tisdag 29 maj 2012

Memorial

Visst, vi ska minnas och tänka på alla som stupat i krig. Det har ju varit Memorial Day här i Amerikat och DET är något som är stort och pampigt med parader och flaggor och krigsveteraner i sina varma uniformer. Uniformer som de säkert hade velat avstå ifrån en supervarm dag som igår. Jag är övertygad om att många av dem hade samma typ av klimakteriebesvär som jag igår. I alla fall känslan.

Så fort jag stannade (?) igår började svetten lacka både här och där. Men så fort jag var i rörelse kände jag liksom inte av det lika tydligt. Kanske jag var snabb som vinden, vem vet? Ibland slängde jag ett öga på ett par damer i min ålder igår, som såg så där ljuvligt svala ut ut. Ni vet när ansiktet inte blänker som på en grillad gris, linnet hänger rakt och fint och de nyrakade benen börjat få den första solbrännan. Studerar mig själv och ser slarvigt rakade ben med svettdroppar från gud-vet-varifrån, vita som mormors lakan och ett linne som kladdat sig fast på rygg och under tuttarna! Det är Memorial för mig det. Dagen då Taina satt och svettades bland alla för att titta på paraden. Och i år var det inte vilken parad som helst. Det var Liisas första parad som Girl Scout, eller Brownie, som hon fortfarande är.


Liisa och hennes Brownie kompis, tillika fotbollskompis innan paraden.


Christina sitter och väntar på paraden med flaggan i topp!

Tre "damer" som bänkat sig så fint. En annan ser ut att ha kissat på sig och ska sanningen fram så hade jag nog inte märkt någon skillnad. Var dyngsur här efter min egen lilla parad efter att ha lämnat Liisa med sin trupp typ 100 km från vår plats.

"Gubben" fick nog av den långsamma farten och...

...bestämde sig för att gå på egna ben istället. Jubel!

Det går inte alltid som man har tänkt sig.

Och här kommer hon! Hon som väntat SÅ för att få gå i The Memorial Parade i Simpan.

Bra jobbat Liisa trots den 30-gradiga värmen!

Snart är du framme och då vankas det glass!

Efter glassen kramkalas med två ex-scouter, Christina och Darlene.

Nu får ni ha det så bra gott folk. Jag ska kämpa på i värmen. Vänta nu. Vad är det för ljud? Ah, nice luftkonditioneringen kom igång....

5 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Ååååååå FINFINA Liisa!!!!! Så STOLT hon ser ut! Och så kul! Tänk att gå parad! Wow! Och som sagt det är och var heeett nu! Pust pust! Idag promenerade jag till och från West Side och fanimej vad jag var svettig på hemvägen för då drog jag en rejält laddad kärra med mat (tunga grejer som mjölk och annat) plus bar två tunga kassar i andra armen. I drygt 30 grader, stekande sol och ångbastufukt.... Det var bara björkriset som saknades hahaha! och en all öl! :-)
KRAM!!

Desiree sa...

Vilken härlig och kul parad! Gillar att åka och kolla på sådant här. Till 4th of July brukade vi alltid försöka hitta någon parad att kolla in. Memorial Day passade vi oftast på att resa bort så jag tror inte att vi fick se någon parad då. Hi hi vem kan INTE låta bli att svettas i den fuktiga hettan som råder på sommaren i USA på östkusten? Tycker du ser jättefin ut på kortet. Det hade nog droppat bra om mig också om jag hade befunnit mig i den hettan.
Kram!

Taina sa...

Saltis
Hon var så stolt OCH trött av värmen. Ville göra om det nästa år. Hahahaha! Om det var för paraden eller glassen vet jag inte.

Vilken värme. Vi slog rekord igår tisdag. VARMT OCH FUKTIGT! Yäk!

Jag har en björk på tomten. Ska jag skicka lite ris kanske?

Kram kram

Desiree
De här paraderna är roliga att se! De lägger ned så mycket jobb och då blir det ju fint och pampigt. Väldigt amerikanskt såklart. Men kul att få vara med och uppleva.

Tack för komplimangen! En del ser inte ut att svettas och jag begriper inte hur de gör! Inbyggda små fläktar kanske?

Kram kram

Annika sa...

VAD KUL MED LIISA!!
HOn tyckte väl att det var SKITKUL!!
Brukar inte kolla in paraden på Memorial Day. Är ju oftast vid beachen då, dock inte iår...
Memorial påminner lite om Fjärde JULI. men the Fourth är som memorial gånger 50!!
HAHA, alla vi bloggare skriver om hettan nu. Det går inte att låta BLI!!!
KRAMAR!!

Taina sa...

Annika
Liisa tyckte det var SÅ kul men hon var trött efteråt pga värmen. Här i Simpan är Memorial paraden en av de största i Farmington Valley med massor av åskådare. Ja den här helgen hade vi också tänkt åka iväg om inte Jonas hade varit bortrest precis innan och sedan iväg på nästa direkt efter helgen. Tyvärr.

Idag blev det mycket mer uthärdligt med vädret! Halleluja!

Kramar!