingenjör. Utan pensionär. Du hade klurat ut att som pensionär behöver man inte jobba, man har egna pengar och gör precis vad man vill!

Kommer ihåg när du skulle på 4-årskontroll hos Doktor Bengt. Han ville kolla din utveckling och bad dig rita en gubbe. Doktor Bengt visste inte då att du var en riktigt liten konstnär, redan då. Du tittade på mig och frågade om du skulle rita en gubbe med snopp eller utan. Du hade för länge sedan passerat "huvudfotingar" och koncentrerat dig på detaljer. Jag svalde ett par gånger och bad dig rita en utan. Doktor Bengt höll på att ramla av stolen.

När din syn skulle kontrolleras, fick du en liten tavla i handen, så du skulle kunna peka på bokstaven sköterskan visade framme vid sin tavla. Du struntade i din tavla och uttalade klart och tydligt bokstäverna. Sköterskan blev först så förvånad (och förnärmad) att hon bad dig peka på din tavla istället! Men till slut trillade polletten ned för henne att du inte bara såg klart och tydligt, utan du kunde alfabetet. Det lärde du dig innan du var två.

Min fina, fina son, som jag saknar så. Men i jul träffas vi igen.

Ha en riktigt skön och rolig födelsedag!
Älskar dig!

1 kommentar:

Susjos sa...

Grattis till sonen!!!!!