onsdag 23 maj 2012

Pinsamt men sant!

Efter drygt 4,5 år har jag äntligen fått fingrarna ur det berömda hålet. Jag har tagit körkort! Det stämmer. Nu kan jag alltså köra lite mer lagligt. Ja om det nu finns en skala på det där med lagligt vill säga. Jag har ju mitt svenska körkort som är gammalt som Hedenhös och det har jag ansett vara tillräckligt bevis för att jag KAN köra. Men där går mina åsikter isär med lagarna här och det visste jag om. I ett tidigt skede.

För ca 2 år sedan blev jag stoppad av polisen. När du blir stoppad av polisen här är det helt crazy. Lampor som blinkar, polis med handen på pickadollen (pistolen alltså) och hatten som skymmer rynkorna i pannan. Jag hade varit ute med en väninna och hade Jonas bil. Fick inte på lysen tillräckligt fort och givetvis var han där. Polisen alltså. Ungefär som om han hade väntat på mig. Bad mig ta alfabetet från bokstaven D och flippa med fingrarna, tumme mot resten av fingrarna. Jag drog alfabetet på svenska och flippade med fingrarna som om jag inte gjort något annat. Han tittade på mig och sa att "Just go and get the CT license Mam".

Böneräknaren jag är gift med har alltså äntligen tjatat hål i huvudet på mig och sagt att enda sättet att få ned försäkringspremien är om båda har CT-körkortet. Så så fick det bli. Och ni som varit på DMV här i USA vet att det är en speciell upplevelse. Att sedan vara utlänning gjorde inte proceduren smidigare precis. Men nu är det gjort!

För att få körkortet var jag tvungen att ta 8 timmars undervisning på körskola och sedan ta både ett skriftligt och ett praktiskt prov. Allt det där klarade jag givetvis men vägen dit var ju en pina. Dels att sitta med 16-åringar som i stort sett sover sig igenom lektionerna, besöka DMV för det skriftliga provet för att sedan besöka dem igen för det sk Road testet. Innan det sistnämnda ville jag träna lite på parallellparkering. Jag suger på det. Okej, jag är betongunge men vem fan har körkort vid 5? Sedan jag fick körkort har jag nog aldrig parallellparkerat och bad således Jonas om hjälp. Det gick ju inte så bra. Blev så förbannad så jag åkte från parkeringen på två hjul typ! Tränade hemma mellan två soptunnor istället. Vad de nya grannarna tänkte struntar jag i. Jag fixade det ju!

Det här med DMV berättar jag om en annan gång. Nu är det American Idol final!!! Heja Jessica och Phillip!

6 kommentarer:

Saltistjejen sa...

GRATTIS Taina!!!
Vi har precis börjat kolla upp detta vi med. Nu när vi har fått GC så ÄR vi ju verkligen residents och då ska man ju ha ett körkort här. Men visst är det ngt man dragit ut på i det längsta....
Nu önskar man ju att man gjort detta då vi flyttade hit men då var vi ju inte ens säkra på att vi skulle stanna. Kanske hör jag av mig ang mer detaljfrågor om detta och vilka papper/formulär som krävs... ;-)
KRAM och stort GRATTIS igen!!

Taina sa...

Skönt att höra att jag inte är den enda då. Hahaha. Nu är ju DMV här i CT kända för att vara lite speciella, men gå på DMV's hemsida så hittar du vad du behöver veta för just din delstat. Det skiljer ju sig från stat till stat. Eftersom jag kör bil en del behöver jag ju körkortet här. Tack för gratulationerna! Vi borde skypa någon dag!!!

Kram kram

eastcoastmom sa...

Grattis till körkortet, bra jobbat! Den där lagen om att man måste ta åtta timmar lektioner är bara några år gammal, så det slapp jag. Gjorde bara teoriprovet.

Desiree sa...

Grattis Taina! Well done :-)
Oj jag tyckte vi var sena och sega då vi dröjde ett helt år med att skaffa Alabama körkort. Där hade vi egentligen behövt skaffa AL körkort inom tre månader för att det skulle vara helt lagligt. Vi behövde också ta teorin och uppkörningen men vi slapp i allafall teori undervisning. Fick en bok där vi skulle plugga ur och sedan ta provet. Jag tyckte nog att uppkörningen för mig där var mest läskig. Så nervös även om jag redan hade svenskt körkort. Men well done som sagt och grattis :-)
Kramar!

Annika sa...

BRA Taina!!
N
r jag tog körkort här för snart 20 år sen var det superlätt. Pluggade i en bok, tog provet, körde upp en sväng runt DMV, på gatorna runt omkring. Sen hade jag körkortet.
Karolina som nu är 16 pluggar mkt, mkt mer än jag ngnsin gjorde. De har ju vikt nästan ett helt skolår till det. Lite andra krav på de som är yngre än på oss äldre...
OCH du, jag kan inte fickparkera...är skit SKITDÅLIG på det!!
SJUKT dålig.
Jag skulle flunka provet :-)
Här ute i NoVa slipper jag sällan fickparkera. Får lite panik i DC om jag måste göra det :-)
GOOD for you for finally getting you LICENSE!!!
KRAM!!

Hanna sa...

Härligt! Grattis!! Och hoppas medtrafikanterna är mer lämpliga bilförare där än här... :)