torsdag 24 maj 2012

Lite konst så här i kladdtider

Jag ska INTE klaga. Vädret är som det är, dvs kladdigt. När det ligger mellan 24 och 27 OCH du lägger på luftfuktigheten så lovar jag er att klimakteribesvären kommer att kännas som en fis i universum. Spelar ingen roll vad jag har på mig så svettas jag, kläderna liksom klistrar sig fast på kroppen och ibland ser det ut som om jag har kissat på mig! JAAA jag svettas mellan benen. So what!

Trots kladdet, här och där, så fortsätter vi här hemma med att fixa ordning rum efter rum även om det inte är några renoveringar på gång. Vi vill gärna bo in oss först för att se exakt vad som ska göras och det som står på min önskelista är köket. För DET måste uppdateras. Får försöka vara extra snäll mot Böneräknaren och berätta om alla goda middagar jag kommer att laga i det nya köket bla, bla, bla. Får jobba på det där. Tar gärna emot tips.

Annars så flyter dagarna på. Om mindre än en månad drar vi till Svedala. Albert kommer på besök. När vi är i Sverige!!! Ni läste rätt. Han hade helt missat vår resa. På flit? Ja jag hinner ju träffa honom i 1,5 dag i alla fall. Sedan ska han och "flickvännen" bo i huset och ta hand om Dino.

Jonas är på tjänsteresa och Liisa och jag får vardagarna att gå med jobb, skola, läxor, träning och mycket mycket mer. Ikväll när Liisa spelade fotboll passade jag på att springa. Nästa gång ska min väninna Michelle med på en runda. Vintern har inte varit snäll mot henne och när hon såg att jag utnyttjade en del av tiden till att träna, så ville hon göra detsamma. Visst, jag skulle kunna stå och glo på träningen, men 1,5 timme blir liiite för mycket för mig. Det är annat med matcher.

Vi avslutar med bilder as usual:

Bara för att ni inte ska tro att jag ljuger...

Kommer ni ihåg när jag bad om tips om vad jag ska hänga upp på väggen i gästtoaletten?

Det blev konst av Liisa såklart! Motivet är tavlan hon gjorde i årskurs ett då skolan valde ut denna tavla och lät trycka upp hennes motiv på kort i skolan. Visst är den fin?

Bellas rum. Eller ska vi kalla det för gästrum nu när hon inte bor hemma längre?Hallen

Nä nu ska jag se klart på "So you think you can dance". Ett av mina favoritprogram!

6 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Ni har verkligen fått det superfint Taina! Och jag tycker det är rätt att bo in sig lite först. Saker och ting man ibland tänkte att man borde göra på ett vis i början inser man efter ett tag att det inte alls är så smart. Iallafall tycker jag det är så.
Och när åker ni till Sverige o hur länge blir ni där? Vi borde försöka hinna ses i sommar också tycker jag men det beror såklart på hur länge ni är bortresta.
KRAM!!!

Lotta sa...

Snyggt det är hos Olssons!!!!


Kramkram

Grekland nu sa...

Ser väldans trevligt ut hos er! Och ta det lugnt med detaljerna, det brukar visa sej med tiden hur man vill ha det. Och snygg tavla!

Annika sa...

Ja, jag gillar verkligen ert hus. Tycker ni har det asmysigt!
Klokt att bo in sig, meget klokt.
OCH körkortet var det kul att se också :-)
Liisas tavla är verkligen såå himla fin!!
Kramar och ha en superduperbra långhelg!!!

Desiree sa...

Vad kul att få se lite mer av ert fina hus. Jag tycker som sagt att ni har fått det himla fint och varit otroligt pyssliga och duktiga med att få ordning. Liisas tavala är ju toppenfin. Den är helt perfekt till toan. Bättre och finare konstverk hade ni ju inte kunnat få.
Stort grattis igen till körkortet. Jag tycker du fick till en fin bild på det också.
Kram och trevlig helg.

Taina sa...

Saltis
Tack snälla! Det börjar faktiskt likna ett hem.

Jonas drar redan den 10 juni och jag och Liisa den 16 juni. Kommer hem den 30 om passen är klara då vill säga.

Vi MÅSTE få till en träff denna sommar. Hur svårt kan det vara liksom??? När är ni i Sverige då?

Kram kram

Lotta
Tack snälla fina Lotta. Nu är du på väg till Sverige när jag skriver detta. Hoppas du får det bra där.
Road trip till Simpan när du kommer tillbaka?

Kramar!

Grekland nu
TACK! Ja jag vill vänta med detaljerna. Annars brukar de flesta här köra igång med renoveringar på momangen. De tycker nog vi är lite konstiga, hahaha.

Tavlan målade Liisa för ett år sedan när hon gick i ettan och den uppmärksammades på skolan som en av de finaste konstverken så de tryckte upp vykort med just detta motiv. Kul va?

Annika
Det går faktiskt att få till en hög mysfaktor här. Huset är gammalt och slitet på sina ställen, men det får vi ta. Det växer ju inte pengar ur öronen på en precis. Hahahaha!

Jag gillar också Liisas tavla. Den är riktig rolig att studera när man sitter och gör nummer 2 på toan...

Kramar och hoppas du får en superbra helg du med!

Desiree
Här haglar det av komplimanger! Tusen, tusen tack! Det börjar bli hemtrevligt och ett Taina-Jonas-Liisa stuk på det hela. Ingen direkt märkbar stil utan bara vår stil som vi trivs i.

Tavlan är jag också väldigt förtjust i. Så mycket detaljer i den. Jag är glad att jag ramade in den.

Kram kram