torsdag 14 mars 2013

Påven eller grodan?

Åh den här bloggen haltar ju mer än en gammal alkis med gikt! Inget flyt. Inga regelbundna inlägg. Ingen röd tråd. Krystade försök lite då och då, men så är det ju ibland. Just nu flyter dagarna ihop i en enda röra och jag tycks inte göra annat än att jobba och plugga. Somnar som en klubbad säl på kvällarna. Men jag klagar inte för jag tycker det är så himmelens kul på jobbet just nu för att inte snacka om studierna. Trodde inte att gamla kärringar kunde plugga. Men å andra sidan kan de ju lägga ägg, så då bör de kunna studera också. För de som inte fattar, så var jag nästan 41 är när jag fick Liisa och fick en och en annan (elak) kommentar om min ålder. Då svarade jag bara med det där med ägget.

Imorgon kommer Jonas hem och han stannar hemma i hela TVÅ dagar, hahahaha! Och DÄR fastnade mitt skratt i halsen. På lördag är det meningen att vi ska träffa några vänner i Ski Sundown då en av dem spelar på after ski där. Vi får väl se hur pigg Jonas är. Han åkte ju på någon magåkomma i Mexico. Tuff som han är, tog han en frukt ur en hink med vatten i. Det skulle han inte ha gjort och det blev han väl medveten om några timmar senare. Så kan det gå.

Liisa är klar med sina CMT, Connecticut Mastery Test, som började redan i förra veckan och de pågick även denna vecka. Det är typ "nationella prov" men på delstatsnivå och det är för årskurserna 3 till och med 8. Det är prov i skrivning, läsning, matte och vetenskap. Att det är ett test på hur lärarna sköter sig är en sanning med modifikation. Det är barnen som testas och utvärderas, inte lärarna. Däremot så kan man ju få en bild av hur en lärare eller skola sköter sig om majoriteten av barnen får "dåliga" resultat. Men det är eleven det handlar om för att se om ytterligare stöd eller hjälp behövs för just den eleven.

Liisa har tagit det hela med ro. Visst har hon pluggat lite extra matte, speciellt division. Förutom det så har hon haft läxor varenda kväll. Men nu är det klart och imorgon är det fredag. Skönt!

Nu ber vi en bön om att de varma dagarna kommer tillbaka och att Kung Bore kan gå och dra något gammalt över sig. Kanske den nya påven kan hjälpa till med det? Som första uppdrag, tänkte jag. Nähä, inte det? Nähä. Då får väl grodan göra sitt bästa. Grodan som sitter nära vår ytterdörr


6 kommentarer:

Lotta i USA sa...

Ja, du kan Taina. Jobba, plugga, hinna med allt hemma ensam med Liisa, träna, rubbet.

Respekt!

Håller tummarna att det gått bra med CMT för Liisa!

Söt groda ;) Och fredag? Jätteskönt!

KRAM!

Grekland nu sa...

Vilken gullig liten groda! Ja, nog tycker jag det är dags att ni (och alla i Sverige!) slipper snön nu. Det är ju mitten på mars - då ska det väl vara vårkänning, så det så...

olgakatt sa...

Bön från grodan är säkert minst lika effektivt som från påven. Och grodan är tusen gånger sötare trots bristen på sidenklänning och röda skor.

Annika sa...

HELT OK att blogga om ditt och datt och när du har lust.
SÅ glad att du gör det!
De där standardproven tycker jag är lätt jobbiga, de är ju mer en grej för skolans standard än för barnens.
OCH sen all denna stress.
ALLT för skolans statistik.
IRRK!
Påven, han gör nog inte så mkt mer än att vara totalt stockkonservativ.
Grodan gör nog mer :-)
Hoppas ni slipper snön, men det gör ni snart.
Här är det kallt för årstiden, men det kvittar!!
KRAMAR!!!

Anonym sa...

Hihi. Jag säger bara: dina metaforer Taina. TACK. Ingen dag kan vara dåliga efter en vända här inne :-). Och jag är ff nyfiken: pluggas det MBA eller vad sysslar du med?! ;-)

Stor kram, Mimmi

Saltistjejen sa...

Oj standardprov redan i Liisas årskiúrs! Det låter så tidigt, men jag vet ju att skolan är "tuffare" här än i Sverige. Hoppas det gick bra för Liisa!!
Kram Kram
Ps tack också för ditt superfina mejl!!!!